|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Eau du Soir Sisley
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić na czym polega fenomen tego zapachu? Mieszkam w mieście, w którym te perfumy są niedostępne, a z opisów widzę, że cieszą się one szczególnym uznaniem. Czy któraś z Pań mogłaby opisać to cacko, tzn. jaki to zapach, do czego można go porównać ect....? Jak reagują na niego panowie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
Czy nikt mi nie napisze kilka zdań na temat tych perfum?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Eau du Soir Sisley
Dziewczyny zapracowane, ale na pewno Ci odpowiedzą. Gwarantuję, że Smoczyca się odezwie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie jest mocno szyprowy i dosyc "starociowaty" (wybacz Olu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Aż mi głupio zapytać, ale ja nawet nie wiem, co to jest zapach szyprowy??? Ale dziękuję za odezwę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Po wychwalających wypowiedziach Smoczycy bez najmniejszych obaw psiknęłam sobie je na nadgarstek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na pewno nie decyduj się w ciemno, bo to nie jest zapach z serii "nawet jak nie zachwyci, to przynajmniej nie będzie przeszkadzał". To zapach, który się kocha lub nienawidzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
a ja bardzo lubię Sisleya-szarpnęłam się na 50-kę przed ślubem, bo to najbardziej elegancki zapach jaki znam. Szyprowy to za dużo powiedziane, szyprowe jest "Y" YSL a Eau de Soir jest to wytrawny zielony zapach traw i cytrusów wzbogacony ambrą, piżmem (stąd trwałość) i szyprem. Jest wytrawny, nie ma w nim dziewczęcej slodyczy, stąd niektórym wydaje się babciowy, mi na pewno nie. Zaletą-obok trwałości-jest ponadczasowość, tyle lat chodziłam wokół niego, wreszcie kupiłam żeby pachnieć na ślubie w tym roku, na mój trzydziestoletni nos są absolutnie unikalne i nie do znudzenia pociągające. Znajomi mężczyźni reagują pozytywnie, kobiety też
![]() Popróbuj przed zakupem, bo nie jest to zapach popularny i marketingowo wymyślony typu nowe Chanele, które mają się dobrze sprzedać i wszystkim podobać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie np. zapachy Chanel się nie spcjalnie podobają ![]() ![]() ![]() ![]() A już tak poważnie - ja nie czuję w nim traw i cytrusów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, napewno nigdy nie kupię go w ciemno, bo cena mówi sama za siebie.
Czy zapach ten tworzy wokół osoby tzw. mgiełkę, czy jest bardzo wyczuwalny dla otoczenia. Czy można go do czegoś porównać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
E, wiesz o co mi chodzi, wiadomo że koncerny robią badania marketingowe, aby stworzyć zapach chodliwy. Ja czuje trawy na początku, a cytrusy i reszta opisu zapachu jest ze strony Sisleya-wątpliwości do nich
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ich fenomen polega glownie na tym, ze sa bardzo drogie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny, czuję się usatysfakcjonowana Waszymi opiniami. Czy wiecie może, czy gdzieś w necie można kupić próbkę tego zapachu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja napisałam kiedyś sążnistą recenzję na temat Eau du Soir i nie mam chyba nic więcej do dodania
![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...rname=Smoczyca To jedna z moich wielkich fascynacji zapachowych i jedno z największych zapachowych odkryć. Dziwi mnie, że piszesz, że fenomenie i uznaniu bo raczej to jeden z najbardziej znienawidzonych zapachów ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Będąc w pierwszych klasach liceum, często chodziłam do Empiku, niuchać i testować. I Eau du Soir zachwyciły mnie wtedy niesamowicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Witaj Smoczyco,
Chanel nr 19 i So Pretty Cartiera to moje ulubione zapachy, dochodzi jeszcze ostatnio zakupiona czarna Coco. Czuję się jeszcze bardziej zaintrygowana Eau du Soir Sisley i dlatego przy najbliższej okazji udam się do perfumerii w celu testowania tego cudeńka ( już czuję ogromne podniecenie), jestem bowiem chyba maniaczką zapachową. Potrafię wydać ostatni grosz na wypatrzony obiekt. Opisy tego zapachu mówią mojej podświadomości,że muszę go kiedyś mieć i czuję,że to jest to, czego szukam chyba całe życie ( a mam już sporo po 30). Pozdrawiam wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie bardziej chodzi o to, żeby się dziewczyna nie napałiła i nie przyżyła wielkiego rozczarowania (zwłaszcza, że to naprawdę drogie perfumy). Pzdr. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chanel nr 19-to najbliższy krewniak, trochę zieleńszy, wytrawniejszy, ale też zajmuje lata aby go pokochać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajne wrażenia przed Tobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie, ze to zapach dla osob po 30. Ale nie zgadzam sie, ze wzbudza czesto negatywne uczucia. Wg mnie i wielu osob, ktore znam jest ladny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Mam kolejne pytanie do znawczyń zapachów. Ile zużywacie perfum, kiedy chcecie by wokół Was tworzyła się mgiełka, ale żeby znów nie było to uciążliwe dla otoczenia? Ile stosujecie psiknięć i gdzie? Wiem, że to napewno zależy od rodzaju zapachu, ale np. jak należy stosować czarną Coco czy trucizny Diora? Dzięki za każdą odpwiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
To chyba powinno byc w osobnym watku, ale co tam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Witam po długiej przerwie.
Wczoraj miałam okazję spotkać się z Eau du Soir Sisleya w perfumerii w Toruniu. Kiedy zapytałam o ów zapach panie biegały przy mnie jak przy wyjątkowej osobie. To zrozumiałe, bo cena mówi sama za siebie. Cóż mogę powiedzieć o tym zapachu? Wiele lat temu miałam bardzo podobne perfumy Jardleya, pamiatam tylko że były w maleńkiej buteleczce, ale ich wyjątkowy zapach pozostał mi w pamięci. No cóż, perfumy są szalenie eleganckie, o niezwykłym zapachu, bardzo trwałe, trochę przypominają jakieś stare, ale szlachetne wnętrze, bardzo tajemnicze i zapadające w pamięć. Myślę, że niewiele kobiet zdecyduje się na noszenie tego zapachu. Jeśli chodzi o mnie, to nie kupię ich ze względu na cenę, myślę że ten zapach nie jest aż tyle wart. Pozostanę narazie wierną swojej czarnej Coco. Niemniej jednak, gdyby było nieco tańsze pewnie kiedyś bym się skusiła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Wskrzesiłam wątek bo Eau du Soir to moja wielka zapachowa miłość, którą smiało mogę postawić w jednym szeregu z EC i Angelem ( choć to całkowicie inna bajka).
Zapach jest rzeczywiście wyjątkowy i moja fascynacja nim zaczęła się od recenzji Smoczycy, a potem zaczęłam dojrzewać do myśli, że jest dla mnie. Długo nosiłam się z zakupem choć nie przeżyłam fali specjalnego zainteresowania w Quality moją osobą ![]() Zapach kupiłam latem, fala upałow i nie mogłam od razu go nosić a tak bardzo już chcialam ![]() Teraz noszę Eau du Soir często i wiele osób zaczęło mnie z nim utoższamiać bo w moim otoczeniu poza mną nikt go teraz nie nosi. na małej "książeczce" która jest w pudełku jest zdjęcie linii kąpielowej. Niesamowicie mnie kusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Deo i balsam do ciała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.