drogerie Superpharm - obsługa i próbki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-01, 15:37   #1
martymarty
Przyczajenie

Question

drogerie Superpharm - obsługa i próbki

Moje drogie,
Ciekawa jestem, jakie macie wrażenia z zakupów w drogeriach Superpharm. Przez długi czas było to jedno z moich ulubionych miejsc do zakupów... ale ostatnio coraz częściej mam do czynienia z naburmuszonymi sprzedawczyniami oraz hasłem "próbek nie mamy". Przywykłam do możliwości wypróbowania kilku kosmetyków przed wybraniem np. nowego kremu nawilżającego, a w Superpharm jest to coraz trudniejsze. Jakie są Wasze wrażenia? Gdzie zdobywacie próbki produktów do wypróbowania?
martymarty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 15:46   #2
201604181004
Konto usunięte

Dot.: drogerie Superpharm - obsługa i próbki

To oni w ogóle mają próbki? pytam, bo jestem w szoku, jak tam kupuje itp nigdy próbki żadnej nie otrzymałam
No i ten, co mi się nie podoba - kobiety zawracają mi tyłek swoimi pytaniami a potem i tak nic z tego nie wychodzi. Np
-dzień dobry czy mogę pani w czymś pomóc
-tak tak, szukam henna treatment wax ale coś nie mogę znaleźć
-rzeczy do włosów są tam <pokazuje palcem>

No super wielce mi pomogła

Nie zdobywam próbek, kupuję w ciemno
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 15:46   #3
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Ja chodzę so SUperpharmu i nie narzekam. Jak jestem zainteresowana jakimś kremem, to konsultantka sama proponuje próbkę... Może zmień sklep...
Stary 2012-04-01, 15:56   #4
anekania
Zakorzenienie

Ja raz dostałam próbki :/ Ale też zauważyłam, że kobiety które tam pracują sa coraz gorsze! Ja należe do grona miłych i wyrozumiałych klientów, więc jak nawet cos sie stanie to nie problem, dla mnie. Natomiast ostatnio poszłam i zapytałam grzecznie zagadując , że od dawna chodzę koło tych perfum Rihanny i czekam na promocję bo dawno nie było czy coś może Pani wie czy będzie, a ona popatrzyłą na mnie z taka pogarda mówiąc , żebym sobie śledziła gazetkę, w domyśle mówiąc ze ma w du***.
anekania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 16:04   #5
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

To tam w ogóle dają jakieś próbki? Dziwne, bo co półtora miesiąca zostawiam ok 150 zł w SP, a nigdy żadnej próbki nie dostałam. Co innego w Douglasie czy Sephorze, tam dają próbki nawet przy zakupie cienia za 10zł.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 16:20   #6
Raija80
Raczkowanie

Ja w ogóle się zastanawiam, czy właścicielom, managerom, kierownikom itp w niektórych miejscach zależy na tym, żeby takie próbki były rozdawane, a przecież to się przekłada na sprzedaż. Jak trafi się na fajny produkt, ale droższy to jest większe prawdopodobieństwo, że się coś kupi po przetestowaniu.
Nie mówię oczywiście o wszystkich sklepach.
Najlepsze jest to, że nie każdy jest łowcą próbek i wiele osób naprawdę chce przetestować. Ja na przykład nie mogę używać wielu kremów, bo mnie uczulają. Testować w ciemno to mogę sobie tańsze rzeczy, ale z droższych jak nie mam możliwości przetestowania to rezygnuję. Myślę, że wiele osób tak robi.

Edytowane przez Raija80
Czas edycji: 2012-04-01 o 16:22
Raija80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 16:32   #7
anekania
Zakorzenienie

