|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Zakorzenienie
|
Szukasz pracy,a może już pracujesz?Wykrywacz kłamstw być może już na Ciebie czeka...Cytat:
http://media.wp.pl/kat,50454,wid,8589276,wiadomosc.html Jeśli Wasza przyszłośc w danej firmie miałaby zależeć od tego,czy poddacie się takiemu badaniu,co byście zrobiły?
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2006-11-12 o 16:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukasz pracy,a może już pracujesz?Wykrywacz kłamstw być może już na Ciebie cze
ale głupota,ale ja nie mam wyrzutów sumienia i pracuję sumiennie wiec dla mnie takie badanie byłoby interesującym przezyciem
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukasz pracy,a może już pracujesz?Wykrywacz kłamstw być może już na Ciebie cze
Poddałabym się badaniu, co zrobić, takie czasy. Rozmowy kwalifikacyjne wyglądają dziś bardziej jak castingi, niż jak poważne rozmowy w sprawie pracy. Drażni mnie tylko to, że za czasów naszych rodziców po prostu po szkole/studiach szło się do pracy i się pracowało, a dziś robią z ludzi takie marionetki do testowania, po którym można taką marionetkę wyrzucić. Akceptuję to, że trzeba sprawdzać pracowników, najpierw sprawdzać czy się nadaje do konkretnej pracy, później sprawdzać czy dobrze i uczciwie pracuje. Ale niektóre pomysły są przesadą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zależy w jakiej pracy. W obecnej mam tak luźną atmosferę że jeśli w ogóle doszłoby do takiego "badania" to tylko w ramach eksperymentu, z odpowiednim "żartobliwym podejściem" do całej sprawy.
Jednak w moich poprzednich pracach... Chyba też poczułabym się urażona takim brakiem zaufania. Ogólnie cały ten pomysł to już chyba lekka przesada ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie NIE- niech szukaja zlodzieji tam gdzie kradna kliencji
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
sylwio-zuzo, ale nie może być też tak, że pracownik okrada firmę...
Jeśli byłabym bez winy, to jeszcze chętniej poddałabym się testowi, bym później mogła z satysfakcją spojrzeć na szefów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się co by było gdyby taki wykrywacz kłamstw stwierdził fałszywie, że ktoś jest winny
![]() Poddałabym się badaniu. Czemu nie - nie mam w zwyczaju okradania kogokolwiek i czegokolwiek więc jak najbardziej mogę to udowodnić za pomocą wykrywacza.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.