Częsta onanizacja. Powrót do przeszłości - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-17, 11:50   #1
MartinMarcin
Przyczajenie

Częsta onanizacja. Powrót do przeszłości

Witam wszystkich. Chciałem się gorąco przywitać z racji że jest to mój pierwszy wpis na tym forum .
Nie bez przyczyny założyłem konto, gdyż mam kilka pytań.
Owijanie w bawełnę to nie moja działka tak więc przejdę do rzeczy.
Jeszcze niedawno zbyt często się onanizowałem. Myślę że uzależnienie to zbyt mocne słowo, tak czy siak miałem z tym nie małe problemy. Robiłem to 2-3 razy dziennie, czasami nie mając na to w ogóle ochoty. Poznałem cudowną dziewczynę która mnie zmieniła. Masturbuje się teraz raz na 4-5 dni. Mimo że niekiedy mam wielką ochotę, siłą woli staram się hamować. Ale teraz się niezwykle martwię z racjii tego że mam 17 lat ,Boje się że mój problem z przeszłości może wywrzeć nieodwracalne skutki na moim przyszłym życiu seksulanym. Obawiam się przedwczesnego wytrysku i nie czerpania aż tak wielkiej rozkoszy z seksu. Skąd takie wnioski ? Czasami podczas pieszczot z dziewczyną czuję jakbym zaraz miał "wybuchnąć". Wiem że podniecienie jest normalne ale skoro tak wielkie wrażenie wywiera na mnie gra wstępna to boje się że w niedalekiej przyszłości będę tak zwanym "Pięciosekundowcem". Czy da się temu jakkolwiek zaradzić skoro problem został zdiagnozowany tak szybko ? Oczywiście dodam że jestem prawiczkiem. Czekam na jakiekolwiek porady i wskazówki

Edytowane przez MartinMarcin
Czas edycji: 2014-07-17 o 11:51
MartinMarcin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 12:06   #2
201605090958
Konto usunięte

Dot.: Częsta onanizacja. Powrót do przeszłości

Masz 17 lat to normalne choć polecam dokształcenie się, im więcej będziesz wiedzial tym mniej będziesz panikowal. Powodzenia
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 14:08   #3
MartinMarcin
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Częsta onanizacja. Powrót do przeszłości

A czy skutki tej przesadnej onanizacji w młodym wieku nie odbiją się czkawką w późniejszym życiu seksualnym ?
Stary 2014-07-17, 20:57   #4
AlternatywnaKawa
Raczkowanie

Podobno zdarzają się takie przypadki, ale dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz.
Mój facet reagował podobnie mimo że był po związku, w którym seks istniał przez dwa lata. Mega łatwo się podniecał, szybko kończył. I nie wiem czy pomogło masowanie punktów na ciele (jeśli chcesz to poszukaj, APE to się nazywa) czy w końcu się przekonał, że nie jest to dla mnie problemem i po prostu wyluzował, ale pewnego razu wytrzymał kilka minut dłużej, później tak długo, że już miałam dość i problem zniknął. Nie wiem czy tak miał z natury czy to był skutek masturbacji bo nie pytałam go o przyczynę, ale chodzi mi o to, że wszystko leży w psychice i można coś na to zaradzić
AlternatywnaKawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 21:12   #5
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MartinMarcin Pokaż wiadomość
A czy skutki tej przesadnej onanizacji w młodym wieku nie odbiją się czkawką w późniejszym życiu seksualnym ?
Tylko wg ideologii katolickiej, ktora potępia onanizm
Stary 2014-07-17, 22:35   #6
MartinMarcin
Przyczajenie

Bardziej chodzi mi o problemu fizjologiczne aniżeli psychiczne. Wszystko będzie okej Hah ?
Stary 2014-07-18, 00:15   #7
201605090958
Konto usunięte

A dlaczego miałoby być źle?? Pisałam już poczytaj, bo ciężko robić wyklład z seksuologii via net

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 08:27   #8
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Witam wszystkich. Chciałem się gorąco przywitać z racji że jest to mój pierwszy wpis na tym forum .
Nie bez przyczyny założyłem konto, gdyż mam kilka pytań.
Owijanie w bawełnę to nie moja działka tak więc przejdę do rzeczy.
Jeszcze niedawno zbyt często się onanizowałem. Myślę że uzależnienie to zbyt mocne słowo, tak czy siak miałem z tym nie małe problemy. Robiłem to 2-3 razy dziennie, czasami nie mając na to w ogóle ochoty. Poznałem cudowną dziewczynę która mnie zmieniła. Masturbuje się teraz raz na 4-5 dni. Mimo że niekiedy mam wielką ochotę, siłą woli staram się hamować. Ale teraz się niezwykle martwię z racjii tego że mam 17 lat ,Boje się że mój problem z przeszłości może wywrzeć nieodwracalne skutki na moim przyszłym życiu seksulanym. Obawiam się przedwczesnego wytrysku i nie czerpania aż tak wielkiej rozkoszy z seksu. Skąd takie wnioski ? Czasami podczas pieszczot z dziewczyną czuję jakbym zaraz miał "wybuchnąć". Wiem że podniecienie jest normalne ale skoro tak wielkie wrażenie wywiera na mnie gra wstępna to boje się że w niedalekiej przyszłości będę tak zwanym "Pięciosekundowcem". Czy da się temu jakkolwiek zaradzić skoro problem został zdiagnozowany tak szybko ? Oczywiście dodam że jestem prawiczkiem. Czekam na jakiekolwiek porady i wskazówki
Mój znajomy ma taki problem, że przyzwyczaił się do ręki i nie wiele czuje podczas kochania się, jego pierwszy raz trwał z godzinę.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 22:14   #9
201605090958
Konto usunięte

