|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Kameleony, czyli perfumy, które zmieniają się na Waszej skórze
Witam!
Czy zdarzyło się Wam kiedyś, że jakiś zapach w buteleczce Was odrzucał, tymczasem przypadkowo wylany na rękę, po kilku godzinach okazywał się strzałem w dziesiątkę? Albo przeciwnie: oszołomieni zapachem testeru (nawet po kilku h; nie chodzi mi o perfumy, w których po prostu bardzo różni się nuta bazowa od górnej), zakupiliście(-łyście) cały flakon, po czym marzyliście, aby wyjść z własnej skóry? ![]() Czy też - zapach okazywał się nie gorszy, nie lepszy, ale - inny? Może stworzymy listę nieobliczalnych perfum? ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kameleony, czyli perfumy, które zmieniają się na Waszej skórze
Hmm... Perfumy z reguły ewoluuja na skórze i to czyni je tak niezwykłymi. Zwykle nuta głowy rózni się od nuty serca i bazy. Mnie zapachy zaskakują nieustannie. I to nie tylko przez to, że się rozwijają. Te same perfumy inaczej odbieram podczas siarczystej zimy, inaczej upalnym latem, inaczej kiedy jest sucho czy wilgotno.
Jeżeli chodzi o miłe niespodzianki to najbardziej zaskoczył mnie chyba ekstrakt Must - testowany na nadgarstku wydał mi się starociem nie wartym uwagi dopiero jak się nim zlałam do pęka ukazał swoje oblicze w pełnej krasie. Shalimar - trauma dzieciństwa, jeszcze pięc lat temu nie wyobrażałam sobie jak można go nosić a teraz go kocham - podobnie jak Must musi być użyty w ilościach nieprzyzwoitych ![]() Niemiłe niespodzianki - oj było ich starsznie duzo ale to raczej przez moje pobieżne, niedokładne testy bądź ich brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Czarna Mania. Po dwóch pierwszych uzyciach zapłonęłam do niego gwałtowną miłością. Piękny zapach, ale po kilku dniach używania- zaczął ze mnie błyskawicznie znikać- był, ale jakby niczego nie było
![]() A zapachy przeobrażające się mocno- Cristalle- początek bardzo mi się podoba, ale na mnie b. szybko zapach pada i zamienia się w siano. Znika cały jego cytrusowo-świdrujący charakter. Zawód sprawia mi z kolei Smok- naczytałam się, że jest kapryśny, drapie czasem niespodziewanie smoczym pazurem i zaskakuje smoczym odechem, a na mnie nie sprawia żadnych niespodzianek- na które czekałam- i jest jednostajnie, jednolicie właściwie ciepły, czasami tylko bardziej przebija się czekolada. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wniosek z tego taki - nigdy nie sugerować się wonią z papierka, tylko od razu pryskać na skórę i śledzić rozwój zapachu, pachnącym papierkom jednak nie warto ufać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A, no tak, mylacy papierek- na papierku Perles Lalique były piękne, a na mnie- przykre, brudno- sianowate- muszę czekać wiele godzin, żeby ujawniła się dopiero ostatnia, ładna nuta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
I to jeszcze jak mylący
![]() Must, na papierku niczym mnie nie zachwycił, natomiast na skórze rozwinął się pięknie, pojawiły się tak wielbione przeze mnie cynamonowe akcenty ![]() Te perfumy chyba lubią ciepło ciała ludzkiego, a nie martwe papierki ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Miałam tak już chyba nie raz:
- ostatnio mile mnie zaskoczył Ogród Śródziemnomorski Hermesa. Na papierku pachniał dziwnie, ale dałam mu drugą sznsę i pokropiłam nadgarstek. Na mnie rozwinął się wspaniale i od tamtego momentu jestem jego szczęśliwą posiadaczką i wielką fanką ![]() - kiedyś zachwyciły mnie dwa zapachy Burberry: Brit oraz London. Na testerze były ładne, jednak po zakupie: totalna klapa! Bardzo żałowałam wydanych pieniędzy. Zapachy na mnie rozwijały sie brzydko, nie współgrały z moją skórą. Ble! ![]() - pamiętam, że na początku odrzucił mnie Dior Hypnotic Poison - na papierku był zbyt duszny i gorący. Zakupiła go moja mama i używała jakiś czas. Na niej również mi się nie podobał. Jednak postanowiłam skropić nim rękę i zupełnie mnie otumanił! Taki piękny - najpierw upojny, słodki, a później drapieżny - sprawia, że czuję się bardziej odważna. Na mnie rozwija sie ślicznie ![]() Póki co pamiętam tylko te zapachy. Ale przyznam, że często mam tak, że perfumy pachną inaczej na papierku, a inaczej na mnie. Taka przecież natura perfum - na każdym są inne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.