|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dla ludzi (raczej kobiet) z wyobraznia :D
Witam, jestem nowym użytkownikiem ale aby mi pomoc wystarczy wiedziec ze mam 17 lat (prawie 18 ;p) i tak sie zastanawiam czy bylaby to dobra decyzja gdybym kupil Lalique Equus ten z konikiem ;p Bardzo podoba mi sie ten zapach tylko czasem wyczuwam w nim nuty starego dziadka z kosciola w niedziele
Zreszta zapach jest bardzo podobny do Emanuel Ungaro tylko ze tych perfum juz dawno nigdzie nie widzialem Teraz do mojej kolekcji (allure sport- na mnie nie pachnie ogorkami , boss dark blue, la rive red line ;p ) chce kupic cos dziwnego. Czekam na opinie i propozycje WIZAŻYSTEK (ewentualnie meskie tez moga byc ) Pozdrawiam
Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2008-01-14 o 20:31 Powód: Istnieje TYLKO forma "te perfumy" i takiej proszę na tym forum używać. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla ludzi (raczej kobiet) z wyobraznia :D
Skoro zapach Ci się podoba, to byłaby dobra decyzja kupić go.
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Miło z Twojej strony, że pozostawiasz nam, kobietom prawo do posiadania wyobraźni
![]() ![]() Equusa raczej odradzam. Osiemnastolatek zdecydowanie nie powinien pachnieć jak stary dziadek... W dodatku w niedzielę, w kościele. Poza tym Ty chcesz kupić coś dziwnego, a Equus nie jest dziwny. Jest "tylko" piękny ![]() Witaj na forum
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A znacie cos w podobnie dziwnie-pieknej nucie tylko bez dziadka i wazne zeby to cos bylo bardzo trwale bo mam fobie na tym punkcie. Lacoste styl in play red jest piekny ale przez trwalosc go nienawidzę tak samo Jil Sander for man miodas ale trwalosc fuj |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Może drzewny, nienachalny CerrutiSi albo przyprawowa Essenza di Zegna - też ma nutę kardamonu, tak jak Equus. Żadne dziadki tam chyba nie straszą (przynajmniej według mojego, trzydziestoletniego widzimisię)
![]() Może jeszcze Opium i M7 Yves Saint Laurent. Z tym, że Opium jest bardziej klasyczne, a M7 jest nowoczesne, odważne, drapieżne. Trwałość to sprawa bardzo indywidualna, musisz potestować... |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Boli mnie to ze wam tzn. kobieta ;p podobaja sie takie zapachy jak Opium i M7. Jeszcze M7 pol biedy ale od opium to az mi sie w nosie zakrecilo
w zoladku zreszta tez i nie byly to mile motylki ;p co do reszty to musze sie rozejrzec bo nie znam... Problemu by nie bylo gdyby ten g**** sander byl lepszy niz jest. Piekna nuta ale ulotna jak nie wiem co bynajmniej na mnie ale jak bede mial zbedne 300 zl (wątpię kiedy to nastąpi) to na bank kupie, obiecuje!!! A co kochane ;p wizazystki powiedza mi o fahrenheit 32 ???? Czekam na opinie i propozycje.
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
BAN stały
|
Mam nadzieję, że nie do "trójki"... W przeciwnym razie nie spieszę się do testów...
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Może L'Eau D'Issey? Albo Envy? Ewentualnie Versace Man... A trwałość zapachu to bardzo indywidualna sprawa i zależy od wielu czynników |
||
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Ale kazdy moze miec wlasne zdanie w koncu demokracja ;p
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
fahrenheit'a testowałam wczoraj i bardzo przypomina klasyka - taka wersja lajt
ale czemu Cię "boli", że nam się podobają męskie zapachy? niektóre są bardzo ciekawe i spokojnie mogłyby być uniseksami, dreamer (to wizażanek) perfumuje się damskimi np.angelem czy oblique RWD i sobie chwali - podziały męski - damski to sztuczny, marketingowy zabieg |
|
|
|
|
#10 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Oj, podobają nam się...
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Linden, tak w ramach post scriptum - wizażystek jest tu raczej niewiele. Forumki na Wizażu zwykło się nazywać - wizażankami
![]() Jeśli szukasz opinii o konkretnych zapachach, to polecam przejrzeć Katalog Kosmetyków, tam znajdziesz duuużo recenzji. Warto też skorzystać z wyszukiwarki, może już są na forum jakieś wątki o perfumach, które Cię interesują.
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Dobrze drogie wizazanki
Moge wejsc do KWC i poczytac to i owo. Tylko ze tam nie poczuje zapachow ;p (chyba ze tych ktore sa juz w mojej kolekcji ) a idac do perfumerii mam tylko dwie raczki wiec zanim obczaje wszystkie polki (oprocz oczywiscie tych sztandarowych "okazow" ktore zna kazdy) to minie troche czasu a ja potrzebuje juz teraz zaraz.... i warto by bylo zablysnac na nich czyms dziwnym ale ladnym. Na wejsciu ten temat dotyczyl Lalique Equus (kochany dziadek) i nie wiem czy go kupic czy szukac czegos innego ;p
