|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak w końcu się pozbyć tych naczynek w okolicy nosa? + Skóra pod oczami
Mam do was kilka pytań, bo już nie mam siły wertować całego forumw poszukiwaniu tego, co mnie interesuje...
Wybaczcie, ale już mi się w głowie miesza, właśnie od tego, że była cała masa takich wątków. Ale do rzeczy: Mam zaczerwienioną skóre w okolicy skrzydełek nosa (chyba popękane naczynka) i chcę się w końc tego pozbyć, a nie wiem jak. Pani dermatolog przepisała mi Metronidazol, ale mam wrażenie, że on wogóle nie pomaga ![]() ![]() Co mi doradzicie? Chcę w końcu raz na zawsze pozbyć się tych okropnych plam, to moja zmora ![]() I jeszcze druga kwestia : chciałabym, żebyście mi doradziły jakiś intensywnie nawilżacz do okolic oczu, koniecznie niepowodujący alergii. Odkąd używam Differinu moja skóra pod oczami jest cienka jak pergamin i praktycznie cały czas się łuszczy. Nawet porobiły mi się zmarszczki w tym miejscu ![]() Proszę o pomoc dobre i łaskawe wizażanki ![]() Mam nadzieje, że bardzo was nie zdenerwowałam tym, że się powtarzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak w końcu się pozbyć tych naczynek w okolicy nosa? + Skóra pod oczami
Co do naczynek to jesli są one popekane nic ci maści nie pomogą ( pisze o swoim przykładzie bo także próbowałam chyba wszystkiego)...kremy zapobiegawczo aby nie pekały nowe naczynka, a istniejące to albo muisz czekac az sie wchłoną same(ja sie nie doczekałam) albo wykonac zabieg zamykania u kosmetyczki( mialam robiony prądem, ale ze wzgledu ze mam cala twarz pokryta naczynkami nie widze efektu) Walka z wiatrakami jak dla mnie...
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
npnanobase lipobase avene cold crem exomega dermobasa optiderm baleum sebamed aderma toleriane e 45 trixerie hydrance optimale riche hydraphase riche |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Emilia
![]() A mi dermatolog powierdziała, żebym nie używała na to miejsce witaminy C, bo ona jest kwasem i tylko złuszcza, a złuszczanie w tym miejscu jest niewskazane ![]() A ile kosztuje zamknięcie naczynek u kosmetyczki? I czy pomoże w moim przypadku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() oczwiscie ze to kwas ale ma bardziej własciwocie rozjasniajace i wykazuje OGROMNE powinnowactwo dla naczynek! nic nie ma takiego noo filtry ochronnie jeszcze ale co za bzdura! zamykanie naczynek nie powstrzyma powstawania nowych , jest to emetoda skuteczna jednak nadal sa osoby ktorym nei przynosi to efektow, najperw porponuje supelementacje zobacz: tutaj http://forum.cosmetic.pl/viewforum.php?f=31 jest tu io czxerwienieniu sie i duzo tam napisalam tez |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() Ale wiesz co, ja nie mamm takiej skłonności naczynkowej, nie mam pajączków, ani nic.. A te plamy to pojawiły się kilka lat temu i jak były tak są. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kurcze nei wiem, piszesz na poczatku ze masz rozszerzone a teraz ze nie? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://mazidla.com/index.php?option=...d=49&Itemid=10 na mazidłach można kupić kwas askorbinowy i przy okazji poczytać trochę o nim. Co do naczynek to wiem,że na NFZ można wykonać krioterapię. Musiałabyś się dowiedzieć czy jakieś gabibnety dermatologiczne w Twojej okolicy to wykonują ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
no beka niezła, a jesli chodzi o zabiegi na naczynka to krioterapia jak najbardziej wiec podlaczams ie pod wypowiedz nati, , jeszcze skletoretapia godna polecenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o to, że mam rozszerzone tylko w tym miejscu
![]() Nigdzie indziej mi się nie robią pajączki ani nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
aha, no ale jesli juz w jakims miejscu wystepuje nalezy traktowac cere szczegolnei delikatnie- jako naczynkową
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Aha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
znaczy differin - retinoid przyczynia sie takze do pogrubienia warstwy podstawowej i ziarnistej wiec naczynka moga byc mneij widoczne, mozesz smarowac wit c to miejsce i na to nalozyc differin.jesli skora jest tam mocno podrazniona nie smaruj przez jakis czas i nei musisz smarowac tak czesto jak twarz cala tylko co 3 dni np
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.