![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() drogerie Superpharm - obsługa i próbki
Moje drogie,
Ciekawa jestem, jakie macie wrażenia z zakupów w drogeriach Superpharm. Przez długi czas było to jedno z moich ulubionych miejsc do zakupów... ale ostatnio coraz częściej mam do czynienia z naburmuszonymi sprzedawczyniami oraz hasłem "próbek nie mamy". Przywykłam do możliwości wypróbowania kilku kosmetyków przed wybraniem np. nowego kremu nawilżającego, a w Superpharm jest to coraz trudniejsze. Jakie są Wasze wrażenia? Gdzie zdobywacie próbki produktów do wypróbowania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: drogerie Superpharm - obsługa i próbki
To oni w ogóle mają próbki?
![]() ![]() No i ten, co mi się nie podoba - kobiety zawracają mi tyłek swoimi pytaniami a potem i tak nic z tego nie wychodzi. Np -dzień dobry czy mogę pani w czymś pomóc -tak tak, szukam henna treatment wax ale coś nie mogę znaleźć -rzeczy do włosów są tam <pokazuje palcem> No super wielce mi pomogła ![]() Nie zdobywam próbek, kupuję w ciemno |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Ja chodzę so SUperpharmu i nie narzekam. Jak jestem zainteresowana jakimś kremem, to konsultantka sama proponuje próbkę... Może zmień sklep...
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja raz dostałam próbki :/ Ale też zauważyłam, że kobiety które tam pracują sa coraz gorsze! Ja należe do grona miłych i wyrozumiałych klientów, więc jak nawet cos sie stanie to nie problem, dla mnie. Natomiast ostatnio poszłam i zapytałam grzecznie zagadując , że od dawna chodzę koło tych perfum Rihanny i czekam na promocję bo dawno nie było czy coś może Pani wie czy będzie, a ona popatrzyłą na mnie z taka pogarda mówiąc , żebym sobie śledziła gazetkę, w domyśle mówiąc ze ma w du***.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
To tam w ogóle dają jakieś próbki? Dziwne, bo co półtora miesiąca zostawiam ok 150 zł w SP, a nigdy żadnej próbki nie dostałam. Co innego w Douglasie czy Sephorze, tam dają próbki nawet przy zakupie cienia za 10zł.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja w ogóle się zastanawiam, czy właścicielom, managerom, kierownikom itp w niektórych miejscach zależy na tym, żeby takie próbki były rozdawane, a przecież to się przekłada na sprzedaż. Jak trafi się na fajny produkt, ale droższy to jest większe prawdopodobieństwo, że się coś kupi po przetestowaniu.
Nie mówię oczywiście o wszystkich sklepach. Najlepsze jest to, że nie każdy jest łowcą próbek i wiele osób naprawdę chce przetestować. Ja na przykład nie mogę używać wielu kremów, bo mnie uczulają. Testować w ciemno to mogę sobie tańsze rzeczy, ale z droższych jak nie mam możliwości przetestowania to rezygnuję. Myślę, że wiele osób tak robi. Edytowane przez Raija80 Czas edycji: 2012-04-01 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mi generalnie nie zależy na próbkach, ale miło byłoby czasami cos dostać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konsultantka nie pracuje w SP tylko jest przedstawicielem danej firmy i często tylko Ona ma próbki tej firmy(w SP ich nie zostawia)i Jej zależy ile się sprzeda bo ma od tego chyba prowizję. Niestety pracownice są bardzo często nie miłe i tu się dziwię bo mają cichego klienta i najbardziej wytrwała dostaje jakieś profity z tego, więc powinny się starać ![]() Mają bardzo dużo próbek ale też kiedyś przy kasie dostałam czepek frotte kąpielowy i pełnowymiarowy szampon GlissKur-a, więc mają takie rzeczy ![]() Problem wg mnie polega na tym że próbki są darmowe i do testów a wiele dziewczyn lata po sklepach/aptekach, zbiera owe próbki i już pełnego wymiaru nie kupi i sprzedawcy to widzą dlatego tak niechętnie dają próbki, przez co człowiek który naprawdę chce przetestować nie ma takiej możliwości ![]() A popatrzcie na allegro, skąd tam są kremy w saszetkach? przecież to są te darmowe próbki które przy zakupach powinna dostać każda Klientka ![]()
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2012-04-01 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
również należę do grona kobiet, które często robiąc zakupy w SP na kwoty dość wysokie nie dostały tam próbki;/ zreszta ostatnio coraz częsciej omijam ten sklep moim zdaniem ceny sa znacznie wyzsze niz np. w rossmanie. Również kilka razy dałam się naciąć była suuuper ekstra promocja:P dawali pół darmo okazało się, ze w innych sklepach dany kosmetyk byl w cenie regularnej duuużo duużo tańszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja raz dostałam próbkę perfum Aguilery gdy kupowałam perfumy więc czasem dają ale bardzo rzadko.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Próbki do zakupów nigdy nie dostałam, ale jak poprosiłam o próbki filtra to dostałam duużo
