|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
ścireczka/szczoteczka mycia twarzy
Mam pytanie odnośnie dostępnych na rynku ściereczke i szczotek do mycia twarzy, czy je polecacie????dobre są w zwalczaniu trądziku i wągrów????czy raczej stosujecie tradycyjne metody czyli lapka i żel do mycia twarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ścireczka/szczoteczka mycia twarzy
je kiedys stosowałam szczoteczke do mycia twarzy (taka z avonu chyba). byla calkiem fajna w uzyciu, ale po krotkim czasie (mimo ze dokladnie ja plukalam) to na tym plastiku przy wloskach zaczal sie osadzać osad. no i stwierdzilam, ze na wloskach tez pewnie zostaja jakies resztki i uznalam, ze to niehigieniczne. gabeczki/sciereczki do mycia twarzy odrzucaly mnie zawsze - bo te to juz w ogole ciezko wyplukac. i potem by mi sie wydawalo, ze tam sie rozmnaza mnostwo bakterii, ktore potem ja wmasowuje w twarz i nasilaja mi tradzik... ot, taka moja schiza
![]() dlatego wole stosowac zdecydowanie jakis zel z delikatnym peelingiem, albo zwykly zel do mycia twarzy i osobno peeling raz w tygodniu. pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja mialam szczoteczke do mycia twarzy, uzylam jej jednak pare razy i stwierdzilam, ze jest jednak wielkim skupiskiem bakterii. Nie ma jak wlasne dlonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A ja używam szczoteczke do mycia twarzy i jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanko... Mogę uzywać takie mięciutkiej szczoteczki dla niemowląt do twarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za pomoc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja mam fajny i higieniczny sposób polecony przez dermatologa. Po prostu zamiast szczoteczek i gąbeczek do mycia twarzy używam zwykłej gazy. Ucinam kawałeczek, myję tym twarz, po czym wyrzucam. Świetnie peelinguje. Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Uzywam szczoteczki prawie rok - zamiast peelingu. W połączeniu z łagodnym żelem potrafi zdziałac cuda. Co do higieny: myję ją tym samym żelem do twarzy i od czasu do czasu wyparzam wrzątkiem. Nie widac ani osadu, ani zużycia
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja używam szczoteczki, ale tylko raz w tygodniu (razem z peelingiem)- skóra jest oczyszczona i gładziudka.. przy codziennym używaniou napewno skóra bylaby podrażniona i sądzę, że nadmierne scieranie naskórka moze wręcz zniszczyc cerę niz jej pomóc, więc.. wszystko z UMIAREM
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]()
kkk
Edytowane przez CatherineK Czas edycji: 2012-09-26 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
![]()
Witam!
Mam odmienne zdanie. Obecnie są 3 firmy(Liz Earle, Amanda Lacey i Eve Lom), które lansuja oczyszczanie i mycie twarzy za pomocą muślinowej lub flanelowej ściereczki. Proponują one coś w rodzaju pasty/mazi/kremu który sie rozsmarowuje po twarzy, a potem ściereczka wypłukanej w forącej wodzie ściera. Oto linki: Liz Earle i jej produkt: http://www.lizearle.com/products_det...ge=1&groupid=1 Amanda Lacey: http://www.amandalacey.com/skincare1.asp Eve Lom: http://www.evelom.com/ Ja używam Liz Earle i jestem całkiem zadowolona. Te ściereczki można prać w pralce. Poza tym mam 3 sztuki, więc je często zmieniam. M. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja mam gąbeczke. Kupiona raczej z ciekawości. Używam żadko, bo mam wrażeniem, ze w środku czai się spora kolonia bakteri wirusów i innych 'zwierzątek'. Na codzień przemywam twarz mleczkiem i tonikiem.
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja kiedyś uzywałam myjki Dermaclin,to taka ściereczka z mikrowłókienek,w opisie producenta było ,ze pomaga zwalczyć trądzik,oczyszcza pory i daje efekt mikrodermabrazji.Faktyczn ie efekt był super,ale minus to cena 40 zł,no i starczała podobno tylko na 3 miesiące(potem się wyciera)
Jakieś 2 miesiące temu odkryłam ściereczki Stella ( takie do kurzu) Są z takiego samego mikrowłókna i kosztują 8 zł.Rewewlacyjnie usuwają martwy naskórek,myje nimi twarz co wieczór i naprawdę mam idealną cerę.A muszę dodać ,ze mam cerę tłustą skłonną do zanieczyszczeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Angi, a możesz napisać gdzie te ściereczki kupiła? Bardzo chciałam wypróbować, ale niestety nie mam pojęcia jak taka ściereczka ma wyglądać i gdzie mogłabym ją dorwać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.