|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ryzyko przy zmniejszaniu pierścionka
kochane Wizażanki,
mam pytanie dotyczące Waszych doświadczeń ze zmniejszaniem rozmiaru pierścionka zaręczynowego. Dostałam od mojego TŻ w rozmiarze 12, ale "lata" mi na paluszku i chciałabym go zmniejszyc o rozmiar, lub dwa. Kupiony był w YES. Nie ma problemu z ich strony ze zmaniejszaniem, ale zastanawiam się, czy można wierzyc sklepowi, że nie podmienią kamienia- mam brylancik... macie może jakieś doświadczenie w tej kwestii, lub słyszałyście o tym, jak to wygląda?? Nie chciałabym odebrac z cyrkonią, a sama- jak się można domyślac- za nic na świecie nie rozróżnię, czy jest to ten sam, czy podmieniony... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: ryzyko przy zmniejszaniu pierścionka
Hej,
Ja też zmniejszałam pierścionek zaręczynowy...ale firmy Apart. Nie poszłam do salonu firmowego ponieważ jest zdecydowanie za daleko i koszt pewnie byłby większy. Poszłam do jublera, którego mijam codziennie w drodze do pracy (a więc nie urządzałam poszukiwań). Cała operacja kosztowała 25 zł, na pierścionku nie ma śladu i raczej nic w nim nie podmieniono ![]() Pozdrawiam
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez dottta Czas edycji: 2009-11-12 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
eee tam... ja zmniejszałam mój zaręczynowy pierścionek i to o trzy rozmiary <lol> i nie miałam najmniejszych podejrzeń, że mi ktoś brylancik podmieni... to jakieś teorie spiskowe... no ale jeśli się boisz, to idź do jubilera, cała operacja trwa 15 minut, więc można poczekać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
"gdzieś" mi się " coś" obiło o uszy, dlatego spoytałam... dzięki, dziewczątka za informacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() czekalam 3 tygodnie, bo byl transportowany do warszawy, nie wierze zeby cos podmienili bo sami chcieli zebym przyniosla certyfikat ![]()
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-11-12 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
mnie też Pani w sklepie powiedziała, że nie wykonują usługi na miejscu, pewnie stąd długi okres oczekiwania...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Mi w Excelsior zmniejszali chyba z 16 na 9 bez problemu
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja też zmniejszałam pierścionek z 11 na 6,5. kawałeczek złota dostałam i mam na wszelki wypadek, gdyby mi na starość paluchy zgrubiały
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
też zmniejszałam o 2 rozmiar w Kruku, trwało to 3-4 dni i nawet nie pomyślałam o tym, że mogliby mi np. brylant podmienić
![]() Nie popadajmy w paranoję, myślę, że salony się "nie bawią" w takie oszustwa Poza tym sklep wydaje ci przecież certyfikat, także bez obaw
... jeżeli przestajemy marzyć, to znaczy , że umieramy..." Edytowane przez justysia171 Czas edycji: 2009-11-13 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Jak najbardziej Apart zmniejsza pierścionki/obrączki.
Są wyjątki, my chcemy kupić obrączki z białego złota z cienkim paskiem z ze złota czerwonego. Tych obrączek nie można zmniejszyć przez to połączenie. Czasem nie da się nic zrobić z pierścionkie, bo można odkształcić koszyczek, etc. Wystarczy zapytać.
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja mam pierscionek zakupiony w Aparcie, okazal sie za duzy i pojechalam do nich, zeby zmniejszyc. Owszem, wykonuja, ale trwa to miesiac.
