|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Stres w szkole...
Od tygodnia mam taki problem
![]() Dzieje się to, od kiedy nauczycielka kazała mi na głos przeczytać tekst, a ja myliłam się w niektórych wyrazach. Zawsze tak mam podczas głośnego czytania ![]() Co ja mam zrobić, żeby siedzieć na tych lekcjach spokojnie? ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Stres w szkole...
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Im bardziej będziesz się denerwować podczas czytania - tym bardziej będziesz się mylić. Nie ma na to wpływu fakt, czy dobrze czytasz. Ja na początku lic. tak się bałam nauczycielki, że się pomylę - że działało to jak przycisk z napisem "błąd"
![]() Pomyśl, dlaczego się denerwujesz? chodzi o stres związany z każdym swego rodzaju "wystąpieniem" przy większym gronie osób czy o samo czytanie?
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie mam bardzo wymagającą nauczycielke, która lubi wyśmiewać się z uczniów... Nie wprost, ale daje czasem jakieś uszczypliwe uwagi, kiedy ktoś jej podpadnie... Boję się, że dojdzie do takiej sytuacji ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nauczyciel też człowiek, może pomoże znaleźć ci wyjście z tej sytuacji, bo naprawdę szkoda twoich nerwów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie.. Tego bym w życiu nie zrobiła. Nie podejdę do niej i nie powiem o wszystkim, bo tylko zostanę wyśmiana. Zresztą to nie chodzi tylko o czytanie... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja mam takie stresy na angolu ,zatyka mnie i jestem w stanie wydusić tylko pare zdań ,a speecha musze zawsze przygotowac w domu i wyryć na pamięć ;/ bo inaczej to klęska...nie jestes sama
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Może problem jest głębszy? Koleżanka właśnie też tak wszystkiego się obawiała, strresowała, kiedyś zdarzyło się jej zemdleć w szkole i okazało się po badaniach, że ma silną nerwicę
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz nie jest bardzo źle, ale boję się, że będzie gorzej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
nie myśl o tym ,spróbuj olać tą lekcje ,po prostu byle zdać
![]() ![]() ![]() ehh ja Cie doskonale rozumiem bo do niedawna mialam tak ,ze juz dzien wczesniej sie stresowalam ,bo jutro byl angol ;/ to było okropne ,ale już wyluzowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Hm. myslę że powinnaś nabrać trochę dystansu do siebie. Kiedy na lekcji musisz coś głośno przeczytać i pomylisz się to spróbuj potraktować to z humorem. Śmiej się razem z klasą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie na polską, na angielską ;P.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Witaj ja mysle ze powinnas isc z tym problemem do specjalisty u mnie wlasnie sie tak zaczynalo jak u ciebie a w tej chwili sie tak boje szkoly ze zaraz wymiotuje i nic nie jem zycze ci zebys znalazla dobrego specjaliste bo ja na takiego nie trafilam nie dosc ze mi nie pomaga to mnie jeszcze zniecheca
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ogólnie niegdy się za bardzo nie stresowałam w szkole.Zawsze starałam się być dobrze przygotowana do lekcji tak aby nic mnie nie mogło zaskoczyć. Miałam jednak problemy z matematyką i fizyką już od podstawówki. Z matematyki w LO mieliśmy nauczyciela "starej daty" prawie cała klasa brała przed lekcją coś na uspokojenie, część miała biegunki. Myślę jednak że dużo zależy od naszej psychiki.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.