Jestem Zalamana - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-10, 19:00   #1
GIGUSIA
Przyczajenie

Exclamation

Jestem Zalamana

Chcialam sie z wami podzielic tym co ostatnio przezylam8 GRUDNIA poszlam do gin.ktory powiedzial mi ze jestem w drugim tygodniu ciazy(nie zdziwilam sie bo wspolzyje z chlopakiem bez zabezpieczenia)Mialam obolale piersi,duzy apetyt,ale 10 grudnia dostalam @.Drugi raz poszlam do niego 5 STYCZNIA potwierdzil ciaze (NIE ROBIAC USG) wyznaczyl termin usg na 19 stycznia.Ale 6 stycznia zaczelam krwawic pojechalam na dyzur ,lekarz zrobil usg i powiedzial ze ciazy nie ma!!!!!!!Zrobil badanie beta HCG wyszlo 0,146.I powiedzial ze byla tam "JAKAS" ciaza ale sie nie zagniezdzila!!!Przepisal mi DUPHASTON ale nie powiedzial mi nawet jak i po co to brac CZY JA BYLAM WOGULE W CIAZY ?? TAK BARDZO CHCE MIEC DZIECKO.Kiedy bede teraz miala dni plodne jezeli @ mialam 10.11 pozniej ,10.12,a teraz 6.01 @ trwaja 4 dni.Czy te tabletki pomagaja w zajsciu w ciaze?Jezeli tak to jak je brac zeby nie zatrzymac owulacji? PROSZE POMOZCIE MI!!!!!

Edytowane przez GIGUSIA
Czas edycji: 2007-01-11 o 07:57
GIGUSIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 19:16   #2
Ketmia
Raczkowanie

Dot.: Jestem Zalamana

przede wszystkim głęboki wdech i wydech i spokojnie

rozumiem, że jesteś roztrzęsiona i zdezorientowana, ale nie pisz dużymi literami - gorzej jest czytać

najlepiej idź do lekarza i pytaj pytaj pytaj
trzeba pytać o wszystko - mi to się poprostu wydaję, że lekarze nie mówią czegoś nie na czyjąś niekorzyść, ale dlatego, że zapominają, bo dla nich to takie oczywiste

jeśli nie ufasz swojemu poprzedniemu lekarzowi idź do innego

tzrymaj się ciepło
i wypatruj bociana
Ketmia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 19:51   #3
xyoko
Zakorzenienie

Przeczytaj dokładnie to, co jest napisane na ulotce tabletek, które przepisał Ci lekarz. Jeżeli będziesz miała wątpliwości, czy jakiekolwiek pytania - pytaj swojego ginekologa. Jeżeli nie będziesz z niego zadowolona - zmień lekarza.
Życzę powodzenia
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 22:19   #4
GIGUSIA
Przyczajenie

Dziekuje Xyoko Za Rade
Stary 2007-01-10, 22:20   #5
GIGUSIA
Przyczajenie

Ketmia tobie tez dziekuje bardzo za rade i cieple słowa
Stary 2007-01-11, 01:26   #6
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GIGUSIA Pokaż wiadomość
CHCIALAM SIE Z WAMI PODZIELIC TYM CO OSTATNIO PRZEZYLAM8 GRUDNIA POSZLAM DO GIN.KTORY POWIEDZIAL MI ZE JESTEM W DRUGIM TYGODNIU CIAZY(NIE ZDZIWILAM SIE BO WSPOLZYJE Z CHLOPAKIEM BEZ ZABEZPIECZENIA)MIALAM OBOLALE PIERSI .DUZY APETYT,ALE 10 GRUDNIA DOSTALAM @.DRUGI RAZ POSZLAM DO NIEGO 5 STYCZNIA POTWIERDZIL CIAZE (NIE ROBIAC USG) WYZNACZYL TERMIN USG NA 19 STYCZNIA.ALE 6 STYCZNIA ZACZELAM KRWAWIC POJECHALAM NA DYZUR LEKARZ ZROBIL USG I POWIEDZIAL ZE NIE MA CIAZY!!!!!!!ZROBIL BADANIE HCG WYSZLO 0,146.I POWIEDZIAL ZE BYLA TAM "JAKAS" CIAZA ALE SIE NIE ZAGNIEZDZILA!!!PRZEPISAL MI DUPHASTON ALE NIE POWIEDZIAL MI NAWET JAK I PO CO TO BRAC CZY JA BYLAM WOGULE W CIAZY ?? TAK BARDZO CHCE MIEC DZIECKO.KIEDY BEDE MIALA TERAZ DNI PLODNE JEZELI @ MIALAM 10.11 POZNIEJ ,10.12,A TERAZ 6.01 @TRWAJA 4 DNI.CZY TE TABLETKI POMAGAJA W ZAJSCIU W CIAZE?JEZELI TAK TO JAK JE BRAC?PROSZE POMOZCIE MI!!!!!
po pierwsze - nie pisz dużymi literami - tragicznie się to czyta.

