|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jaka Odmiana Fitnessu Dobra Na Figurę Gruszki???
Witam!
Dziewczyny mam pytanko-chciałabym się zapisac na fitness-ale niebardzo się orientuję co byłoby najlepsze-wiem, ze sa różne odmiany-tbc, atb i inne-mam figurę gruszki (delikatne ramiona, biust, talia, szersze biodra, tyłek i nogi) i myślę że najlepsze byłyby ćwiczenia na dolną partię ciała i wzmacniające górę-proszę o rady. Czy któraś z was chodzi lub chodziła na takie zajęcia??Czy widać efekty???A jeśli tak to po jakim czasie??? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jaka Odmiana Fitnessu Dobra Na Figurę Gruszki???
W sumie podpinam się pod pytanie poprzedniczki, mam podobną budowę - ja to nazywam gruszka albo klepsydra. Wcięcie w talii, nienajgorsza góra, a dół - po prostu masakra. Przy moim niskim wzroście - 160 cm - wygląda to - co najmniej - nieapetycznie, a już na pewno niewymiarowo
![]() Monia-22 - z tego co wiem, to na wysmuklenie nóżek dobry jest rowerek, zwłaszcza stacjonarny, ale może też być zwykły. Tylko trzeba pamiętać, żeby jeździć na lżejszych przerzutkach - wtedy nogi się podobno wysmuklają, za to na większych się rozbudowują mięśnie, a ja tego akurat nie chcę. Jeżeli chodzi o aerobik - to myślę, że każda forma jest dobra, ale na dół może jakiś stepper (tylko pytanie - czy on nie rozbuduje nam dołu), może jakieś taebo. Nie wiem, poczekamy na rady specjalistek
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
he he-no własnie specjalistki odezwijcie się -bo my gruchy (klepsydry) mamy dziwaczne budowy.....
ja mało tego to mam jeszcze schaby z tyłu.....:-(( na 100% muszę się zapisać na jakiś fitness i się zdopingować.... Agneska na rowerku stacjonarnym pomykam ale coś efektu nie ma teraz....pewnie za dużo jem....swego czasu pamiętam że nóżki i tyłek mi wyszczuplały od tej jazdy (tak na najsłabszym bo w przeciwnym razie to nogi się rozrosną jak u cyborga...he he) Rowerek jest super tylko w takie upały to się człowiekowi nie chce....świetnie że się ochłodziło to można dziś zaszaleć...hehe |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny!!!!!!!!!!!!
Ja mam taki sam problem jak Wy Jakiś czas temu chodziłam na aerobic na Fat Burning i wtedy trochę mi zleciało z bioderek więc polecam. Obecnie zasuwam na orbitreku i mam nadzieje że to też pomoże. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ja mam w domu fajną płytkę z dwoma częściami fitnessu-tbc i fat burning-i jest świetna ale niestety teraz nie mam możliwości gdzie ćwiczyć-wszyscy zawsze w domu.....ale ćwiczonka są aprawdę fajne-szczególnie tbc....a co jest najskuteczniejsze wg was żeby wyrównać proporcja między biodrami i talią????
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Moze po porstu aeroby na ogolne schudniecie i cwiczenia z ciezarkami wzmacniajace ramiona, plecy i klatke? Wisza podlinkowane na gorze
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Ćwiczyłam w sobotę z Tamilee-Pośladki-starałam sie zrobić całe 2 programy ale nie powiem ledwo zipałam i ciut oszukiwałam...bo nie miałam siły...a efekt? Dziś nie mogę usiąść że już nie wspomnę o chodzeniu po schodach-MA_SA_KRA !!!! NAjgorsze były te przysiady głębokie sumo-boże....bolą mnie całe uda z każdej strony-a tuż nad kolanami to w ogóle ból nieziemski...pośladki też bolą-oj bolą...ale myślę, ze te ćwiczenia są super....myślę, ze po jakimś czasie efekt będzie widoczny-tylko trzeba najpierw dojść do siebie żeby ćwiczyć ponownie....a nie wiem kiedy to nastąpi...namawiam was dziewczyny-ćwiczcie z TAmilee... |
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
masz?masz?masz?![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
sophisticated
|
Cytat:
za takie rzeczy szef rozdaje bany |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.