jak pozbyć się trucizny?Poradżcie proszę! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-27, 12:44   #1
wieraaa
Raczkowanie

GG do wieraaa
Question

jak pozbyć się trucizny?Poradżcie proszę!

Jak pozbyć się z serca i duszy trucizny jaką są myśli okimś kto oszukiwał mnie przez wiele lat ,ciągle zwodził i obiecywał że w następnym roku będziemy razem i tak mijały lata.Obrażał mnie i nie traktował tak jakbym chciała a potem przychodził i błagał żebyśmy znowu " byli" razem (piszę byli w cudzysłowie bo nasze bycie razem to raczej spotkania niż prawdziwe bycie razem) obiecywał że się poprawi że zrozumiał co robi żle i że wie że mam rację że powinien się bardziej starać i wogóle a potem znowu robił swoje.W końcu nie wytrzymałam i z bólem serca kazałam nie pokazywać się więcej na oczy! A teraz myśli o Nim drążą w mojej głowie dziurę i zatruwają każdą minutę i sekundę jak najgorsza trucizna.Jak przestać myśleć?Jak zapomnieć?Jak wytrwać w postanowieniu ?W głebi duszy wiem że nic z naszego związku nie wyjdzie a z drugiej chyba ciągle się łudzę i marzę ,że może jednak....Nie potrafię przestać mysleć zasypiam i budzę się z myślą o NIM!! W myślach wyzywam Go od najgorszych ale chyba samą siebie oszukuję.Proszę poradżcie jak wytrwać w postanowieniu?Może jest ktoś mądrzejszy ode mnie i coś poradzi????????
wieraaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-27, 12:53   #2
Mrrau
Raczkowanie

GG do Mrrau
Dot.: jak pozbyć się trucizny?Poradżcie proszę!

Wbić sobie bardzo mocno do głowy, że furtka zamknięta - powrotu nie ma. Nie rozpamiętywać i nawet nie próbować o tym myśleć, bo to i tak nie będzie racjonalne myślenie.

Moja metoda to jedno piwo przed snem przez jakiś czas. Potem stopniowo przerzucam się na ciepłe mleko. Z czasem daję radę bez wspomagaczy i cieszy mnie, jak widzę, że każdego dnia jest odrobinę lepiej.

A jeśli już sytuacja jest ekstremalna i musisz myśleć, myśl o nim z taką wściekłością, na jaką Cię stać. Bardzo polecam też spotkać się z kimś bliskim i do woli kpić, szydzić i wyśmiewać się z byłego, od drobiazgów po grube sprawy. Zawsze się coś znajdzie. To bardzo pomaga nabrać dystansu.
Może brzmi okrutnie, ale cel uświęca środki - a Twoim celem jest przecież się z tego otrząsnąć.

(uf, całe szczęście, że moje świeżutkie jeszcze rozstanie przebiegło tak łagodnie i spokojnie)
Mrrau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-27, 13:05   #3
wieraaa
Raczkowanie

GG do wieraaa

Cytat:
Napisane przez Mrrau Pokaż wiadomość
Wbić sobie bardzo mocno do głowy, że furtka zamknięta - powrotu nie ma. Nie rozpamiętywać i nawet nie próbować o tym myśleć, bo to i tak nie będzie racjonalne myślenie.

Moja metoda to jedno piwo przed snem przez jakiś czas. Potem stopniowo przerzucam się na ciepłe mleko. Z czasem daję radę bez wspomagaczy i cieszy mnie, jak widzę, że każdego dnia jest odrobinę lepiej.

A jeśli już musisz myśleć, myśl o nim z taką wściekłością, na jaką Cię stać. Bardzo polecam też spotkać się z kimś bliskim i do woli kpić, szydzić i wyśmiewać się z byłego, od drobiazgów po grube sprawy. Zawsze się coś znajdzie. To bardzo pomaga nabrać dystansu.
Może brzmi okrutnie, ale cel uświęca środki - a Twoim celem jest przecież się z tego otrząsnąć.
Dzięku za radę Napewno skorzystam może się uda Piwo przed snem to niezły pomysł.A z przyjaciólką już umówiłam się na dłuuuugie weekendowe zwalczanie złej pamięci o byłym.Dzięki i pozdrawiam
Stary 2006-11-27, 13:15   #4
Mona Lisa
Zadomowienie

