![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
opalanie w "codziennym "biustonoszu. co sadzicie?
czy opalalybyscie /opalalyscie sie w zwyklym staniku?bedac np na wczasach?
ja mam problem z kostiumami , bo u mnie jedynie kompletowo mozna dostac, i jak gora jest duza to dol tez jest duzy, a mam zas pupcie mala, zreszta i tak te stroje sa przerabiane u mnie w domu-skracane ramiaczka, obwod w biuscie itp wiem ze w h&m mozna kupic oddzielnie dol i gore ale zas musialabym wsiasc w samochod i jechac 2-3 godziny, i bladzic po obcym miescie ![]() mam kilka gladkich stanikow,zreszta i gora od kostiumu i zwykly kostium to dla mnie to samo. ![]() co sadzicie o tym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: opalanie w "codziennym "biustonoszu. co sadzicie?
Mam ten sam problem te jest mi trudno dobrac kostium teraz mam taki jeden biustonoisz ktory wyglada jaby byl od stroju wiec opalam sie w nim na dzialce i mysle ze rowniez opalalabym sie tak nad morzem nie przeszkadzaloby mi ze mam gore inna i dol inny a jak sie komus nie podoba niech sie nie patrzy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KWC
|
no ja czasem zakładam stanik od triumpha, który jest czarny, gładki i wyglada jak od kostiumu ( w ostateczności) Mam do niego kąpielowe szorty, dokładnie z tego samego materiału.
Zakładałam już parę razy i jaoś nikt mi nić nie mówił, ze mam zwykły biustonosz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Razi mnie to. Co innego na własnym podwórku, ale na plaży - nie wypada jakos...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Czasami Londyn,czasami Hiszpania-aktualnie Lidzbark Warmiński.
|
Jezeli rzeczywiscie stanik nie wyglada hmm....zbyt codziennie(tzn.nie jak biustonosz cioci-kloci z Koziej Wolki) to nos sobie na zdrowie,tak jak np.Spray to robi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Jeśli stanik ma - nazwijmy to - ewidentnie bieliźniarski wygląd, to na pewno nie wypada w nim wystąpić (a już te zwykłe, w białym kolorze, w jakich często paradują na plaży starsze panie - to po prostu zbrodnia
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciółka ma 2 takie normalne staniki, które wyglądają jakby to był kostium. Miała odwrotna sytuację, ludzie się jej pytali czemu na codzień chodzi w kostiumie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
tez myslę ze jeści jest to ładny, gładki, np. push-upy niektóre kolorowe wyglądaja jak od stroju kąpielowego, to nie widze przeszkód, jesli jednak jest taki zwykły, to chyba jednak w gronie znajomych, mnie czesto zadazało sie korzystać ze słońca, bedac ze znajomymi gdzieś na działce, czy na wspólnym wypadzie, niezaleznie czy był on zwykły gładki, czy tez z koronkami, najgorsze że kiedys poszłam trochę dalej zeby sie poopalać i usnełam z odpiętym stanikiem, a ja lubie sie wiercić jak śpię
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mówie NIE
Chyba,że jest bardzo podobny do stroju materiałem itp |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jestem PRZECIW noszeniu bielizny na plaży - no chyba że faktycznie jesteś na własnej działce-wtedy twoja wola.
Bardzo mnie denerwuje i zniesmacza, gdy spacerując brzegiem morza co i raz napotykam się na jakies stare baby (zazwyczaj) dumnie wystawiające poszarzałą i porozciaganą bieliznę na widok publiczny. Nie wierzę, ze nie ma takiej możliwości, aby dobrac strój- można przerobić lub kupić jednoczęściowy; a jeśli zdarzy się sytuacja, że ktoś zapomniał spakować lub nie przewidywał, ze będzie chciał sie opalać- to teraz z zakupem stroju niema najmniejszych problemów, w miejscowościach wczasowych są stoiska co 2 metry ![]() Moi rodzice wrócili znad morza i opowiadali, że w tym roku jest istny wysyp młodych dziewczyn opalających się w bieliźnie- zazwyczaj spotykało się tylko starsze panie śmigające w stanikach czy halkach. Są to biustonosze typowo bieliźniane i widać to od razu (bo faktycznie niektóre staniki z wyglądu przypominają górę od stroju). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
ja ostatnio byłam nad zalewem no i oczywiście zapomniałam kostiumu, na sczęście pojechałam pożeglować więc mało kto mnie tam widział, no i oczywiście mój stanik z daleka to napewno nie wyglądał jak typowo bieliźniany....ale kostium to kostium- inny materiał i ma inne zadanie do wykonania...
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ble...
To wygląda niesmacznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
wszystko zależy od tego jak wygląda stanik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jeśli stanik nie wygląda jak bieliźniany to czemu nie?
