|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Krem REGENERUJĄCY po stosowaniu STERYDÓW!!!!please
stosowałam na twaz masci sterydowe dosc długi czas i niestety teraz nie uzywam ale w tych miejscach gdzie je stosowałam skóra się zrobiła nadwrazliwa....wystarczy cokolwiek lekko drazniącego i wyłazi mi jakby taka swedząca wysypka...jest ona różowa i strasznie swedzi.Myslałam że to moze jest trądzik posterydowy ale mi takie cos wyskakuje gdy podraznie czyms skore a poza tym to nie wiem jak taki tradzik wygląda.
Wydaje mi sie ze po tych sterydach skóra mi sie zrobiła w tych niejscach bardzo cienka i dlatego sie tak bardzi uwrazliwiła. Rozpisałam się a chodzi mi o to zebyscie mi poleciły kremik regeneryjący ktory odbuduje mi w tych miejscach skóre i czy jest to wogole mozliwe?czy ja zawsze juz bede miała taką nadwrazliwą skóre w tych miejscach? Stosowałam kiedys Dermalidour, Epitheliale, Oilatum,Sudocrem,Masc z witamiaą A i dalej nie wiem co robić?????co stosowac zeby pogrubic skóre,odbudowac ją?????
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krem REGENERUJĄCY po stosowaniu STERYDÓW!!!!please
Nie należy używac sterydów na twarz. A jak już to nie więcej niż 3, 4 dni. Jakich sterydów używałaś?
Z tego co opisujesz to nie pomoże żaden krem regenerujący, ale antybityk, bo wygląda to na trądzik posterydowy. Idź do lekarza dermatologa i opowiedz jak stosowałaś sterydy. Lekarz powinien doprowadzić skórę do ładu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
chodzi o to ze to dermatolog mi przepisał wtedy te sterydy....stosowałam Elosome i elocom czy jakoś tak....czy tak się własnie objawia trądzik posterydowy?ale ja go nie mam cały czas tylko wtedy gdy mi się skóra zirytuje, podrazni lub przesuszy....
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
może poszukaj innego dermatologa. może to jednak trądzik posterydowy? sterydów nie powinno się stosować na twarz, jak już, to 3-5 dni. ja niestety też nie dowiedziałam się tego od swojego lekarza :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Idź do innego dermatologa. Trądzik posterydowy nie jest cały czas. On jest jak wirus, wychodzi, potem schodzi i tak wkółko, ale bagatelizowany może doprowadzić do dużo większego wysypu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ewisek
|
Ajajajjj! Wiem po swoich przykrych doświadczeniach, że maści Elokom nie można używać do twarzy!!! Kiedyś miałam zapalenie skóry. Udałam się więc do dermatologa /który nie powinien leczyć nawet zwierzaków!!!/ ,przepisal na moje niedomaganie właśnie ta sterydową maść. I faktycznie po smarowaniu się nią raz dziennie objawy ustąpiły a ja zadowolona odstawiłam tą maść. Po dwóch dniach tak strasznie mnie wysypało, że nie miałam odwagi nigdzie wyjść z domu. No i znowu Elocom..... no i znowu lepiej..... no i znowu odstawienie..... no i znowu straszna, paląca wysypka.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Poczytaj sobie o posterydowym zapaleniu skory...
http://www.atopowe-zapalenie.pl/atop...nie_sk%C3%B3ry oraz o emolientach: http://www.atopowe-zapalenie.pl/atopedia/Emolienty http://www.emolienty.pl/index.php?ps=aqualan |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Z własnego doświadczenia:
1) idź do innego lekarza, bo to może być trądzik posterydowy 2) emolienty, emolienty i jeszcze raz emolienty 3) unikaj zmian temperatury (w tym większego wysiłku fizycznego), wilgotności (czyli myj twarz delikatnie najlepiej wacikiem, nie wycieraj twarzy tylko pozwól jej trochę obeschnąć - jeśli krople wody Cię jednak drażnią to po prostu przykładaj ręcznik, a nie wycieraj - i odrazu nawilżaj), ostrych przypraw i tak dalej, i tak dalej- sterydy powoduja silną nadreaktywność naczyń krwionośnych, a to z kolei świąd i zaczerwienienia - skóra musi sie uspokoić 4) na przyszłość - jak juz stosujesz sterydy (gdziekolwiek) to nie tylko sesja ma trwać nie dłużej niż 3,4 dni - sterydu nie ostawia sie gwałtownie - jest taka piramidkowa zasada, smarujesz 3 dni, dzień przerwy, później 2, później 3 - cała kuracja nie dlużej niż 2 tygodnie - no i za każdym razem smaruj cieniej i cieniej...