A czego wymagasz od faceta gdy robi to pierwszy raz? wiadomo, że będzie kiepski i wiadomo, że i on i ona będą się musieli uczyć i o sexie i o reakcjach partnera. Pomijam, że pochwa szczególnie młodej nierodzącej kobiety to nie jest jakaś przestrzeń, w której jest nadmiar luzu...Pouczcie sie Dzieciaki o sexie, wtedy będziecie widzieć które z opowieści znajomych chociaż teoretycznie mogły się wydarzyć i ... powodzenia
Stary 2014-07-20, 18:22   #10
Jeannee
Zakorzenienie

Moim zdaniem nic złego się nie dzieje. A początki nie zawsze bywają różowe, musisz być świadomy tego, że możesz skończyć po 5 sekundach
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 19:58   #11
capemay
Przyczajenie

Mój chłopak również wcześniej się często masturbował, do tego pierwszy raz w takim miejscu - skończył baaardzo szybko ale to wydłuża się z czasem, dziś, po 3 miesiącach dochodzi do kilku minut (mam nadzieję na więcej ). Polecam ćwiczenie mięśni Kegla, możliwe, że pomaga. A im wcześniej zaczniesz, tym lepiej
capemay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-21, 23:02   #12
elle elle
Rozeznanie

Cytat:
Mogą się odbić, mój obecny partner był tak przyzwyczajony do masturbacji, że miał problemy z dojściem. W młodym wieku bardzo często się masturbował i niestety tego żałował.
Cytat:
Bardziej chodzi mi o problemu fizjologiczne aniżeli psychiczne. Wszystko będzie okej Hah ?
Tak jak pisałam wcześniej to zależy. Nie należy z nią przesadzać

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Tylko wg ideologii katolickiej, ktora potępia onanizm
Jak widać na moim przykładzie nie tylko wg ideologii katolickiej

Wymiana kosmetyczna

Klik!
Wybieram grupę Color!

elle elle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-22, 00:59   #13
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elle elle Pokaż wiadomość
Jak widać na moim przykładzie nie tylko wg ideologii katolickiej
Dla mnie jednostkowy przypadek, zwłaszcza w ujęciu partnerka mówi o partnerze, nie jest wiarygodny. Więc zakańczam dyskusję.
Stary 2014-07-22, 09:45   #14
elle elle
Rozeznanie

Cytat:
Dla mnie jednostkowy przypadek, zwłaszcza w ujęciu partnerka mówi o partnerze, nie jest wiarygodny. Więc zakańczam dyskusję.
Twierdzisz, że nie wiem jak mój partner reagował? Śmieszne
Masz rację, z Tobą nie ma sensu dyskutować

Wymiana kosmetyczna

Klik!
Wybieram grupę Color!

Stary 2014-07-22, 12:37   #15
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elle elle Pokaż wiadomość
Twierdzisz, że nie wiem jak mój partner reagował? Śmieszne
Masz rację, z Tobą nie ma sensu dyskutować
Ludzie najczęściej kłamią swoim partnerom. Zwłaszcza w sprawach seksualnych. I to jest fakt, a nie śmiesznosć.
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-22, 13:45   #16
elle elle
Rozeznanie

Cytat:
Ludzie najczęściej kłamią swoim partnerom. Zwłaszcza w sprawach seksualnych. I to jest fakt, a nie śmiesznosć.
Pozdrawiam
Jak by mój partner faktycznie miał powody żeby mnie kłamać.. Zgodziłabym się z Tobą jeśli by twierdził, że się nie masturbuje, ale w tym przypadku było by dziwne aby mnie kłamał. A po drugie nie możesz zaraz kogoś oskarżać o kłamstwo..

Wymiana kosmetyczna

Klik!
Wybieram grupę Color!

Stary 2014-07-22, 14:41   #17
201605090958
Konto usunięte

Proponuję najpierw przeczytać fachowe /i psychologia i seksuologia/ wyniki badań, gdzie wpływ kłamstwa jest dokładnie opisany i przewertowany i nie pozostawia złudzeń, a potem polemizować, no chyba, że juz teraz wiesz, że Was to nie dotyczy..Oczywiście może nie dotyczyć, jak również masturbacja jest tylko wierzchołkiem gory lodowej i tak częsta była z powodu traumatycznych doświadczeń, ale to nie miejsce i czas na dywagacje..I owszem nie wiesz jak Twój partner reagowal, chyba że siedziałaś obok niego w latach młodzieńczej masturbacji- Ty znasz relację z reakcji a nie reakcję a to jest olbrzymia różnica. Znajoma Adwokat mówi, że ludzie najwięcej dowiadują się o partnerze przy rozwodzie. I coś w tym jest.
Stary 2014-07-22, 14:57   #18
elle elle
Rozeznanie

Dobrze Ty masz swoje zdanie a ja swoje, nie ma sensu się kłócić, naprawdę

Wymiana kosmetyczna

Klik!
Wybieram grupę Color!

Stary 2014-07-22, 19:45   #19
201605090958
Konto usunięte

Nie kłócę sie, przytaczam tylko to co nauka sprawdziła.
Powodzenia dla Was
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości