|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kuracja dla wlosow zniszczonych od rozjasniania :(
Witam,
Ostatnio zrobilam sobie gesty balejaz, wieksza czesc moich wlosow zostala rozjasniona. Nie spodziewalam sie, ze ten zabieg az tak je zniszczy ![]() ![]() I w zwiazku z tym mam pytanie do kochanych fryzjerek... Jakimi kosmetykami lub lekami moge "naprawic" swoje wlosy? Moze sa jakies zabiegi w salonach, ktore je zregeneruja? Jakis czas temu czytalam watek o trwalej i jedna z wizazanek napisala, ze po zrobieniu trwalej miala bardzo zniszczone wlosy ale dzieki serii zabiegow za okolo 500zł wygladaja o wiele lepiej, tzn nie sa juz tak zniszczone. Pomozcie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: kuracja dla wlosow zniszczonych od rozjasniania :(
Rozjaśnianie zawsze niszczy włosy, oczywiście wiele zależy od tego jak są mocne i ciemne z natury. Radykalnie stanu włosów już nie poprawisz, bo to tkanka martwa więc sie nie zregeneruje. Możesz sobie doraźnie pomóc, ja po balayage'u przez tydz. po każdym myciu zamiast odżywki nakładam maskę, a później maska co drugie mycie. Polecam Ci kosmetyki profesjonalne, jeśli kupisz je na allegro lub w sklepie/hurtowni fryzjerskiej, to nie zapłacisz aż tak drogo. Ja np. kupuje w sklepie z art. fryzjerskimi maskę Sleek Look Matrixa w dużym opakowaniu (500ml) za 50 zl, czyli jak przeliczyć to na małą pojemność to cena wychodzi niewiele wiecej niż w supermarkecie, a efekty są w moim przypadku spektakularne. Jesli będziesz dbała o włosy, to za jakiś czas będzie lepiej, ale tak jak wcześniej już nie będzie (chyba że odrosną)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.