|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mikrofalówka???????
Mój TŻ kupił wczoraj mikrofalówke. Zastanawiam się czy to był dobry zakup ponieważ słyszałam, że jedzenie z mikrofalówek jest bardzo niezdrowe. A wy macie mikrofalówki? Co o nich sądzicie? Czy jedzenie z nich jest zdrowe? Proszę was o pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikrofalówka???????
Ja mam i bardzo sobie chwalę
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam i sobie bardzo chwale i nie robimy w niej tak zwanego szybkiego niezdrowego jadla
czasmi podgrzeje miesko ziemniaki to bardzo przydatne bo raz dwa mozna zjesc a nie maczyc sie grzejac na patelni Ogółem mikrofala to fajna sprawa
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
heh mam tez taka sprytna funkcje rozmrazania przydatna jak nagle zachce nam sie grila a kielbaska zamrozona
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
mam i bardzo sobie chwale - uzywam glownie do podgrzewania obiadu po powrocie ze szkoly a mama np do rozmrazania
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
mam, ale uzywam wylacznie do podgrzewania i to tez nie caly czas, bo wiadomo, ze to niezbyt zdrowe
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
A owszem posiadam mikrofalówke,ale coś ostatnio jej wogóle nie używam.Kiedyś bardzo lubiłam sobie kiełbaske pociąć jak na grila i podsmażyć ją w mikrofali
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
ja rowniez chwale ten wymysl techniki
![]() gadki o niezdrowym zarciu..troche na wyrost, bo wiekszosc ludzi i tak jej uzywa jako narzedzia do szybkiego odgrzania jedzonka a nie do gotowania ![]() mikrofala jest bardzo przydatna, nie raz mi jej brakowalo w czasie studiow gdy trzeba bylo np jednego golabka odgrzac w garnku..a jak wiecie ciezko sie to odgrzewa na sucho... wiec niech zyja mikrofalowki
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Do niedawna (kilka miesiecy wstecz) mowilam glosne i wyrazne nie mikrofalowka - bo niezdrowe, bo nie bo nie... a potem przyszedl rachunek za prad-i-gaz...
Moj pradozerny piekarnik sporo mnie kosztowal wiec przyszla refleksja jak nieco obciac koszty - mikrofala. Nie, absolutnie nie przerzucialm sie na gotowe zarcie ale teraz musze stwierdzic ze sporo czasu urzadzonko to potrafi mi oszczedzic. Odgrzanie obiadku z dnia poprzedniego to minutka itd... moge stwierdzic ze przydatne aczkolwiek nie niezbedne urzadzenie - moja mikrofala pomoca sluzy od czasu do czasu - rzeklabym ze rzadko ale nie pozbylabym sie jej juz. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
a co teraz jest zdrowe?
super sprawa do podgrzewania obiadów,w zasadzie nic innego nie robie w mikrofali. |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
A ja myślałam, ze mikrofalówka to sprzet w kuchni równie niezbędny, jak czajnik?
Według mnie jest niezastąpiona, głównie do beztłuszczowego odgrzewania różnych rzeczy. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Mikofalówka to dobry sposób na szybkie przygotowanie ciepłego jedzonka
, trzeba pamietac o jednym zeby nie wstawiac jedzenia w naczyniach, które posiadaja wzory z opiłków metali np jakies złote nikti, poniewaz raz juz sie przekonałam, że pod wpływem ciepła leciały iskry.
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
ja czesto kilbase grilluje w mikrofaluwce, szczegolnie w zime gdy okres grillowania juz zamkniety.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
bez mikrofali nie mogłabym sie obejść
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w domu tez jest mikrofala, jak i na dzialce i w obu przypadkach jest bardzo przydatna, bo nie trzeba grzac sobie np calego garu jedzenia, a tylko 1 porcje, oczywiscie sa i inne zalety
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
też, jak wszyscy, używam głównie do podgrzania jedzenia, które zdążyło wystygnąć. Poza tym jest idealna, jeśli chodzi o stare pieczywo - można położyc ser, wędlinę, jakieś przyprawy, zapiec, polać keczupem i jest kolacja z niczego.
Czasem używam jej też do wykańczania potraw - np nóżki duszę w mikrofali pod przykryciem już po upieczeniu na patelni - są wyśmienite. Szkodliwość fal jakoś mi specjalnie nie przeszkadza.
demo demokracji demo uczciwości demo miłości demo robienia swego demo czasu wolnego demo kultury masowej demo ameryki demo nie dawania demo samokrytyki demo nie brania demo ruszenia głową demo szlachetnych postaw demo pracy nad sobą demo winy i kary demo wychowania demo wiary demo mnie samego |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
eshh trudno mi sie powstrzymac ale dam rade :-/
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Tez mam w domu mikrofalówke, ale zawsze od wszytkich slysze.. Po co ci ona..? Przeciez ona jest niezdrowa.. itp itd. Ale dokladnie zdadzam sie ze slowami Paula78"co dzis jest zdrowe?" chyba jedynie warzywa.. ktore rosna na naszych ogródkach..!!
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Mikrofalówka to bardzo wygodne urządzonko ,ja używam najczęsciej do podgrzewania jedzenia,czasem do rozmrażania
|
|
#21 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez atka83 Czas edycji: 2006-11-01 o 12:19 |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
W sumie masz racje.. ale i tak zdrowsze sa rzeczy z naszego ogródka.. Niż np.. z sklepu pryskane.. czy tez z duza iloscia konserwantów..!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam swoja mikrofalówkę
Podgrzewam w niej wszystko - łącznie z przestudzoną nieco kawą ...
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Podgrzewanie przez mikrofalówkę polega na podgrzewaniu wody zawartej w produktach. Jedyny defekt, to wysuszone jedzenie (np. makaron jest okropny po 2 min. podgrzaniu
) Ale znalazłam na to sposób Psikam wodą ze spryskiwacza po talerzu z jedzeniem i jedzenie wychodzi pyszne nie jest suche!
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
można też jedzynie przykryć np talerzem, pozostawiając niewielkie szparki.
wtedy też się ładnie dusi i jest miękkie. zna ktoś dobry sposób na zmikrofalowanie usmażonych frytek? mnie wychodzą niestety niejadalne, nawet z funkcją grill.
demo demokracji demo uczciwości demo miłości demo robienia swego demo czasu wolnego demo kultury masowej demo ameryki demo nie dawania demo samokrytyki demo nie brania demo ruszenia głową demo szlachetnych postaw demo pracy nad sobą demo winy i kary demo wychowania demo wiary demo mnie samego |
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywam mikrofalii tylko gdy sie bardzo spiesze, do odgrzewania odbiadu jak pozno wroce albo do robienia hot-dogow, czasem grzeje mleko ale generalnie wole jedzenie z paetlni czy piekarnika
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie znoszę mikrofalówek ale ponieważ posiadam to używam jedynie do podgrzewania i rozmrażania i to też bardzo rzadko
|
|
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaluję, że w domu takiej nie mam, bo bardzo by się przydała - tak jak mówią dziewczyny do odgrzewania obiadów. Mój były TŻ miał w domu i się przyzwycziłam. Ile czasu i kłopotu można sobie tym oszczędzić.
![]() Biedna Paula. Tylko spokój może nas uratować.
|
|
#30 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to bardzo przydatne bo raz dwa mozna zjesc a nie maczyc sie grzejac na patelni 

Według mnie jest niezastąpiona, głównie do beztłuszczowego odgrzewania różnych rzeczy. 

) Ale znalazłam na to sposób