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Droga alraune
![]() Mozesz mi powiedziec czym leczono u Ciebie tradzik posterydowy? Czy lekarz przepisal Ci tetracykliny? Pozdrawiam serdecznie A! I jeszcze jedno... ![]() Edytowane przez NEGRA Czas edycji: 2005-09-19 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Trądzik posterydowy leczy się antybiotykami miejscowymi np. Zineryt, Dalacin T.
Często też metronidazolem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Troszkę stary wątek, ale się podłączę.. moja historia jest identyczna. wysypka wokoł ust, dermatolog, sterydy.. i tak już 8 lat (raz gorzej raz lepiej-na jesieni gorzej-nie wiadomo czemu?!?)
zdziwiły mnie te emolienty, słyszałam (na forum też coś o tym było) żeby nie natłuszczać, bo będzie jeszcze gorzej. Będę niedlugo u dermatologa, poproszę ten metronidazol - zobaczymy, czy pomoże. Ale do rzeczy. polecany jest często zineryt, nie próbowałam ale mam isotrexin i on też zawiera erytromecynę (2,0%). Czy to to samo? Ale to strasznie wysusza skórę! odłazi platami i z domu nie można wyjść, a ja nie mogę sobie na taki luxus pozwolić ![]() już mam mętlik w głowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ptysio ale ty masz trądzik posterydowy czy zapalenie skóry?
Ja już z tego wyszłam w taki sposób ze uważałam zeby nie podraznic tego miejsca.Dalej mi przepisali cos ze sterydem ale to było jakieś inne no i używałam żadko. Poza tym używałam dużo kremów łagodzących i nie stosowałam nic drażniącego na tą brode. U mnie to nie był trądzik posterydowy tylko zapalenie skóry i jak przestałam używać masci na syfy, zmieniłam nawet żel do mycia twarzy na Balneum Waschlotion i bardzo uwazałam to zaczeło się troszke poprawiać ale bardzo dlugo to trwało. Odstawiłam Elocom. Natomiast musze powiedzieć ze dalej mam w tym miejscu troszke bardziej wrazliwą skóre ale jak natłuszcze i nawilże to mi przechodzi to lekkie podraznienie. Naszczęście już teraz się obchodzi bez dermatologa.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
http://luskiewnik.strefa.pl/acne/acne_symptom.html
mam nadzieję, że to te zdjęcia, bo coś nie mogę zaladować zalącznika ![]() ![]() ![]() a to co Ty dostałaś to pewnie był elidel (taki nie steryd?) mi nie pomógł ![]() i już naprawdę nie wiem co z tym robić, a do dermatologa to bym chciala najlepiej iść z listą "co mi możę pomoże" bo i tak pewnie dostanę steryd albo pseudo-clearasil (kurcze, ile ja już tych tubek mialam...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Te sterydy to najgorsze w co mozna sie wpakowac!Ja mialam szczescie i po Elocomie leczylam sie tylko 2 miesiace,zmiana diety(nie moza jesc owocow cytrusowych,nic ostrego,slodkiego,bez konserwantow,sokow owocowych,napoje gazowane wszytsko odpada...),3 razy dziennie musialam sie maziac 3 rodzajami masci,bralam antybiotyki,no i musialam zrezygnowac z wiekszosci kosmetykow,a w szczegolnosci z tych zapachowych(nawet szamponu,balsamu czy zelu pod prysznic),ehh...naszczesc ie mam juz to za soba,i nigdy wiecej ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
To tylko pogratulować Ci mogę i życzyć sobie tego samego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja polecam krem ocerin i linoderm omega
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
mozesz brac , ale jesli nie masz problemow z naczynkami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.