Mi generalnie nie zależy na próbkach, ale miło byłoby czasami cos dostać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 16:35   #8
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
To tam w ogóle dają jakieś próbki? Dziwne, bo co półtora miesiąca zostawiam ok 150 zł w SP, a nigdy żadnej próbki nie dostałam. Co innego w Douglasie czy Sephorze, tam dają próbki nawet przy zakupie cienia za 10zł.
Cytat:
Napisane przez Raija80 Pokaż wiadomość
Ja w ogóle się zastanawiam, czy właścicielom, managerom, kierownikom itp w niektórych miejscach zależy na tym, żeby takie próbki były rozdawane, a przecież to się przekłada na sprzedaż. Jak trafi się na fajny produkt, ale droższy to jest większe prawdopodobieństwo, że się coś kupi po przetestowaniu.
Nie mówię oczywiście o wszystkich sklepach.
Najlepsze jest to, że nie każdy jest łowcą próbek i wiele osób naprawdę chce przetestować. Ja na przykład nie mogę używać wielu kremów, bo mnie uczulają. Testować w ciemno to mogę sobie tańsze rzeczy, ale z droższych jak nie mam możliwości przetestowania to rezygnuję. Myślę, że wiele osób tak robi.
Zgadzam się z Wami. Jak mi ktoś robi łaskę, to też tam nie kupuję. O próbki czasem trzeba się niestety upominać. Jestem alergikiem i nie mogę używać każdego kremu, czy płynu. Bez próbki na pewno go nie kupię. Po prostu nie każdy nadaje się na sprzedawcę. Ja zwykle trafiam na miłe i pomocne dziewczyny
Stary 2012-04-01, 16:50   #9
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Ja chodzę so SUperpharmu i nie narzekam. Jak jestem zainteresowana jakimś kremem, to konsultantka sama proponuje próbkę...
Konsultantka a pracownica SP to dwie różne osoby.
Konsultantka nie pracuje w SP tylko jest przedstawicielem danej firmy i często tylko Ona ma próbki tej firmy(w SP ich nie zostawia)i Jej zależy ile się sprzeda bo ma od tego chyba prowizję.
Niestety pracownice są bardzo często nie miłe i tu się dziwię bo mają cichego klienta i najbardziej wytrwała dostaje jakieś profity z tego, więc powinny się starać

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
To tam w ogóle dają jakieś próbki?
Mają bardzo dużo próbek ale też kiedyś przy kasie dostałam czepek frotte kąpielowy i pełnowymiarowy szampon GlissKur-a, więc mają takie rzeczy

Cytat:
O próbki czasem trzeba się niestety upominać.
Problem wg mnie polega na tym że próbki są darmowe i do testów a wiele dziewczyn lata po sklepach/aptekach, zbiera owe próbki i już pełnego wymiaru nie kupi i sprzedawcy to widzą dlatego tak niechętnie dają próbki, przez co człowiek który naprawdę chce przetestować nie ma takiej możliwości

A popatrzcie na allegro, skąd tam są kremy w saszetkach? przecież to są te darmowe próbki które przy zakupach powinna dostać każda Klientka

Edytowane przez SzatAnka71
Czas edycji: 2012-04-01 o 16:58
SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 17:16   #10
olgaradom1989
Przyczajenie

również należę do grona kobiet, które często robiąc zakupy w SP na kwoty dość wysokie nie dostały tam próbki;/ zreszta ostatnio coraz częsciej omijam ten sklep moim zdaniem ceny sa znacznie wyzsze niz np. w rossmanie. Również kilka razy dałam się naciąć była suuuper ekstra promocja:P dawali pół darmo okazało się, ze w innych sklepach dany kosmetyk byl w cenie regularnej duuużo duużo tańszy
olgaradom1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 18:11   #11
Pigeons
Zadomowienie

Ja raz dostałam próbkę perfum Aguilery gdy kupowałam perfumy więc czasem dają ale bardzo rzadko.
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 18:35   #12
Wenress
Zakorzenienie

Próbki do zakupów nigdy nie dostałam, ale jak poprosiłam o próbki filtra to dostałam duużo Obsługa jest wg mnie po prostu ok. Jedynie wkurza mnie ciasność i okropny tłok w sklepie, nie da sie przejść...

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 19:22   #13
Blanusia89
BAN stały

też nigdy nie dostałam,a w douglasie w bonarce sama wybieram próbeczki
Blanusia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 19:23   #14
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
To oni w ogóle mają próbki? pytam, bo jestem w szoku, jak tam kupuje itp nigdy próbki żadnej nie otrzymałam
No i ten, co mi się nie podoba - kobiety zawracają mi tyłek swoimi pytaniami a potem i tak nic z tego nie wychodzi. Np
-dzień dobry czy mogę pani w czymś pomóc
-tak tak, szukam henna treatment wax ale coś nie mogę znaleźć
-rzeczy do włosów są tam <pokazuje palcem>

No super wielce mi pomogła

Nie zdobywam próbek, kupuję w ciemno
Oooo, u mnie jest to samo. Pytałam o wody termalne:
-Jest na przykład Vichy, polecam.
- A z innych firm?
-Tu na regałach jest kilka, proszę sobie popatrzeć<i ręką wokół po dziale z dermokosmetykami>
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 19:41   #15
kaledonia
zielony stworek

