|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mężczyzna pachnący orientem?
Witam
Szukam perfumu na urodziny męża. Chodzi mi po głowie zapach cynamonu, drzewa, wyprawionej skóry, cytryny, pomarańczy... chodzi o coś męskiego, a zarazem ciepłego. Żeby pachniał tak jakby wracał codziennie z dalekiej podróży. Zapach jak dla Indiana Jonsa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężczyzna pachnący orientem?
Mam takie 2,może 3 zapachy:
Yves Rocher Hoggar (może nie cynamon,ale herbata + coś pustynnego ![]() Tabac Tabac Original,cuuudo ![]() wspaniały,nieco drapieżny orient,ale taki po który czasem sama lubię sięgnąć.Do tej pory nic podobnego nie znalazłam ![]() ![]() Może jeszcze cynamonowe Nature Millenaire YR,jednak te już dawno wycofane i trudne do zdobycia ![]()
![]() |
#3 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Z dostepnych rzeczy: Joop! - Wolfgang Joop PH ![]() i Serge Lutens - Rousse Tego nie znam, ale powinno sie w poszukiwanej kategorii sprawdzic ![]() Paul Smith Man 2 - Paul Smith Rykiel Homme Grey - Sonia Rykiel L’Eau d’Issey pour Homme Edition Bois - Issey Miyake Must de Cartier Pour Homme - Cartier Powodzenia w poszukiwaniach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
spin doctor
|
Od razu skojarzyły mi się męskie Obsession CK
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ach, facet pachnący niczym Indiana Jones - takiego zapachu sama szukam
![]() Moje typy: L.T. Piver Un Parfum d'Adventure - pieprz, przyprawy, nieco drewna (i pięjny żaglowiec na buteleczce - przyznaję, że nazwa i rysunek zwrociły moją uwagę na zapach ![]() Idole de Lubin - rum, drewno, przyprawy, skórka pomarańczy... kojarzy się z Piratami z Karaibów ![]() Opium pour Homme - dużo ciepłego orientu ze słodką wanilią ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Polecam Utopian Social Creatures - trudno dostępny i ( przesadnie!) drogi, ale pachnie obłędnie: ciepło, orientalniei z lekką koniakową nutką.
Oprócz tego może Caravelle Epicee Frapina i Padparadscha Satellite. Pirewszy to fajne połączenie gałki muszkatołowej, pieprzu i tymianku z drewnem gwajakowca, drugi zaś to.... jagody jałowca i podobno coś jeszcze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
od Indiany powinno jechać kryptą więc może Black Cashmere
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak krypty, to i może być paczula i piwniczo-plesniowe klimaty? Ale to już chyba nie bardzo pasuje do poszukiwanych perfum ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Jak czytam opis zapachu którego szukasz to idealnie pasuje do Royal Delight Creed, który właśnie kupiłem, ma wszystkie wymienione składniki, skóra, cynamon... jest wszystko, tylko, że raczej tak by nie pachniał Indiana Jones, raczej ktoś kto idzie na randkę lub do opery. Jest cudnie ładny, coś w stylu ciepłego Pi tylko o niebo lepszy, słodszy, bardziej wyraźny i żywszy. Orient pełną gębą.
W tej kategorii polecałbym też sprawdzenie Jaipur Homme Boucheron. Słodki orient z klasą, jak mleczko pszczele, ciepły. Indiana Jones.... jest taki Ralph Lauren, który ma reklamę wyjętą żywcem z camel trophy - podróż, wyzwanie, przygoda w lesie i pustyni, spodnie moro. Nazywa się Explorer. Pasuje nawet do tego, ale nie jest to prawdziwy orient. Teraz na czym ci bardziej zależy, na oriencie czy Indianie Jones? Indiana pewnie po wielu podróżach pachniał by też jak Ralph Lauren Polo (ewentualnie wersją Polo Modern Reserve). Sprawdź. Stawiałbym na markę Lauren. Pzdr. Edytowane przez pietrevv Czas edycji: 2010-08-20 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.