|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zaskórniki zamknięte. pomocy!!
Mam 14 lat i wielki problem. Około rok temu na czole pojawiły mi sie na czole takie małe grudki. Początkowo nie przejmowałam się tym bo było ich mało. Z czasem zaczęło ich przybywać. Teraz jest ich dosyc sporo, najwiecej na czole, głownie w okolicy przerwy miedzy oczami. Jestem tym faktem bardzo zmartwiona poniewaz od wielu lat stosuje dobre preparaty do mycia twarzy (nivea visage young, l'oreal pure zone), i ogolnie przywiazuje dużą wage do higieny.. Więc nie wiem skąd mogły wziąć się te zaskórniki (zamknięte).. Bylam u dermatologa, przepisala mi krem Differin. Po pierwszym razie wydawaly mi sie bardziej plaskie ale po dalszym stosowaniu znowu powrocily do poprzedniego stanu.. Normalnie ręce mi już opadają..
![]() tak mniej wiecej to wyglada: http://dermatlas.med.jhmi.edu/derm/I...eID=1363703178 (tylko tu jest ich troche wiecej) http://www.dermnetnz.org/acne/comedones.html (tutaj, tak jak na trzecim zdjeciu w pierwszym rzędzie) Aha i jeszcze jeden problem, na nosie mam wągry, nie jest ich strasznie duzo ale jednak je widac. Jak sie ich pozbyc? Błagam pomóżcie mi.. ![]() Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za odpowiedzi, Monika. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: zaskórniki zamknięte. pomocy!!
Mam identyczny problem...Na te grudki(MI)pomagają:
Duac-ale jest na recepte i Brevoxyl-bez recepty. Zaskóniki na nosie tez mam ale na nie chyba nie ma sposobu"raz na zawsze"... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dokładnie jakbym słyszała siebie... Nawet używałyśmy identycznych toników
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja na zaskórniki zamkniete dostalam od dermatolog isotrexin. pomógl. po calej tubce juz nie wrócily. a lekarka na poczatku powiedziala ze tego sie nie da pozbyc. ale jak sie jej niemal rozryczalam w gabinecie to mi przepisala ten zel.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.