Drożyzna poza "promocjami" i zero próbek. W w aptece lokalnej kupię kremy za 30zł i siata próbek kremów od Iwostina po Vichy

Poziom obsługi dziewczyny już celnie opisałyście. Tragedia. Zero pomocy w doborze kosmetyku i zawsze wciskają najdroższe- ja pytam o taki tańszy typu iwostin czy pharmaceris,a one mi avene wskazują.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 14:12   #16
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość

Problem wg mnie polega na tym że próbki są darmowe i do testów a wiele dziewczyn lata po sklepach/aptekach, zbiera owe próbki i już pełnego wymiaru nie kupi i sprzedawcy to widzą dlatego tak niechętnie dają próbki, przez co człowiek który naprawdę chce przetestować nie ma takiej możliwości

A popatrzcie na allegro, skąd tam są kremy w saszetkach? przecież to są te darmowe próbki które przy zakupach powinna dostać każda Klientka
Zgadzam się. Próbki są darmowe i nie powinno się specjalnie o nie prosić. Ale co zrobić, potem nie ma się co dziwić, skąd bierze się tyle próbek na All Handel.
Stary 2012-04-03, 08:23   #17
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się. Próbki są darmowe i nie powinno się specjalnie o nie prosić. Ale co zrobić, potem nie ma się co dziwić, skąd bierze się tyle próbek na All Handel.
serio?? ludzie handluja próbkami??
Stary 2012-04-03, 12:49   #18
agniesiaa

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
serio?? ludzie handluja próbkami??
I to na jaką skalę. Wejdź na all albo na gumtr.
Stary 2012-04-03, 21:05   #19
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
I to na jaką skalę. Wejdź na all albo na gumtr.
ale po co? ktos to kupuje? :/ ja tam wole miec krem a nie próbki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-03, 23:19   #20
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:

Szczerze wątpię, że to klientki które z wielkim trudem zdobywają próbki handlują na all. Obstawiałabym sprzedawców bo oni mają swobodny, nieograniczony dostęp do tego. I potem nie ma się co dziwić że nie chcą dać klientkom skoro mogą na tym zarobić wystawiając na aukcji.
Jako żyję w SP nigdy żadnej próbki nie dostałam.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-03, 23:43   #21
201804100943
Konto usunięte

ja raz po tym jak w SP na stoisku z Biodermą konsultantka odmówiła mi próbki napisałam skargę do samej Biodermy. Poprosiłam o próbki produku którego nie mogłam dostać. Otrzymałam 4 sztuki, list oraz inne materiały.
Tej pani już nie zobaczyłam w swoim SP
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 07:46   #22
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
ja raz po tym jak w SP na stoisku z Biodermą konsultantka odmówiła mi próbki napisałam skargę do samej Biodermy. Poprosiłam o próbki produku którego nie mogłam dostać. Otrzymałam 4 sztuki, list oraz inne materiały.
Tej pani już nie zobaczyłam w swoim SP
I bardzo dobrze! Co to za ludzie, nikt nie będzie mi robił łaski czy mi da próbkę która jest nic nie warta! A czasami te konsultantki są tak wyniosłe i nie miłe, pomyliły sobie wybieg ze zwykła drogeria!
Stary 2012-04-04, 08:30   #23
PinkSlip
Różowy Jednorożec

To ja będę broniła honoru SPP
Pracuje w jednym z Wrocławskich Farmów.
I powiem Wam że NIGDY nie odmówiłam próbek żadnej klientce która o to poprosiła, NIGDY. Nawet gdy nie było próbek konkretnego kremu dawałam chociażby coś podobnego.
A, przepraszam bardzo, jest kilka Pań które są nałogowymi wyłudzaczkami próbek, które ani razu nie zrobiły u nas zakupów i im przestałam dawać. Mówię po prostu "Próbki dajemy do jakiegokolwiek zakupu" a one na to "ahaaaaa" i wychodzą. Potem wracają dwa dni później i znów to samo Ogólnie z tymi próbkami to taki drażliwy temat
Stary 2012-04-04, 10:11   #24
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
ale po co? ktos to kupuje? :/ ja tam wole miec krem a nie próbki
Niestety byłam kilka razy zmuszona kupić. Z moją dośc wrażliwą skórą nie zaryzykuję zakupu kremu za kilkadziesiąt złotych bez wypróbowania. A chodzenie po aptekach i błaganie o próbki, gdzie większość farmaceutek patrzy się jak na wyłudzaczkę, nie jest moim ulubionym zajęciem. Wolałam już zapłacić te kilka zł za próbkę.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 10:14   #25
agniesiaa