Z racji tego, ze wtedy byl on jeszcze nowiutki, poszlam do znajomego jubilera niedaleko i mialam pierscionek gotowy na nastepny dzien za 70zl. Nigdy nie slyszalam o 'podmienianiu' kamieni w pierscionkach, moj wyglada identycznie jak zakupiony, z tym, ze jest nieco mniejszy ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Może tu mi ktoś doradzi:
Dostałam dopiero co pierścionek zaręczynowy,musze go zmniejszyć o rozmiar i tu pojawia się dylemat-gdzie go zmniejszyć : -apart ,czekam miesiac,mam fachową obslugę i nie trace gwarancji - jubiler,mam w 15 minut zrobione,trace gwarancje w aparcie szkoda mi sie rozstawac z pierscionkiem na tak dlugo,pomozecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Apart, Kruk, Yes nie zmniejszaja i nie powiekszają tylko daja nowe o odpowiednim rozmiarze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
pracuję w jednym z salonów Yesa. Kupując pierścionek -na podstawie paragonu masz 2 lata gwarancji, w tym czasie możesz bezpłatnie zmniejszyć lub powiększyć pierścionek. Usługa jednak nie jest wykonywana na miejscu. Pierścionek zostanie odesłany kurierem do centrali i tam się nim zajmą a później odeślą spowrotem. Jeśli chodzi o podmienienie brylantów itp. -coś takiego nie wchodzi w grę. Zmniejszenie pierścionka jest możliwe jeśli nie naruszy to struktury obrączki i nie spowoduje to wypadania kamieni. Jeżeli takie ryzyko istnieje to centrala może zdecydować że pierścionek wymienią na nowy (ten sam model i prawidłowy rozmiar.) Jednak to Centrala o tym decyduje nie konsultant sprzedaży.
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ryzyko ze zmniejszaniem pierścionka za pośrednictwem salonu jest na przykład takie, że... jubiler zmniejszy za bardzo. Niestety mi i mojemu Lubemu przytrafiło się to w salonie Kruka. Pierścionek z rozmiaru 12 miał być zmniejszony do rozmiaru 9. Przed podjęciem tej decyzji przymierzałam kilka różnych pierścionków w tymże rozmiarze w salonie i standardowo szablon. Niestety przy odbiorze mój Narzeczony (już nie w mojej obecności) nie upomniał się o sprawdzenie zgodności odbieranego pierścionka. Okazało się, że pierścionek został zmniejszony do minimum rozmiaru 9 i w zasadzie to pani z salonu Kruka wciskała go na miarkowy stożek. Gdyby nie wpychanie, okazuje się, że pierścionek mierzy teraz 8,90, a nie 9,00. Gdybym przewidziała taką sytuację, nie oddawalibyśmy pierścionka w ręce ekspedientek, które wykazały się w tym względzie indolencją. Problem teraz jest takik, że mi krew z palca nie odpływa, a zwiększyć go już nie można. Rozważamy w tej chwili reklamację. Porada dla wszystkich przymierzających się do zakupu pierścionków zaręczynowych: zwracajcie uwagę na każdy detal i pogadajcie w kwestii zmniejszania pierścionka osobiście z jubilerem, a nie z panią, której to jest zupełnie obojętne czy rozmiar będzie taki, jak szablon, czy nie. Dziś się zastanawiam: po co było to mierzenie pozostałych pierścionków i szablonu w rozmiarze 9, skoro jubiler wykonujący usługę na zlecenie salunu w ogóle nie stosuje się do miary obowiązującej w salonie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Mój był kupiony u jubilera, nie w salonie, od razu z zastrzeżeniem możliwości zmniejszenia i ewentualnej grawerki po przymierzeniu, w cenie (jak wywęszyłam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Ja swój pierścionek zmniejszałam kilka dni po kupieniu w salonie Apart ( za darmo). Zrobili to w ok. 2 tygodnie. Po zmniejszeniu otrzymałam wycinek, o który został pomniejszony i nowy certyfikat. Jeżeli zmniejszasz pierścionek w salonie, w którym go kupiłaś, nie ma się co bać. W końcu otrzymujesz certyfikat, czyli co dany pierścionek posiada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja też zmniejszałam swój w kruku...2 dni i był gotowy... co więcej jeszcze wypolerowali mi... wszystko oczywiście bez jakichkolwiek opłat... ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- acha zapomnialam jeszcze dodać, że problem pojawi się oczywiście jeśli będzie grawer w środku... :P niestety zostanie zmazany przy powiększaniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.