|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
resztka Le Feu za resztkę czegoś fajnego
Witam, mam resztkę Le Feu klasycznego. Około 10 ml w butelce 75 ml. Butelka jest całkowicie nieprzezroczysta ale: używałam go odlewając z butelki po 5 ml do fiolki. Z ilości odlanych fiolek wynika, że powinno być go jeszcze 15 ml. Ale wiadomo, gdzieś mogło się czasami odlać z zapasem, parę razy było psiknięte prosto z butelki, no i może przed trafieniem do mnie butelka była psiknięta, chociaż trafiły do mnie jako pełne i nic nie wskazywało żeby miało być inaczej, zresztą dziewczyna od której je kupiłam sprzedawała kilka butelek więc mało prawdopodobne żeby akurat moja była „ruszana”. W każdym razie zakładam na wszelki wypadek, że jest mniej niż 15 ml. Niech będzie 10 ml, myślę że nie będzie to mniej niż 10 ml. Coś tam się jeszcze kołacze przy potrząchaniu. Do tego dokładam około 3,5 ml w zwykłej fiolce tych samych perfum pochodzących z tej samej butelki, które były odlane „do uzywania”, bo jak pisałam wyżej, bałam się używać prosto z butelki, bo nie widac poziomu płynu i nie chciałam żeby mnie kiedyś zaskoczyło, że się nagle skończyły, więc uzywałam ich odlewając do fiolek.
Teraz mi to wszystko już nie jest potrzebne, bo mam nową butelkę. Poza tym mogę, jeżeli będzie taka potrzeba, dołożyć do interesu: resztkę Escady Sentiment (5ml/30ml) 1/3 miniaturki Fleur D’Interdit Givenchy próbkę Tropical Punch nieuzywaną z kartonikiem parę innych próbek odlewki różnych rzeczy (np. Le Feu light, Roma, Extravagance, Dalimania, Dalissime) Dalissime 50ml/100ml albo pen 8ml Dalissime (trochę poobdzierany, ale pełny) Wymieniłabym na resztkę czegoś innego z mojej wish-listy, czyli: Escada Collection, Lolita Lempicka Midnight, Le Tigre, Sotto Voce, może Alchimie (mam co prawda trochę, ale za mało dla mnie), może na Mahorę bym się skusiła, może resztke jakiegoś niszowca – trzeba je w końcu zacząć poznawać (ostatnio mnie „powalił” (pozytywnie) Zagorsk). W każdym razie czekam na jakieś oferty. Proszę pozwolić że wybiorę najkorzystniejszą z ewentualnie zaproponowanych, więc nie zawsze będę w stanie odpowiedzieć „od razu”. Zapraszam serdecznie osoby które chcą „czerwoną kulę” dołączyć do kolekcji i są za to gotowe poświęcić coś fajnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Przekupka: 79 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: resztka Le Feu za resztkę czegoś fajnego
Identite Rene Lezard ok. 12/25 edp, D&G Feminine ok.10/30
odlewek pewnie nie chcesz? Bo mam duzo paris Rosed enchantees albo de Bois. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Hej Groszku, a ten Lezard to jakie klimaty? znajdę gdzieś opis? jeżeli chodzi o odlewki to raczej: odlewki za odlewki moge wymienić, a za flakon to wolałabym jakiś flakon, szczególnie za Le Feu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 79 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
One są z klimatów L'instant Guerlaina i Max Mary. Moze to cos pomoze. On jest z klimatów kwiatowo-orientalnych. Jak cos wynajduje to dopisuje ![]() Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2007-01-10 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Przekupka: 220 pkt / 100% pozyt.
|
Witaj! A może chciałabyś 10 ml Dolce Vita - niestety w ładnym atomizerku - dopiero co odlałam z butli. i do tego mogę dodoać ok. 4 ml Angela le lys też odlane do atomizera ( oba atomizery są ładne, w obudowie )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Jestem, jestem. Niestety Lezard mnie nie zainteresował, dziękuję Groszku. Sama rozumiesz, chciałabym coś co chcę chociaż trochę, albo znam zapach i lubię, albo nie znam ale mnie baaardzo kusi z opisów. Trochę mi głupio, bo to mój pierwszy Straganik i nie chcę ujść za osobę arcy-wybredną...
Strasznie mi po głowie chodzi Lolitka Midnight i ciągle sie łudzę że ktoś ją zaproponuje. Gosiu, wolałabym jednak resztkę jakiegoś flakonu. Ale idzie do mnie próbeczka Dolce Vity, bo wstyd przyznać ale nie znam zapachu. Ale jak przetestuję i mnie na nią "przyprze" to kto wie. Napisze jak już przetestuję. Odezwa: Dziewczyny z resztką Lolity Midnight, zastanówcie się, please, czy nie chcecie jej wymienić na resztkę Le Feu...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Gwaihally, a czy Dalissime tez jest do wziecia i jesli tak, to czy interesowal by cie Gio de Giorgio Armani?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=167267
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Rachelko, Armani mnie raczej z definicji nie interesuje. Owszem, Dalissime jest do wzięcia również osobno. może powymieniam za co bym je puściła. Np.: Python, Kashaya, Lolita klasyczna, Shalimar, ogródki, Marusia, I love love, Sea&Sun, klasyczna Sonia Rykiel, Angel klasyk, Violette, Innocent, opium, must de cartier, mira bai, star diora, c'est la vie, cabotine gres, neonatura cocon, premier jour, gaultier 2, white musk body shop, giorgio beverly hills, casmir, lily chic. To są takie numery 2 u mnie, których nie mam. Rzecz jasna w grę wchodzą również mniejsze pojemności. Inne rzeczy też chętnie wezmę pod uwagę, ale nie chcę się wymienić na nic niepotrzebnego.
Acha, jeszcze przy okazji wspomnę że mam do wymiany odlewkę Addicta za inną odlewkę, chętnie "Bazar" Lacroixa lub Joop Jette. 5 do 20 ml. To tak w imieniu koleżanki, którą przerosła jej butelka Addicta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nowiutką nierozpakowaną jeszcze 15 ml Maroussie. Ale to w 100% za mało.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Juz nie aktualne.
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2007-01-13 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.