Wprowadź kilka autentycznych nowości do swojego życia, najlepiej, by powtarzały się cyklicznie, np. dwa razy w tygodniu: kurs fotograficzny, zajęcia jogi późnym wieczorem, odwiedzanie szczecińskiego schroniska dla zwierząt co weekend; chodzi o to, by coś autentycznie i na nowo zajęło całą Twoją uwagę chociaż na godzinę, na dwie godziny, byś czekała na to niecierpliwie. Uwierz mi, da się, trzymam kciuki
Stary 2006-11-27, 13:20   #5
wieraaa
Raczkowanie

GG do wieraaa

Cytat:
Napisane przez Mona Lisa Pokaż wiadomość
Wprowadź kilka autentycznych nowości do swojego życia, najlepiej, by powtarzały się cyklicznie, np. dwa razy w tygodniu: kurs fotograficzny, zajęcia jogi późnym wieczorem, odwiedzanie szczecińskiego schroniska dla zwierząt co weekend; chodzi o to, by coś autentycznie i na nowo zajęło całą Twoją uwagę chociaż na godzinę, na dwie godziny, byś czekała na to niecierpliwie. Uwierz mi, da się, trzymam kciuki
wiesz to może niezły pomysł z tym schroniskiem.Tak właśnie wczoraj myslałam że jakbym tak musiała zająć sie kimś np.jakimś małym słodkim zwierzaczkiem to nie miałabym czasu na użalanie się nad sobą i myślenie o mojej TRUCIŻNIE!
Dzięki zapomysł
Stary 2006-11-27, 13:24   #6
bess
Zakorzenienie

a ile juz tak jestes "zatruta? mnie prawie minelo po ponad 2 latach
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-27, 13:27   #7
wieraaa
Raczkowanie

GG do wieraaa

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
a ile juz tak jestes "zatruta? mnie prawie minelo po ponad 2 latach
to nie pocieszyłaś mnie:-( ja tak się podtruwam od tygodnia !Ponoć im dłużej trwała znajomość tym dłużej się cierpi!A ja jestem stara i głupia bo liczyłam na to że wystarczy podjąć decyzję i będzie już z górki a tu nie tędy droga.Hmmm..to się peqwnie jeszcze trochę potruję .Ale nie poddam się postanowiłam wykorzystać wszystkie rady jakie tu padną!!!A co! Jak mi się uda to podzielę się doświadzceniem.Obiecuję. A co faceci dają radę po rozstaniu z łatwościa zapominają po kilku minutach to my kobietki tez musimy
Stary 2006-11-27, 13:42   #8
Mrrau
Raczkowanie

GG do Mrrau

Nie ma reguły. Dwa lata, pół roku, parę tygodni. Na tą zupę składa się mnóstwo czynników: upór, wiara w siebie, intensywność spotkań z byłym, stopień kontroli nad tym, co się dzieje w Twojej głowie... i tak dalej.

Ale nie podlega wątpliwości, że autosugestią zdziała się najwięcej - trzeba tylko wierzyć w słuszność i niepodważalność podjętych decyzji. W przeciwnym razie, można się tak bujać przez dowolną liczbę lat.

Osobiście wydaje mi się, że Ty wierzysz
Mrrau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-27, 13:49   #9
wieraaa
Raczkowanie

GG do wieraaa

Cytat:
Napisane przez Mrrau Pokaż wiadomość
Nie ma reguły. Dwa lata, pół roku, parę tygodni. Na tą zupę składa się mnóstwo czynników: upór, wiara w siebie, intensywność spotkań z byłym, stopień kontroli nad tym, co się dzieje w Twojej głowie... i tak dalej.

Ale nie podlega wątpliwości, że autosugestią zdziała się najwięcej - trzeba tylko wierzyć w słuszność i niepodważalność podjętych decyzji. W przeciwnym razie, można się tak bujać przez dowolną liczbę lat.

Osobiście wydaje mi się, że Ty wierzysz
Jest coś fajnego w tym co piszeszNie wiem na czy to polega ale rozgrzewa moje "zatrute" serducho.Dzięki.........: cmok:
Stary 2006-11-27, 17:57   #10
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Klin klinem !!!!!!!
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości