|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Ja odnowić starą rame obrazu ?
Cześć !!!!
Pomóżcie mi bo nie wiem jak odnowić stara ramę .Miała na wierzchu sztukaterię wykonaną chyba z gipsu i część odpadła. Rama utrzymana jest w starym cerkiewnym ( złocenia) stylu. Jak odnowić albo "zmodernizować " taka rame. Usunęlabym tą sztukaterie i nałozyła coś na wierzch ale nie wiem jak sie za to zabrać. Moze macie wiedzę na ten temat i podzielicie sie nia ze mną PLEASE !!!. Może znacie linki do stron z tym tematem ??? Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ja odnowić starą rame obrazu ?
moze moglabys załączyc zdjecie tej ramy ??? byłoby łatwiej ci pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dobrze. Wykombinuje jakos zdjęcie .
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ja tez podlaczam sie pod pytanie bo mam ten sam problem
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Już mam zdjęcie ( nie patrzecie co w środku bo to jakaś reprodukcja kiczu ale chce wykorzystac sama ramę ).
No i co. Da się coś z tym zrobic ? Jeden kolega podpowiedział że może gipsowe sztukaterie dac, takie jak czasami stosuja na scianach ale za bardzo nie wiem w jakich sklepach tego szukac, bo ze steropianu to widziałam, ale z gipsu to raczej nie. Czekam na Wasze pomysły. Pozdrwiam http://img117.imageshack.us/img117/357/obrazid3.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Takie sztukaterie kupuje się w sklepach budowlanych, tylko u Ciebie się to chyba nie sprawdzi. Z tego co kojarzę, to są one dość szerokie (10 cm a może i więcej), a na Twojej ramie nie ma aż tak dużo miejsca, a przyciąć raczej trudno, żeby nie powiedzieć niemożliwe.
Z bólem serca, ale zdecydowałabym się na usunięcie tego, co zostało, wygładzenie drewna i odmalowanie ramy na nowo. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Może jeszcze jakiś inny pomysł macie albo link jakich materiałów uzywa sie do takich renowacji.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.