Wykrycie ciąży przy badaniu ginekologicznym w 2. tygodniu to chyba rekord świata to co Ci się przydarzylo, choć jak widze przykre dla Ciebie zdarza się podobno b. często. I wierz mi, że lepiej w 2. tygodniu poronić niż stracić ciąże w 4 czy 5 miesiącu...
Dziewczyny dobrze radza - dokładnie przestudiuj ulotkę tabletek. I nie martw sie, tylko o wszystko dokladnie wypytaj lekarza.
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 08:11   #7
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Rozumiem, że to nie jest pytanie do specjalisty.
Przenoszę na plotkowe.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-11, 09:18   #8
Sabbath
Wiedźma

Gigusiu, po pierwsze, tak, jak radzi Ketmia - uspokój się.
Po wtóre - bolesność piersi i inne objawy mogły być wyłącznie wynikiem szczególnie trudnego cyklu hormonalnego. To mogły być symptomy owulacji po prostu.
Po trzecie - nawet jeśli rzeczywiście doszło do połączenia plemnika z komórką jajową w Twoim organizmie, to jeśli zapłodnione jajeczko nie zagnieździło się w endometrium - nie mówimy o ciąży. Jest to naturalna sytuacja - szacuje się, że ponad 50% zapłodnionych jajeczek nie zagnieżdża się, czyli nie osadza w tkance, na której mogłyby się rozwinąć, lecz zostaje naturalnie wydalona z organizmu. Sama rozumiesz, żę badania tego zjawiska moga być jedynie szacunkowe - większość kobiet tego nie zgłasza, bo albo są świadome tej prawidłowości, albo (co zdaje się bardziej prawdopodobne) nie mają czasu, by koncentrować się tak bardzo na swym ciele.
Miesiączka w takiej sytuacji bywa nieco opóźniona, bardziej obfita, bardziej bolesna. Przed jej początkiem mogą występować nasilone objawy dolegliwości przedmiesiączkowych.

Radzę więc uspokoić się. Poczekać kilka dni a potem... I tak zmienić lekarza. Nie możesz przecież powierzać swego zdrowia ginekologowi, któremu nie ufasz.
Mam nadzieję, że choć troszkę pomogłam. Trzymaj się ciepło
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 09:21   #9
dureksis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ketmia Pokaż wiadomość
przede wszystkim głęboki wdech i wydech i spokojnie

rozumiem, że jesteś roztrzęsiona i zdezorientowana, ale nie pisz dużymi literami - gorzej jest czytać

najlepiej idź do lekarza i pytaj pytaj pytaj
trzeba pytać o wszystko - mi to się poprostu wydaję, że lekarze nie mówią czegoś nie na czyjąś niekorzyść, ale dlatego, że zapominają, bo dla nich to takie oczywiste

jeśli nie ufasz swojemu poprzedniemu lekarzowi idź do innego

tzrymaj się ciepło
i wypatruj bociana
dokladnie tak.
Jestesmy z Tobą
Stary 2007-01-11, 09:29   #10
ebena
Zadomowienie

Tu masz fajne forum, gzie możesz sie też dużo dowiedzieć
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=586

Ja też staram się o dzidzie i rozumię Cie doskonale, na szczęście moja P. doktor jest nie tylko wspaniała lekarką ale i kobietą. Rozumie pacjentki, chętnie doradza, rozmawia.
ebena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 10:14   #11
Katazyna
Raczkowanie

