![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dwa problemy (subskrypcja i logowanie )
Mam dwa problemy związane z wizażem. Pierwszy- gdzie mogę wyłączyć opcję przysyłania na maila odpowiedzi do wątków? Bo codziennie mam przez to zapachaną skrzynkę. Drugi problem- nie loguje mi się moje konto automatycznie. Tzn. każdego dnia muszę się logować od nowa bo mnie nie zapamiętuję. Mimo pozostawionej opcji "pamiętaj". Bradzo proszę o pomoc i z góry przepraszam za ewentualne powtarzanie wątku.Aha, mam przeglądarkę Mozilla Firefox
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwa problemy
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję. A co z tym automatycznym logowaniem? A raczej jego brakiem?
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ale właśnie chodzi o to, że ja chcę logowania automatycznego.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Ehh ......
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
OK, nie zrozumiałam
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Oj, ale poprawcie mnie jeśli się mylę.. ale to ręczne odsubskrybowanie niewiele daje - trzeba po każdorazowym napisaniu odp. w jakimkolwiek wątku wejść na panel i znów ręcznie odhaczyć subskrypcje. Starsznie to upierdliwe - czy nie można by jakoś ogólnie wyłączyć opcję otrzymywania maili od wizazu, które w temacie miałyby "nowe wiadomosci w wątku"?
Zaznaczyłam też gdzieś tam, że nie chcę wiadomosci od wizaz na własną skrzynkę a i tak przychodzą, ech.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja zaznaczyłam gdzies, ze nie chcę, zeby przychodzily.I... zobaczymy jutro
![]()
![]() |
#11 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Wejdź w Panel Użytkownika --> Edytuj opcje --> tabelka Korespondencja i Powiadomienia --> ramka Ustawienia subskrypcji wątków --> ustawić "Bez powiadamiania mailem" |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ojoj Lexie, nie zrozumialyśmy się - to co podałaś ja ZAZNACZYŁAM i mimo to i tak dostaję powiadomienia mailem. Co widać na zdjęciu - zrzut ekranu
![]() PS Udzielam się na kliku forach, ale tylko z wizazu wciąż dostaję niechciane powiadomienia. Mówię niechciane, bo czasem jest wątek gdzie tylko wyrazam swoją opinię i średnio mnie później taki wątek interesuje... a ręczne odznaczanie subskrypcji też jest denerwujące. Wolałabym w ogóle nie dostawać powiadomień o nowych postach w wątku od wizazu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą jak masz wątek-pole odpowiedzi, pod nim emotki, wyślij i podgląd, różne opcje, załącz pliki i potem jest Subskrybcja tego wątku i do wyboru rodzaj powiadomienia-co tam masz zaznaczone?
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
natii-4 - tak, zrobiłam DOKŁADNIE tak jak radzi Lexie. Jeśli mi nie wierzysz na słowo - bardzo proszę kolejny zrzut ekranu
![]() ![]() Nie wiem co jest grane. Na początku podejrzewałam, że złapało ustawienia tylko od daty ich wskazania - czyli zakładając że odznaczyłam te subskrypcje rok temu, to mogą przychodzić powiadomienia o watkach sprzed póltora roku, gdzie ktos coś dopisał. Ale to nie to, bo ostatnio dostaję powiadomienia z "nowszych" wątków. Cóż, widać wizaż mnie nie lubi i dalej wysyła powiadomienia. No cóż, oczywiście mogę ręcznie odznaczać za każdym razem subskrypcje, ale uwierzcie dziewczyny - to zniechęca do pisania postów lub zakładania wątków ![]() Przyznam wstydliwie, że w przypływie rozpaczy próbowałam zablokowac dostawanie maili od adresu wizaz.pl (lista spam) - ale okazuje się, że tego adresu spam nie chce wziąć na siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mam ten sam problem - i jest to główna przyczyna dla którego nie udzielam się na tym forum - do dzisaj dostaję email'e z tematów, gdzie coś napisałem - nie pomaga jakiekolwiek wyłączanie subskrybowanych wątków.
A średnio na jeża bawi mnie dostawanie 20-30 emaili dziennie z tematów które już dawno uważałem za zamknięte.
- pamiętaj, Google prawdę ci powie! - Wyniki 1-10 spośród około 939 dla zapytania mężczyźni są dziwni. - Wyniki 1 - 10 spośród około 804,000 dla zapytania kobiety są dziwne. - kobiety są 85,6... razy dziwniejsze! - to jest nasz wielki plus, obok sikania na stojąco |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Panel użytkownika -> Opcje 2. Usuń już zasubskrybowane wątki Panel użytkownika -> Pokaż wszystkie zasubskrybowane wątki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Ja wyłączylam subskrycje w opcjach,pousuwałam noi co dalej mam 30 wiadomości z wątkami z forum i nadal przychodzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy zrzut ekranu widziałam dopiero po napisaniu posta i faktycznie masz dobrze zaznaczone ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Tak, pustą. Zresztą - lista subskrypcji sama w sobie raczej nie powinna mieć tu nic do rzeczy - teoretycznie mogę mieć i sto subskrypcji śledzonych z poziomu panelu użytkownika, ważne żeby mi z adresu wizaz.pl nie przychodziły powiadomienia mailem. A skoro zaznaczyłam "bez powiadamiania mailem", to chyba rozumie się to samo przez się - mogę mieć subskrypcje wątków, ale nie dostaję powiadomień na moją skrzynkę pocztową.
