|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: z mroku narastającym w mej duszy....
Wiadomości: 184
|
Podpłomyki mniam:)
Witam! Chciałam się spytać czy któras z drogich wizażanek piekła kiedys podpłomyki?
![]() ![]()
__________________
Odcięli aniołom skrzydła, bo dawały wolność. Odarli ich z szat, gdyż były za piękne. Obrzucili je błotem, bo białą skórę miały Teraz stoją ranne, nagie, brudne Lecz nadal doskonałe... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2006-04
Wiadomości: 2 476
|
Dot.: Podpłomyki mniam:)
ja niestety nie zanm ale podbijam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: z mroku narastającym w mej duszy....
Wiadomości: 184
|
Dot.: Podpłomyki mniam:)
Podpłomyki to pyszna przekaska średnioweczna, gdzie zajadali się nią wszyscy. Nawet teraz chłopcy po bitwie upominają się chociażby o jeden kawałek. Przepis jest prosty wystarczy mąka, woda i sól. Wymieszać wszyskie skł. razem, rozwałkować ciasto, smażyć całe bądź powycinać kwadratowe formy. My zazwyczaj smażymy to na oleju a jak kto woli(na zyczenie) na smalcu, przypiekamy w cebulce. Aldente najpyszniejsze prosto z ognia. Polecam
![]() 50 dag mąki, 2 jajka, 1 szklanka mleka, sól Sporządzić ciasto z mąki, jajek i mleka, dodać sól. Z ciasta wałkować okrągłe placki o grubości 1 cm, piec na gorącej blasze. to juz inna odmiana podpłomyka, uwaga on trochę rośnie ![]() ![]() ![]()
__________________
Odcięli aniołom skrzydła, bo dawały wolność. Odarli ich z szat, gdyż były za piękne. Obrzucili je błotem, bo białą skórę miały Teraz stoją ranne, nagie, brudne Lecz nadal doskonałe... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2006-04
Wiadomości: 2 476
|
Dot.: Podpłomyki mniam:)
o matko nigdy tego bym nie tknela , z kad pochodzisz ze mowisz o sredniowieczu . moze jak bede dorosla to sprobuje hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: z mroku narastającym w mej duszy....
Wiadomości: 184
|
Dot.: Podpłomyki mniam:)
Cytat:
![]() ![]()
__________________
Odcięli aniołom skrzydła, bo dawały wolność. Odarli ich z szat, gdyż były za piękne. Obrzucili je błotem, bo białą skórę miały Teraz stoją ranne, nagie, brudne Lecz nadal doskonałe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2006-04
Wiadomości: 2 476
|
Dot.: Podpłomyki mniam:)
![]() Edytowane przez igusia13 Czas edycji: 2011-04-19 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.