|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Lepsza cera prezentem dla brata ;)
Witajcie
![]() Mój brat ma w przyszłym tygodniu 20-te urodziny. Wpadłam na pomysł, że w ramach prezentu (wiadomo, budżet nastolatki mocno ograniczony ![]() ![]() Ma cerę tłustą, ze skłonnością do trądziku. Oj, bardzo. Zwłaszcza na "obrzeżach" twarzy - wypryski ropne. Przeglądając to forum powpadałam na parę genialnych pomysłów, którymi udało mi się go zarazić - bo nie były zbyt "niemęskie". Kupiłam mydło siarkowe, papierowe ręczniki do wycierania twarzy, zrobiłam naftę pichtową (obecnie olejek się skończył, więc niestety chwilowo nie ma ![]() ![]() No i nie mogę go przekonać do zaprzestania wyciskania pryszczy :/ Myślałam o: 1. Stop wyciskaniu. 2. Parówki raz w tygodniu (?) 3. Oliwce Hipp (?) Prosiłabym Was, drogie Wizażanki, o pomoc - jakieś podpowiedzi, rady. Zaznaczam od razu, że nie zgodziłby się robić sobie maseczek, itp. - zbyt niemęskie - ani czegoś, co wymagałoby dużej ilości czasu. Czyli po prostu taki podstawowe minimum pielęgnacji dla chłopaka ![]() Z góry dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lepsza cera prezentem dla brata ;)
Namów go na kaloryfer .To jest bardzo męskie .Wiem po sobie.Jak zacznie starać się o kaloryfer będzie musiał zmienić diete.Jak zmieni diete to i twarz mu się polepszy .Tylko jedyny minus , że to dość pracochłonne .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oliwka jak najbardziej na "ujarzmienie" gruczołów lojowych |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Do parówki mam jedynie szałwię lekarską. Mogłaby być, czy poleciłabyś może coś innego? ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ale potem domkniecie porow no i ona nie oczysci porow z zaskornikow, do tego trzeba oczyszczania , jelsi nei ma ropnych zmian
poloecam witaminy b2, c , a b6 e skrzyp polny , sole cynku zobacz do watku duzego , takiej sądy kopsmetyki domowej roboty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.