Sama kilka razy byłam na plaży w zwykłym staniku(benettona kolor pistacjowy z takimi podwójnymi ramiączkami)wcale nie wygląda jak "bieliźniany". Ale razi mnie wystawianie się w normalnych stanikach na plazy czy w parku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja jestem przeciw
![]() Jakoś dziwacznie to wygląda. No, chya, że rzeczywiście stanik wygląda jak część kostiumu i psuje do dołu. Wydaje mi się, że trudniej kupić stanik, który będzie wyglądał znośnie na plaży, niż dobrać górę i dół kostiumu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Też jestem przeciwna noszeniu zwykłej bielizny na plaży. Jakoś to niesmacznie wygląda, szczególnie u starszych pań.
Swoją drogą to zadziwiające, że niekiedy te same panie na codzień bulwersują się zbyt skąpym strojem dziewczyn na ulicy a same biegają w bieliźnie po plaży.
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Mi by chyba nie przeszkadzało jakby ktos mial zwykly biustonosz czy niezwykly
![]() ![]() ![]() mouzi moze znajdzie się jeszcze jakis sposob zeby np zamowic z internetu? ![]() Zreszta najlepiej bedzie jak Ty bedziesz sie czula ![]() ![]() Zycze milego opalanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A ja z ciekawości zapytam.
![]() Czemu jesteście przeciwne? Ma to jakieś konkretne uzasanienie poza słowem "niesmacznie"?
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Teraz staniki są tak różne, kolorowe, z nadrukami (np. te młodzieżowe - do tego pełna gama rozmiarów) albo z gładkiej tkaniny przypominającej gatunkowo tę kostiumową, że naprawdę trudno byłoby chyba odróżnić biustonosz od góry z kostiumu
![]() Rażą mnie tylko ewidentnie poszarzałe, staromodne staniki z koronkowymi wstawkami - nie nadają się na plażę ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast stanik wyglądający jak kostium od bikini jest ok.Bo w końcu nie zaglądam nikomu w metki i nie sprawdzam jaki to typ czy czasem nie jest to bieliźniany stanik. Po prostu jestem za dobieraniem stroju do sytuacji.A koronki na plaży to troche "nie teges" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie mi nie uwierzycie, ale ja sama w tym roku widziałam, jak nawet nie na prywatnej działce, lecz nad miejskim zalewem, pewna siwiutka już pani wystawiała do słońca... ABSOLUTNIE GOŁY TYŁEK (naprawdę bez majtek!), skromnie zakrywając z przodu swój skarb jakąś chusteczką. Myślałam, że się przewrócę ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie - dyskwalifikacja, podobnie jak skarpety do pary z sandałami, i to o czym wspomniałą kuki: stringi kilometr nad spodniami.
No chyba, że rzeczywiście nie widać ŻADNEJ różnicy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się,że z umiarem-jak najbardziej.Nie posądzajmy nikogo o brak gustu i bezgraniczność w tego typu sprawach. Ja mówie zdecydowane TAK,w końcu czemu nie ? Sama mam problem z doborem dobrego stroju pasującego 'i wte i wewte' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
nie przeszkadza mi to ,jesli stanik jest dobrze dobrany ,jak np Spray pisala.
Na pewno nie wyszlabym w koronkowym staniku,bo uwazam ,że jest to bielizna tylko ''dla mnie'' wiec nie pokazywalabym sie w niej nikomu,no chyba ,że Tz. Nie uwazam ,żeby bylo to niesmaczne. A starsze panie w rozfajdanych stanikach... Coż ,byly ,są i pewnie bedą,ten widok jakos mnie nie razi. Najważniejsze ,że ja jestem stosownie ubrana.
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Jesli biustonosz jest gladki - bez koronek itd i ladnie dobrany do majteczek - nawet nie musi byc dokladnie ten sam kolor, np. dol granatowy z czarnym paskiem to gora moze byc czarna.
Mi by to zupelnie nie przeszkadzalo. A jesli naprawde nie mozesz dobrac kostiumu no to nie masz wyjscia. Gdybym miala do wyboru albo paradowac na plazy w staniku albo w ogole nie paradowac to nawet bym sie nie zastanawiala. Wg mnie najbezpieczniejsze beda gladkie biustonosze, czarne lub jakies ciemne, ewentualnie kolorowe -np. w paseczki Biale, rozowe, blekitne itd lepiej nie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
nie przeszkadza mi to, samej mi sie zdarzyło i jakos nie czułam sie skrępowana bo wiedziałam że nie robie tego "z własnej woli"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Pomadko, tak jak napisałam wyżej - jeśli stanik pasuje i nie wygląda jak typowo bieliźniany, to mi jest obojętne czy ktoś go założy na plażę.
Takie "normalne" staniki, z koronką na przykład, nie są dla mnie wcale niesmaczne. Po prostu nie pasują do miejsca i sytuacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.