![]()
![]() |
#13 |
BAN stały
|
też nigdy nie dostałam,a w douglasie w bonarce sama wybieram próbeczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
-Jest na przykład Vichy, polecam. - A z innych firm? -Tu na regałach jest kilka, proszę sobie popatrzeć<i ręką wokół po dziale z dermokosmetykami> ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
zielony stworek
|
Drożyzna poza "promocjami" i zero próbek. W w aptece lokalnej kupię kremy za 30zł i siata próbek kremów od Iwostina po Vichy
![]() Poziom obsługi dziewczyny już celnie opisałyście. Tragedia. Zero pomocy w doborze kosmetyku i zawsze wciskają najdroższe- ja pytam o taki tańszy typu iwostin czy pharmaceris,a one mi avene wskazują. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
I to na jaką skalę. Wejdź na all albo na gumtr.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze wątpię, że to klientki które z wielkim trudem zdobywają próbki handlują na all. Obstawiałabym sprzedawców bo oni mają swobodny, nieograniczony dostęp do tego. I potem nie ma się co dziwić że nie chcą dać klientkom skoro mogą na tym zarobić wystawiając na aukcji. Jako żyję w SP nigdy żadnej próbki nie dostałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
ja raz po tym jak w SP na stoisku z Biodermą konsultantka odmówiła mi próbki napisałam skargę do samej Biodermy. Poprosiłam o próbki produku którego nie mogłam dostać. Otrzymałam 4 sztuki, list oraz inne materiały.
Tej pani już nie zobaczyłam w swoim SP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
I bardzo dobrze! Co to za ludzie, nikt nie będzie mi robił łaski czy mi da próbkę która jest nic nie warta! A czasami te konsultantki są tak wyniosłe i nie miłe, pomyliły sobie wybieg ze zwykła drogeria!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Różowy Jednorożec
|
To ja będę broniła honoru SPP
![]() Pracuje w jednym z Wrocławskich Farmów. I powiem Wam że NIGDY nie odmówiłam próbek żadnej klientce która o to poprosiła, NIGDY. Nawet gdy nie było próbek konkretnego kremu dawałam chociażby coś podobnego. A, przepraszam bardzo, jest kilka Pań które są nałogowymi wyłudzaczkami próbek, które ani razu nie zrobiły u nas zakupów i im przestałam dawać. Mówię po prostu "Próbki dajemy do jakiegokolwiek zakupu" a one na to "ahaaaaa" i wychodzą. Potem wracają dwa dni później i znów to samo ![]() ![]()
![]() |
#24 |
biegam dla Zabawy
|
Niestety byłam kilka razy zmuszona kupić. Z moją dośc wrażliwą skórą nie zaryzykuję zakupu kremu za kilkadziesiąt złotych bez wypróbowania. A chodzenie po aptekach i błaganie o próbki, gdzie większość farmaceutek patrzy się jak na wyłudzaczkę, nie jest moim ulubionym zajęciem. Wolałam już zapłacić te kilka zł za próbkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
Ja też czasem kupuję. Szczególnie podkłady. Łatwiej wziąć mi na wyjazd kilka próbek niż cały podkład.
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie jak wszędzie są wyłudzaczki, ale jest ich na pewno procentowo mniej niż sprzedawców którzy z zasady próbek nie dają, bo wolą je mieć dla siebie. To ja jestem w takim razie wygodną klientką, bo o próbki nie proszę. Jak pomyślę, że miałabym się prosić i jeszcze otrzymać odmowę to wolę dać sobie spokój. Ostatnia moja próbkowa akcja miała miejsce wiele lat temu kiedy miałam kupon na próbkę kremu (trzeba było tylko poprosić, jaki rodzaj). Podeszłam do pani z tym kuponem a ona popatrzyła na mnie jak na ufo i powiedziała jak już się tak domagam ( ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Niby lepiej dostać próbkę bez proszenia się o nią, ale z drugiej strony np ja nie potrzebuję próbki podkładu, żadnego, bo są na mnie za ciemne. I lepiej żeby ją dostała pani, której się przyda, a nie że zabraknie bo ja dostałam i wylądowała w koszu
![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Różowy Jednorożec
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi raczej o dołączanie próbek gdy np kasuje się zakupy klienta, przecież wtedy można zrobić to nie tracąc czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
O właśnie dzisiaj byłam w sklepie firmowym Ziai kupiłam dwie odżywki do włosów i dostałam... pięć próbek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.