|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() mdłości
Dziewczynki, może któraś z Was jest mądrzejsza ode mnie... Staramy się z TŻ o dziecko. Staramy się na zasadzie "co ma być, to będzie".
Ostatnią @ miałam 30.09. Trzy dni przed zaczęły się mdłości. Słabe, pojawiające się na kilka godzin rano lub wieczorem. W dniu @ stały się bardzo uciążliwe. Pomyślałam nawet, że tym razem chyba się udało. No ale pojawiła się @, więc ciąg dalszy starań. Tyle tylko, że mdłości nie zniknęły aż do dzisiaj. Nie ciągle, ale czasem w ciągu dnia, czasem wieczorem. Mają też różną intensywność. Zrobiłam test już po @ - negatywny. Temperatura dziś rano - 36,6. Poza tym umówiłam się do lekarza, ale dopiero na 24.10., bo pani doktor jest na urlopie. Czy to możliwe, żebym miała normalną @, negatywny test, temperaturę 36.6, a mimo wszystko była w ciąży? Może któraś słyszała o czymś takim? Skądś te mdłości się muszą brać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mdłości
[quote=atomówka;2861952]
Czy to możliwe, żebym miała normalną @, negatywny test, temperaturę 36.6, a mimo wszystko była w ciąży? quote] Ja słyszałam o takich przypadkach. Zdaza się nawet, że kobieta ma normalnie okres, nie ma żadnych objawów ciążowych, czuje się "normalnie" ale brzuszek się pojawia, rośnie, rośnie, aż w którymś miesiącu czuć kopnięcia i ruch maluszka. To jest dopiero szok. Więc Ty też możesz być w ciąży. Pójdziesz do gin to wszystkiego się dowiesz. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymaj się cieplutko. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ta temperatura trochę myląca jest, bo przy ciąży powinna być chyba wyższa...
A dziś jeszcze znalazłam informację o tym, że niektóre kobiety reagują mdłościami na folik... ![]() Czy któraś z Was słyszała o tym kiedyś? A może tak miałyście? Zanim wybiorę się do lekarza, odstawię folik na kilka dni i zobaczymy co się będzie działo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja folik biorę od stycznia tego roku ,i dopiero w tamtym miesiącu miałam mdłosci trwały ok. 2 tyg. i juz myślałam ze to jest to, jednak test wyszedł negatywnie. Mdłości sa - ale napewno nie od folika , no chyba że ktoś przedawkuje.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja też biorę folik już kilka miesięcy (od kwietnia czy maja) i też nie mam takich dolegliwości. Zresztą w ulotce nie ma informacji o skutkach ubocznych tych tabletek, chyba że tak jak wczesniej kolezanka napisała przedawkowałaś. Spróbuj zrobic jeszcze raz test, żeby potwierdzić domyslenia.
Pozdrawiam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.