Tu masz stronkę gdzie jest mowa o tych tabletkach
http://72.14.221.104/search?q=cache:...l&ct=clnk&cd=1
Ja tez bardzo sie starałam o dzidziusia ,nawet myślałam że jestem bezpłodna lekarz mi powiedział że trudno mi bedzie zajść w ciaże bo mam silne bule miesiączkowe a to może byc endometrioza tak sie przestraszyłam że nawet nie poszłam na umówione badanie .wmówiłam sobie że jestem bezpłodna nawet powiedziałam to mojemu narzeczonemu(teraz już męzuś)ale powiedział ze i tak chce być ze mną i tak mijały miesiące(około roku) i raz gdy moj okres jak zwykle sie spóżniał poszłam do lekarza aby wreszcie coś z tym zrobił i gdy mi zrobił badanie usg i powiedział że jestem w 3-4tygodniu ciaży omal nie spadłam z łużka i zaczełam płakać.
Pamiętaj musisz być cierpliwa i wierzyć że się uda jak nie teraz to póżniej ,prubujcie a wieże że sie uda a i zmień lekarza
Katazyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 10:17   #12
siss
Rozeznanie

Ja dostałam kiedyś duphaston na wywołanie miesiączki. Ale spójrz na tą stronę: http://www.nasz-bocian.pl/modules.ph...uery=duphaston
i tutaj: http://www.nasz-bocian.pl/modules.ph...h&mode=results

DORÓB SOBIE! http://pl.☠☠☠☠☠☠☠☠☠2surf.com/?ref=93594

siss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 10:50   #13
Asienka83
Zadomowienie

Gigusia przede wszystkim bardzo Ci współczuję że musiałaś trafić do takiego lekarza, który w 2 tygodniu jest w stanie potwierdzić ciąże. To jest na takim etapie nie możliwe. Tym bardziej że on to zrobił nie ruszając w ogóle aparatu usg!Dla mnie jest tez w ogóle niewyobrażalne aby lekarz wyraził się o dzieciątku które by się we mne poczęło słowami "jakaś ciąża"...
Ale tak jak napisały dziewczyny, na samym początku, kiedy komórki się bardzo szybko dzielą poronienie jest możliwe, a przyczyn jest bardzo wiele. Jedną z nich może być właśnie mała ilość progesteronu, który jest odpowiedzialny za podtrzymywanie ciąży we wczesnym stadium rozwoju zarodka, a duphaston to nic innego jak progesteron i lekarze często przepisują go profilaktycznie lub jeżeli masz małą ilość tego hormonu.
I tak jak dziewczyny radzą, poradź się dobrego lekarza w sprawie tego duphastonu, lub poczytaj ulotkę.
Wydaje mi się dziwne żeby lekarz bez zrobienia żadnych ponownych badań miał podstawy do tego żeby Ci kazać zażywać duphaston bez oznaczenia progesteronu i ponownej bety w czasie całego cyklu. No i dziwne że w ogóle Cię nie poinformował kiedy należy odstawić ten duphaston, bo o ile mi wiadomo powinno się go zażywać od drugiej fazy cyklu jeśli chodzi o podtrzymanie ewentualnej ciąży, potem zrobić betę-gdy jest bark ciąży odstawić.
No i oczywiście trzymam nocno kciuki za starania
Stary 2007-01-11, 13:45   #14
GIGUSIA
Przyczajenie

Dziekuje wam dziewczyny za cieple slowa, napewno zmienie lekarza
Stary 2007-01-11, 14:36   #15
Kancia
Zakorzenienie

Zgadzam sie całkowicie z Asienką
przedewszystkim to zmień lekarza bo to jakis szarlatan a nie lekarz
i pamietaj na przyszłośc, ze nawet jeśli bedziesz w ciązy nie daj sie lekarzom zbyć bo lekarze mają tendencje do lekceważenia wczesnych ciąz bo teoretycznie do 8 tygodnia zarodek "moze wybrac wolnośc " i Głowa do góry, bocian jeszcze Cie dopadnie

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości