|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Papier
A ja mam pytanie na temat papieru do origami. Czy to jest jakiś specjalny papier i jeśli tak to gdzie można go kupić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Papier
No cóż, na temat papieru z jakiego może powstać origami jest pełno postów, wystarczy poszukać...
![]() Ale skoro piszę już, to odpowiem. Do składanie origami nadaje się prawie każdy papier, byleby nie był za twardy, bo wtedy się źle składa. Możesz użyć zwykłego bloku rysunkowego, papieru kolorowego, papieru do drukarki, ksero... Wybór jest spory, a co do kolorów to już oczywiście decydujesz sam/a... Chyba tyle... ![]() Aha, i jeszcze mi się przypomniało...Możesz też wykorzystać stare gazety, kolorowe albo szare, z tym, że te pierwsze są bardzo miękkie i figurki z nich powstałe są raczej dość "kruche", a efekt z wykorzystaniem gazet jest naprawdę fajny ![]()
[B] "Czasem cały świat oznacza mniej, niż jeden człowiek którego brak..." "Tęsknie, i nadal nie wierzę..." K.C. Edytowane przez mmuszka2 Czas edycji: 2009-03-12 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.