Ja też czasem kupuję. Szczególnie podkłady. Łatwiej wziąć mi na wyjazd kilka próbek niż cały podkład.
Stary 2012-04-04, 10:45   #26
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PinkSlip Pokaż wiadomość
To ja będę broniła honoru SPP
Pracuje w jednym z Wrocławskich Farmów.
I powiem Wam że NIGDY nie odmówiłam próbek żadnej klientce która o to poprosiła, NIGDY. Nawet gdy nie było próbek konkretnego kremu dawałam chociażby coś podobnego.
A, przepraszam bardzo, jest kilka Pań które są nałogowymi wyłudzaczkami próbek, które ani razu nie zrobiły u nas zakupów i im przestałam dawać. Mówię po prostu "Próbki dajemy do jakiegokolwiek zakupu" a one na to "ahaaaaa" i wychodzą. Potem wracają dwa dni później i znów to samo Ogólnie z tymi próbkami to taki drażliwy temat
A która nie poprosiła? Czy nie byłoby miło gdyby klientka tak po prostu dostała próbkę do przetestowania?
Pewnie jak wszędzie są wyłudzaczki, ale jest ich na pewno procentowo mniej niż sprzedawców którzy z zasady próbek nie dają, bo wolą je mieć dla siebie.
To ja jestem w takim razie wygodną klientką, bo o próbki nie proszę. Jak pomyślę, że miałabym się prosić i jeszcze otrzymać odmowę to wolę dać sobie spokój.
Ostatnia moja próbkowa akcja miała miejsce wiele lat temu kiedy miałam kupon na próbkę kremu (trzeba było tylko poprosić, jaki rodzaj). Podeszłam do pani z tym kuponem a ona popatrzyła na mnie jak na ufo i powiedziała jak już się tak domagam () tej próbki to proszę i rzuciła mi próbką kremu przeciwzmarszczkowego (oczywiście nie trudno się domyślić, że miałam wtedy cerę młodziutkiej nastolatki i taki krem był mi jak psu na budę). Ale robię offa
Stary 2012-04-04, 12:39   #27
Wenress
Zakorzenienie

Niby lepiej dostać próbkę bez proszenia się o nią, ale z drugiej strony np ja nie potrzebuję próbki podkładu, żadnego, bo są na mnie za ciemne. I lepiej żeby ją dostała pani, której się przyda, a nie że zabraknie bo ja dostałam i wylądowała w koszu Więc jeśli nie mają tych próbek na tony, to mnie fakt, że trzeba poprosić nie przeszkadza, jeśli faktycznie próbkę dostanę a dostałam, już pisałam.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-04, 21:29   #28
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
A która nie poprosiła? Czy nie byłoby miło gdyby klientka tak po prostu dostała próbkę do przetestowania?
Nie wiem jak jest w innych SPP ale u nas nie możemy wynosić próbek. Jedynie przy większych zakupach coś tam dostajemy, ewentualnie gdy wyprosimy przepustkę. Gdy jest sytuacja gdy doradzam klientce krem a ona nie może się zdecydować jasne że daje próbki, nawet gdy o nie nie prosi - od tego przecież są! Jednak nie wyobrażam sobie chodzić po sklepie i mówić "witam, chce Pani próbkę?!"... Nie ma na to niestety czasu
Stary 2012-04-05, 17:17   #29
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PinkSlip Pokaż wiadomość
Nie wiem jak jest w innych SPP ale u nas nie możemy wynosić próbek. Jedynie przy większych zakupach coś tam dostajemy, ewentualnie gdy wyprosimy przepustkę. Gdy jest sytuacja gdy doradzam klientce krem a ona nie może się zdecydować jasne że daje próbki, nawet gdy o nie nie prosi - od tego przecież są! Jednak nie wyobrażam sobie chodzić po sklepie i mówić "witam, chce Pani próbkę?!"... Nie ma na to niestety czasu :)

chodziło mi raczej o dołączanie próbek gdy np kasuje się zakupy klienta, przecież wtedy można zrobić to nie tracąc czasu.
Stary 2012-04-05, 20:50   #30
201604181004
Konto usunięte

O właśnie dzisiaj byłam w sklepie firmowym Ziai kupiłam dwie odżywki do włosów i dostałam... pięć próbek maseczkę z glinką ziaja pro, kremy do twarzy i w ogóle, w szoku byłam. Gdzie tam w superpharm choćby jedną
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości