|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Giertych chce zakazać e-studiów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Giertych chce zakazać e-studiów
niech on sie puknie w ten pusty łeb,bo to co on wyczynia to sie w głowie nie miesci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
KWC
|
Tak czy siak, studia przez Internet to dla mnie kpina. Nie zatrudniłabym nikogo z tytułem mgr zdobytego w ten sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
W sumie to moim zdaniem mają rację. Również uważam, że taki rodzaj nauki jest mało warty..
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hmmm... nie wiem co o tym myśleć. Nigdy nie interesowałam się tą formą studiów, ale zastanawiam się nad wartością takich zajęć i studiów. Jako pracodawca chyba nie traktowałabym serio takiego e-dyplomu. Jak odbywają się tam np. egzaminy, zaliczenia itp.? może któraś z was miała styczność z e-studiami i mnie uświadomi?
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ale z drugiej strony - te studia są płatne.
więc zarbiają uczelnie. również dużo osób, które wyjechało za granicę studiuje w ten sposób. w innych krajach jest to dość "modne" Może i jest niewiele warte - nie wiem, nie studiowałam. Ale jeśli są ludzie, którzy chcą to robić i są ludzie, którzy chcą ich zatrudnić - nie wiem,czemu miałyby zostać zlikwidowane za giertychowe "widzimisię"
demo demokracji demo uczciwości demo miłości demo robienia swego demo czasu wolnego demo kultury masowej demo ameryki demo nie dawania demo samokrytyki demo nie brania demo ruszenia głową demo szlachetnych postaw demo pracy nad sobą demo winy i kary demo wychowania demo wiary demo mnie samego |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Obawiam się, że Giertych nie ma z tym nic wpólnego. On jest Ministrem Edukacji zaś sprawa należy do Ministerstwa Szkolnictwa Wyższego - to inna działka. Ministrem Szkolnictwa Wyższego jest prof. Michał Seweryński
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
W tym wypadku jestem ZA.
Chociaz niech on najpierw zajmie sie likwidacja gimnazjow i zaostrzeniem praw uczniow itp. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
wlasnie w ten sposob sie to odbywa, przynajmniej tak to wygladalo na filmach ktore nam wykladowca puszczal na andragogice na temat tego rodzaju studiowania.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie wazne jest to, co kto ma w głowie, a nie, w jaki sposób to zdobył i ile godzin spedził nad książkami - wazny jest efekt i jesli ktoś zdaje egzamin na dobry poziomie, to czemu nie? Nie mam nic przeciwko takiej formie studiów. A giertych powinien miec zakaz publicznego wypowiadania się, albo jego wypowiedzi powinny byc cenzurowane.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Materiały dostaje się przez internet, czyli student uczy się w domu, ale egzaminy na takich studiach są normalne, więc poziom kształcenia na nich wcale nie musi być gorszy... szczególnie od niektórych szkół prywatnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Wszystko fajnie ale to NIE GIERTYCH!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!On nie ma nic do studiow -To nie MEN a Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Tez go nie lubie ale posadzajmy go o wszystko!
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
I bardzo dobrze. E-learning to żart. Owszem, korzystam mnóstwo z Internetu w celu zdobywania informacji, ale nauka tą drogą odpada. 95% studentów nie ma tak wielkiego samozaparcia,jakie byoby konieczne do uczenia sie w ten sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja uczestniczyłam w takim projekcie. Wsyztskie uczelnie ekonomiczne w kraju zrobiły coś takiego, że moża było sobie wybrac jeden przedmiot na 1 semestr. Brałam udział w tym przez dwa semestry i szczezrze powiem, że lepsze to niz tradycyjna forma wykładów. Często załamuje sie jak idę na wykład .a profesor czyta z kartki,przerzuca slajdy z prezentacjy, albo zmienia folie na rzutniku Poza tym jest to naukowo udowodnione, że z takieog wykładu wynosi się zaledwie 5% informacji. Forma egzmainu jets oczywiście tradycyjna. Za 1 razme miałam tradycyjny egzamin- wykład był na temat reklamy wię cmusiałam rozwiązac case i tez odpowiedziec na kilka pytań. Za drugim razem pisałam prace na wybrany temat oczywiście w grupach i każdy był z innego miasta. Wykłądy w formie e- learningu sa o wiele ciekawsze, multimedialne, zachęcające do dalszego pogłebiania wiedzy, oczywiście i tak je drukowałam bo cięzko się uczyc , czytając z monitora. Nie jestem za wprowadzeniem wyłacznie takiej formy, ale to miłe urozmaicenie studenckiej doli ![]() Pozdrawiam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
popieram chlopa. nienawidze tych calych e- studiow
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
a robiłaś takie? studiowałaś, znasz kogoś kto studiował, wiesz co umie po nich?
nienawidze to mocne słowo. Chyba za mocne w tym kontekście.
demo demokracji demo uczciwości demo miłości demo robienia swego demo czasu wolnego demo kultury masowej demo ameryki demo nie dawania demo samokrytyki demo nie brania demo ruszenia głową demo szlachetnych postaw demo pracy nad sobą demo winy i kary demo wychowania demo wiary demo mnie samego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
w praktyce...
więcej się człowiek narobi przy przedmiotach w formie e-learning niż tradycyjnie ![]() materiały ma się w internecie, w tegodnio trzeba zrobić ćwiczenie, krótki teścik itp. czasem bywają dyskusje "forumowe" z innymi e-studentami ![]() ma to swoje plusy, można studiować nawet o 1 w nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Mam mieszane uczucia.
Z jednej strony mam swiadomosc, ze taka forma studiowania a niewiele wspolnego z sama idea studiow, kontaktu z profesorem, zglebiania wiedzy pod okiem mentora itp. Jednoczesnie wiem, ze egzaminy zdawac trzeba normalnie,a zatem wiedza jest weryfikowana. Sa ludzie niepelnosprawni, dla ktorych taka nauka jest jedyna mozliwoscia - dojazdy na uczelnie (nawet jesli to zjazdy "tylko" co dwa tygodnie) sa problemem, i dla nich e-studia to doskonale rozwiazanie - moga sie uczyc w domu, skupic sie na nauce a nie na dodatkowych problemach zwiazanych z dojazdami, problemem z poruszaniem sie po uczelni itp. I odciecie ich od tej mozliwosci studiowania bedzie dla nich niepowetowana strata. Osoby zdrowe beda mialy przed soba o wiele wiecej mozliwosci, jesli ten projekt zostanie wdrozony. Jesli uczelnia jest dobra a system e-studiow monitorowany to dyplom uzyskany w ten sposob nie powinien byc "gorszy". Oczywiscie, nie kazdy kierunek moze byc w takim systemie prowadzony, ale to na szczescie uczelnie wiedza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.