|
|
|
|
|
#13 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Do niektörych zapachöw trzeba jak to sie möwi "dorosnac" za pare lat mozesz jeszcze raz spröbowac wröcic do tego zapachu. Masz prawie 18 lat to polecala bym Joop! By night. Niestety chyba w Polsce jeszcze nie dostepny w perfumeriach, ale widzialam go na allegro.jest to zapach dla kobiet mlodych dynamicznych i lubiacych imprezy. Nalezy do grupy zapachöw slodkich(nie wiem, czy takie lubisz). Z racji twojego mlodego wieku przychodza mi na mysl: Flowerbomb Edp Jeniffer Lopez Life Davidoff Game Aigner Too Feminin Eskada Magnetizm Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-01-17 o 16:52 Powód: cytat |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#16 |
|
czyli Endżi
|
No przecież byłoby to szalenie niezwykłe i oryginalne - zgodnie z zamierzeniem
![]() ![]() P.S Jette by Night jest w Sephorach od dobrych 6 miesięcy P.S 2 Shajen, to się ceni, że chcesz pomóc, ale raz - w ogóle chyba nie przeczytałaś prośby autora wątku a dwa - na 6 podanych przez Ciebie propozycji zapachowych 4 z nich napisałaś z błędami
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
Dzieki za uwage!
Jak sie zorjentowalam , ze to chodzi o chlopaka nie o dziewczyne to bylo juz zapözno. Niestety nie ma mozliwosci usuniecia wyslanej odpowiedzi. (to tak jest jak sie nie czyta odrazu dokladnie PRZEPRASZAM) Co do bledöw to inna sprawa, ale mimo to to przynajmniej macie cos do wysmiania. |
|
|
|
|
#18 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Hey Linden 90! Ja tez jestem tu nowa. Jakos niedokladnie przeczytalam Twöj watek, bo myslalam, ze jestes dziewczyna, ktöra uzywa meskie perfumy (jakos mi sie tak skojarzylo z moja kolezanka, ktöra zawsze möwila, ze najlepiej lubi meskie zapachy i do tego nie byla zadna lesbijka). Pisales wprawdzie ze jestes uzytkownikiem, ale ja myslalam, ze to jest tak ogölnie. Przepraszam nie chcialam Ciebie tym urazic. W tej sytuacji zapomnij o tym co wczesniej napisalam. Jestem pewna, ze inne wizazystki beda mialy inne zdanie i moze z bledem albo bez to polecilabym Tobie: Jean Poul Gaultier "le male" |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Kup go jak Ci sie podoba i juz!!! Basta ,marudzisz jak stara panna Jesli chcesz zaskoczyc i oczarowac to polecam C.d.G Jaisalmer-oszalamiajaca kompozycja( na moim mezu po10 godzinach nadal pieknie pachna)
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jailsalmer z 5 Incense po za Zagorskiem jest jakoś najmniej meski za duzo w nim jest nut przyprawowych. Moj maż z całej piatki najbardziej lubi Ouarzazate poźniej Kyoto, Avignon, Zagorsk a na koniec Jailsalmer.
|
|
|
#21 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Odbiór zapachu to sprawa ściśle indywidualna, i jeśli czujesz się akurat w tym zapachu dobrze to twój wybór. Co prawda Flowerbomb EDP mnie zaskoczył . Ja mam w swojej kolekcji np. Angel, OI, Smoka czy BC, które używam co prawda sporadycznie, ale bardzo je lubię. Była już o tym mowa w innym wątku, doprowadziło to co prawda do niezłego zamieszania, wiec nie chcę tutaj kontynuować tej polemiki. Zresztą twój ostatni typ Le male Jean Paula Gaultiera, dla mnie jest typowym unisexem, skłaniającym się niebezpiecznie ku płci pięknej. Bardziej męski od le male jest dla mnie na przykład smok. Wiec jak widzisz ile nosów tyle opinii. Pozdrawiam .
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Podsumowując : moja natura jest bardzo przewrotna i pomimo nut dzidkowych w Lalique Equus kupie go
!!!! Mam nadzieje ze moja skromna osoba wykurzy tego uporczywego starca z flakonu. Odliczam juz dni (ba godziny) do pierwszej imprezy i zobaczymy jaka bedzie reakcja otoczenia. Wszystkim wizazankom(?ą) dziekuje za opinie i czasem bardzo ciekawe propozycje (niestety opium jak dla mnie jest fu ) Pozdrawiam |
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Zreszta zapach jest bardzo podobny do Emanuel Ungaro tylko ze tych perfum juz dawno nigdzie nie widzialem
Teraz do mojej kolekcji (allure sport- na mnie nie pachnie ogorkami 

W dodatku w niedzielę, w kościele. Poza tym Ty chcesz kupić coś dziwnego, a Equus nie jest dziwny. Jest "tylko" piękny 

ale czemu Cię "boli", że nam się podobają męskie zapachy? niektóre są bardzo ciekawe i spokojnie mogłyby być uniseksami, dreamer (to wizażanek) perfumuje się damskimi np.angelem czy oblique RWD i sobie chwali - podziały męski - damski to sztuczny, marketingowy zabieg

i warto by bylo zablysnac na nich czyms dziwnym ale ladnym. Na wejsciu ten temat dotyczyl Lalique Equus