|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Częsta onanizacja. Powrót do przeszłości
Witam wszystkich. Chciałem się gorąco przywitać z racji że jest to mój pierwszy wpis na tym forum
![]() Nie bez przyczyny założyłem konto, gdyż mam kilka pytań. Owijanie w bawełnę to nie moja działka tak więc przejdę do rzeczy. Jeszcze niedawno zbyt często się onanizowałem. Myślę że uzależnienie to zbyt mocne słowo, tak czy siak miałem z tym nie małe problemy. Robiłem to 2-3 razy dziennie, czasami nie mając na to w ogóle ochoty. Poznałem cudowną dziewczynę która mnie zmieniła. Masturbuje się teraz raz na 4-5 dni. Mimo że niekiedy mam wielką ochotę, siłą woli staram się hamować. Ale teraz się niezwykle martwię z racjii tego że mam 17 lat ,Boje się że mój problem z przeszłości może wywrzeć nieodwracalne skutki na moim przyszłym życiu seksulanym. Obawiam się przedwczesnego wytrysku i nie czerpania aż tak wielkiej rozkoszy z seksu. Skąd takie wnioski ? Czasami podczas pieszczot z dziewczyną czuję jakbym zaraz miał "wybuchnąć". Wiem że podniecienie jest normalne ale skoro tak wielkie wrażenie wywiera na mnie gra wstępna to boje się że w niedalekiej przyszłości będę tak zwanym "Pięciosekundowcem". Czy da się temu jakkolwiek zaradzić skoro problem został zdiagnozowany tak szybko ? Oczywiście dodam że jestem prawiczkiem. Czekam na jakiekolwiek porady i wskazówki ![]()
Miłość jest niepojęta dla tych,co jej nie dzielą. ![]() Edytowane przez MartinMarcin Czas edycji: 2014-07-17 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Częsta onanizacja. Powrót do przeszłości
Masz 17 lat to normalne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
A czy skutki tej przesadnej onanizacji w młodym wieku nie odbiją się czkawką w późniejszym życiu seksualnym ?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Podobno zdarzają się takie przypadki, ale dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz.
Mój facet reagował podobnie mimo że był po związku, w którym seks istniał przez dwa lata. Mega łatwo się podniecał, szybko kończył. I nie wiem czy pomogło masowanie punktów na ciele (jeśli chcesz to poszukaj, APE to się nazywa) czy w końcu się przekonał, że nie jest to dla mnie problemem i po prostu wyluzował, ale pewnego razu wytrzymał kilka minut dłużej, później tak długo, że już miałam dość i problem zniknął. Nie wiem czy tak miał z natury czy to był skutek masturbacji bo nie pytałam go o przyczynę, ale chodzi mi o to, że wszystko leży w psychice i można coś na to zaradzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Bardziej chodzi mi o problemu fizjologiczne aniżeli psychiczne. Wszystko będzie okej Hah
![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
A dlaczego miałoby być źle?? Pisałam już poczytaj, bo ciężko robić wyklład z seksuologii via net
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
A czego wymagasz od faceta gdy robi to pierwszy raz? wiadomo, że będzie kiepski i wiadomo, że i on i ona będą się musieli uczyć i o sexie i o reakcjach partnera. Pomijam, że pochwa szczególnie młodej nierodzącej kobiety to nie jest jakaś przestrzeń, w której jest nadmiar luzu...Pouczcie sie Dzieciaki o sexie, wtedy będziecie widzieć które z opowieści znajomych chociaż teoretycznie mogły się wydarzyć i ... powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nic złego się nie dzieje. A początki nie zawsze bywają różowe, musisz być świadomy tego, że możesz skończyć po 5 sekundach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Mój chłopak również wcześniej się często masturbował, do tego pierwszy raz w takim miejscu - skończył baaardzo szybko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Jak widać na moim przykładzie nie tylko wg ideologii katolickiej ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Masz rację, z Tobą nie ma sensu dyskutować ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Jak by mój partner faktycznie miał powody żeby mnie kłamać.. Zgodziłabym się z Tobą jeśli by twierdził, że się nie masturbuje, ale w tym przypadku było by dziwne aby mnie kłamał. A po drugie nie możesz zaraz kogoś oskarżać o kłamstwo..
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Proponuję najpierw przeczytać fachowe /i psychologia i seksuologia/ wyniki badań, gdzie wpływ kłamstwa jest dokładnie opisany i przewertowany i nie pozostawia złudzeń, a potem polemizować, no chyba, że juz teraz wiesz, że Was to nie dotyczy..Oczywiście może nie dotyczyć, jak również masturbacja jest tylko wierzchołkiem gory lodowej i tak częsta była z powodu traumatycznych doświadczeń, ale to nie miejsce i czas na dywagacje..I owszem nie wiesz jak Twój partner reagowal, chyba że siedziałaś obok niego w latach młodzieńczej masturbacji- Ty znasz relację z reakcji a nie reakcję a to jest olbrzymia różnica. Znajoma Adwokat mówi, że ludzie najwięcej dowiadują się o partnerze przy rozwodzie. I coś w tym jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Dobrze Ty masz swoje zdanie a ja swoje, nie ma sensu się kłócić, naprawdę
![]()
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Nie kłócę sie, przytaczam tylko to co nauka sprawdziła.
Powodzenia dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.