Problem nie leży w usunięciu subskrypcji. Problem leży w niechcianych powiadomieniach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Lista na głównej stronie Panelu użytkownika pokazuje tylko nowe wątki. Kliknij na Pokaż wszystkie zasubskrybowane wątki, aby przekonać się jaką masz subskrycję swoich wszystkich zasubskrybowanych wątków. Nikt w redakcji nie ma zamiaru spamować Twojej skrzynki pocztowej. Program działa prawidłowo i w 100% zgodnie z tym, co robi użytkownik. Dlatego sugeruję w Panelu użytkownika: 1. Sprawdzić listę zasubskrybowanych wątków. Wszystkich ![]() 2. Sprawdzić Opcje, czy aby przypadkiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Oki Złośliwcu, naprawdę całą listę mam pustą. Nie mam zamiaru udowadniać, że nie mam garba, no proszę... Nie zarzucałam redakcji, że mnie spamuje, napisałam tylko, że w przypływie desperacji próbowałam oznaczyć adresy z fragmentem wizaz.pl jako spam, ale nie udało się. Zresztą nieważne. Być może rzeczywiście wina leży po mojej stronie, może to moje konto pocztowe ściąga samo do mnie listy z wizaz, albo ja jestem taka ślepa, że nie umiem sobie w Panelu Użytkownika czegoś odznaczyć. Trudno...
...ale z drugiej strony nadal nurtuje mnie jedno - to po kiego grzyba jest opcja "bez powiadamiania mailem", skoro ona sama nie zadziała póki nie wykonamy jeszcze innych kliknięć (np. przy kasowaniu subskrypcji lub ich odznaczaniu)? Troszkę chyba można to było ułatwić ![]() W końcu subskrypcje są ok, chciałabym je mieć i z nich korzystać wchodząc na forum w mój panel użytkownika. Po prostu nie chcę maili od wizaz. I tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Innej możliwości nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jedno pytanie-czy przychodzą Ci powiadomienia o odpowiedziach z tego wątku?
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Nie mam aktywnego powiadamiania. Po prostu. Mam włączoną opcję bez powiadamiania mailem. Czy to nie wystarcza, żeby nie dostawać maili z adresu wizaz.pl?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Ja mam tak samo,jak selfisz to bardzo jest wkurzające,bo nie chce by przychodzily do mnie powiadomienia,chociaż usuwam zasub.wątki i w opcjach mam zaznaczone,że bez powiadomienia mailem toi tak przychodzą na poczte
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Wybacz Złosiu, ale nie prześlę Ci swojego hasła z bardzo prostej przyczyny - to samo hasło mam do większości kont pocztowych (także tego określonego do kontaktów z wizazem), for internetowych, na których się udzielam i grup dyskusyjnych, na których muszę pojawiac się z racji zawodowych.
Wiem, to nierozsądne, ale tak przynajmniej mogę je wszędzie zapamiętać. A co do subskrypcji - nie musisz sprawdzać, bo jest tak jak mówię - mam wszędzie gdzie to tylko możliwe zaznaczoną opcję bez powiadamiania mailem, co już chyba udowodniłam, wklejając tu zrzuty ze swojego pulpitu. Listy z wizaz co dziwniejsze przychodzą nieregularnie i nie do wszystkich wątkow - choć listę subskrypcji mam zawsze pustą. Nie wiem co jest tego przyczyną i w sumie jest mi to już obojętne, wdałam się w dyskusję chcąc tylko zasygnalizować problem. Ja się już do tego przyzwyczaiłam. I tym samym kończę dyskusję z mojej strony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Dodatkowo widzę, że masz zarejestrowanych kilka kont użytkowników. Jesteś absolutnie pewna, że wszystkie Twoje konta mają wyłączoną subskrypcję? Na koniec powtórzę: Nie ma takiej możliwości, że serwery wysyłają Ci pocztę, której nie zamówiłaś. Byłabyś chodzącym wyjątkiem od reguły. Dodam, że kilka milionów użytkowników oprogramowania forum vBulletin nie zgłasza takich problemów i nikt z obsługi technicznej nie ma najmniejszego pojęcia jak nasz serwer może być przyczyną Twoich zmartwień. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.