|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czym usztywnić bibułę?
Witajcie drogie Panie
Nie wiem czy na tym forum jest jakiś facet, być moze jestem pierwszy ![]() Mam jednak jeden problem, po wykonanej pracy wydaje mi sie ze trzeba to bedzie w jakiś sposób usztywnić, nie wiem czy polakierować czy coś. Czy ktoś kiedys robił coś takiego i wie w jaki sposób mozna to utrwalić? W załączniku jedna z moich prac na zaliczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czym usztywnić bibułę?
A może wsadzić w antyramę?
Pingwin świetny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ohh super, podziwiam Cię, mój facet nie zajmuje się recznymi sprawami, a siedzi ciągle przy komputerze :| yh...
pingwinek śliczny ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
witaj facecie
![]() widzialąm takie prace zrobione wlaśnie na terapii zajęciowej przez osobę niepełnosprawną i wydaje mi się że nie byly niczym utrwalane. Odpowiednio ściśle skręcona kulka powinna się trzymac. Ale trzeba chyba wprawy żeby te kuleczki byly równe - wtedy powierzchnia będzie w miarę jednolita i nic nie wystaje.. jeszcze jeden pomysl na znalezienie odpowiedzi - swojego czasu widzialam tu prace Justin14 - ona robila notesy ozdobione tą techniką chyba. mmożesz więc znaleźc jej wątek i jej się spytać bezpośrednio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
witaj
![]() w moim miasteczku jest osrodek terapi zajeciowej dla osob niepelnosprawnych i robia tam przesliczne rzeczy ,zwlaszcza duzo obrazkow wlasnie z bibuly ,oprocz naklejania kuleczek robia tez obrazki na kawalkach styropianu z wiekszych kawalkow bibuly lub materialu wpychanych w styropian jeden obok drugiego ,wygloda to rewelacyjnie co do utrwalenia to mozesz uzyc lakieru w sprayu a pingwinek sliczny ci wyszedl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja proponuje zwykły lakier do włosów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
To zalezy jak dlugo chcialbys sie cieszyc takim obrazkiem.Jezeli ma byc to jak zrozumialam z Twojego postu ozdoba na sciane to proponowalabym cos trwalego np. lakier bezbarwny w sprayu.Bedzie mozna wtedy taki obraz przetrzec z kurzu wilgotna sciereczka,bo podejrzewam ze w zaglebieniach po jakims czasie bedzie sie go troche zbierac.Obstawiam lakier bezbarwny.Dodaje ramke na zdjecia zrobiona ta technika,wklejalam juz ja do watku z ramkami na zdjecia,ale jak ulal pasuje tez tutaj bo technika ta sama.Ta ramke wykonaly dzieci,tu link http://www.miastodzieci.pl/zabawy.ph...58,kat,18.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.