|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Źle dobrane pigułki? prosze o szybka odp :)
Witam , zastanawia mnie pewna rzecz.. ginekolog przepisal mi tabletki anty Logest , ale krwawienia miesiaczkowe wcale nie sa mniej bolesne , ani mniej obfite ani tez nie trwaja krocej :/
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Źle dobrane pigułki? prosze o szybka odp :)
czasami wymaga troche to czasu zanim organizm zacznie inaczej reagowac przy braniu tabletek anty.U mnie było podobnie i musze Cie zmartwic iz pomomo ze brałam anty krwawienia miałam obfite.Dodatkowo do tego lkarz zapisał mi acidum e aminocapronicum taki granulat ,który powodował mniej obfite krwawienia.W sumie całe 5 lat brania tabletek anty - moja miesiaczka była koszmarem nie dosc ze ból to jeszcze duzy krwotok.Mma nadziej ze u Ciebie to sie w końcu wyreguluje i bedzies zmogła normalnie funkcjonowac w te dni.Takie krwawienia silne wcale nie sa dowodem na to ze tabletki sa źle dobrane.Bywa ze tak ze dzieczyna w ogóle nie odczuwa ze ma okres u mnie było wrecz odwrotnie.Nigdy bym nie mogła tamponu załozyc tylko najdłuzsza podpaska zmieniana co godzine.
asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wlasnie ja mam tak samo , miesiaczki straaaasznie obfite. A z tego co czytalam , to jesli zazywa sie hormonalna antykoncepcje to wiekszosc ma wtedy bardzo skape krwawienia i nie odczuwa bolu. Dlatego myslalam ze wkoncu to mi pomoze , ale jednak nie ... hmm czyli nie ma juz ratunku dla tych okresow ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Nie zawsze tabletki zmniejsza krwawienie. I wydaje mi się, że zależy to nie od ich rodzaju, a osoby. Jeśli o mnie chodzi, to owszem krwawienie się skróciło (ale niewiele), ale miesiączki były, czasem nawet bardzo, bolesne. Myślałam, że taki już mój urok (w sumie przed też mnie bolało), ale teraz odstawiłam hormony i to już 3 bezbolesny okres..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam ptanko:czy ktos wie????????biorac tabletki antykoncepcyjne chce zrobic test ciazowy poniewaz od kilku dni czuje sie dziwnie i mam plamienia
CZY WYNIK TESTU WYJDZIE PRAWDZIWY??????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że wyjdzie prawdziwy. Tabletki nie mają wpływu na testy ciążowe.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.