![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Wasz największy perfumeryjny skarb
Podczas rozmowy z E w innym wątku, przyszedł mi do głowy pomysł na nowy wątek.
![]() Powiedzcie, czy w Waszych zbiorach jest coś, co traktujecie jak prawdziwy skarb? Który flakon jest absolutną gwiazdą Waszej kolekcji? Nie musi to być Wasz ulubiony zapach; chodzi o taki, który jest trudny do zdobycia, unikatowy, taki który przyjechał do Was z odległego zakątka świata...Wasza duma. ![]() U mnie tę rolę pełni Belle de Minuit. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasz największy perfumeryjny skarb
To ja trochę zmienię - Belle de Minuit to moje największe marzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
To ja jestem beznadziejenie prozaiczna.
Nie mam takiej perełki, wszytskie moje zapach są narazie szeroko dostępne, co do marzeń, to w moim przypadku trudniejsze jest zgromadzenie gotówki niż zdobycie zapachów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ja tez mam wszystko co w sumie jest dostepne, mniej lub bardziej, w polsce lub w UE.Jedynym zapachem o ktorym dlugo myslalam i podejmowalam rozne proby zdobycia go byl Agent Provocateur..
z takich juz niedostepnych rzeczy- mam First Van Cleef &Arpels i Jaipur Boucheron w ozdobnych zloconych flakonikach, to takie ozdobne akcenty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ciężko mi zadecydować. najwięcej zachodu kosztował mnie Serge Lutens Ambre Sultan, który wymagał wyprawy szwagierki na drugi koniec Londynu. najdłużej polowałam na Be 21 Orlane. najtrudniejsze (obiektywnie) do zdobycia były Belle de Minuit i Que Viva Escada. ale najbardziej raduje mnie, kiedy patrzę na moją Mahorę - jest przepiękna, ma cudne pudełko, niesamowity flakon i boski zapach w środku, jest arcydziełem!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam żadnego klejnotu, który stałby dumnie na półce i był co jakiś czas delikatnie omiatany takim czymś z piór do ścierania kurzu, co to właśnie zapomniałam jak się nazywa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Jaipur Boucherona jest już niedostępny?? Skoro tak, to donoszę, że w Sephorze w Carrefourze we Wrocławiu (tej, co o niej pisałam, że mają niezłe perełki) stoi flaszka.
![]() Nie zapamiętałam ceny, niestety. A mój skarb... Hm, to musi być "Le Feu", choć wbrew pozorom aż tak znowu nie jest ciężko go kupić (trzeba się jednak przygotować na niemały wydatek). Piękny zapach i nigdy chyba nie pojmę decyzji o zaprzestaniu jego produkcji, wiele mniej chodliwych zapachów zbiera ciągle kurz na sklepowych półkach. Cieszę się też, że mam "Un Jardin En Meditarranee", który w końcu wypadnie z obiegu, jako limitowanka, podobnie jak mój najnowszy nabytek i wielka fascynacja: "Opium Fleur de Shanghai". Mam też kilka zapachów dostępnych wszędzie na świecie, ale już nie u nas ( ![]() Skarbem innego kalibru (bo ciągle szeroko dostępnym) jest moja wielka zapachowa miłość: "White Linen Breeze". Ponieważ nie bije bynajmniej rekordów popularności, ciągle drżę, że kiedyś przeczytam o jego wycofaniu. I wtedy, jak babcię kocham, kupię zapas na resztę życia! ![]() Edytowane przez pixie7 Czas edycji: 2005-09-15 o 02:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
A, zapomniałam (jak mogłam?) o jeszcze jednym skarbie: to jest wycofana dawno temu figowa woda YR "Figuier", z serii "Plaisirs Nature". Swego czasu używałam jej namiętnie, kojarzy mi się też z bardzo przyjemnym okresem w życiu, no i kiedy zobaczyłam całą, wielką butlę na półce u koleżanki, niemal padłam przed nią na kolana!
![]() ![]() I przyznaję, że raczej tego zapachu nie używam, odkurzam butelkę ![]() ![]() Podobna historia przydarzyła mi się z mandarynkową wodą z serii "The Healing Garden", której małą flaszunię upolowałam niedawno na Allegro. Może półka nie najwyższa, ale dla mnie to skarbeńki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
pixie- w normalnej butelce jest dostepny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja mam trochę wycofanych lub ciężko dostępnych zapachów. Mam starą kadzidlaną Manię Armaniego i do tego mam niemały rarytas - 15 ml ekstrakt perfum w słodkiej czarnej trumience
![]() Mam trzy gwiazdy w mojej kolekcji: jest z pewnością Ambre Sultan Serge Lutensa - zapach, w którym zakochałam się od pierwszego niuchnięcia; nieprodukowany już od kilku lat ekstrakt perfum Magie Noire Lancome - piekny szklany flakon o poj. 15 ml a w środku siekiera jakich mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Już pisałam,ale się powtórze, bo moim naj naj najulubieńszym perfumem jest Guerlain Champs Elysees!!! Może to przez sentyment, bo były to moje pierwsze orginalne perfumy, które dostałam kupe lat temu na imeniny. Używałam ich oszczędnie i na specjalne okazje, dlatego teraz, gdy ich używam na codzień wciąż przypominają mi się tamte czasy. Są one delikatne i niesłychanie zmysłowe i powiem szczerze, że każdy mój facet je podziwiał
![]()
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja mam skromniutką perełkę rzeczną w koronie mojej kolekcji zapachów dostępnych i łatwych w upolowaniu
![]() O "Casmir" Chopard to wstyd mi pisać, chociaż nie ma go w perfumeriach.Ale.. Jutro spotykam się z Olą i niuchnę "Mira bai", więc kto wie, czy nie przybędę sie pochwalić ![]() Wasze skarby robią wrażenie, oj robią... ![]() Edytowane przez beliczek Czas edycji: 2005-09-15 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mój skarb to "In love again" i kiedyś perfum "Dune"(flakonik ukryty w złotym opakowaniu do dzis przetrzymuje).Mam też rozweselajacy mnie zapach "Mira bai" Chopard-pralinkowy i bardzo trwaly.
Pozostaly mi jeszcze resztki zapachow Fragonard"Baiser D`Aureore","Murmure" i "Fragonard"(jak sobie przypomne jakie rumieńce mialam jak je w Paryzu wybierałam...ach tylko Nas tam wpuścić). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie zgadniecie co dzis odkrylam! Razem z moja mama mamy pelno starych flakonow perfum upchanych po szafach. I dzis znalazlam cos, czego dlugo nie moglam znalezc u nas w domu - Safari, o ktorym pisze wyzej Smoczyca. O dziwo zostala prawie polowa butelki 75 ml, z czego jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A, przepraszam mam jeszcze cos, czego w ogole nie sprzedaja, a jesli juz to w necie za baaaardzo duzo kasy - limitowanke Lancome - 2000 et une Rose. Zapach przesliczny, niestety juz sporo zuzylam i oszczedzam na wyjatkowe okazje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
ropuszko, może jak dobrze poszukasz, to i Yvresse tam znajdziesz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
No, perełki macie
![]() Ja z ciekawszych posiadam flakonik z ostatnimi kropelkami ekstraktu perfum Vivre - Molyneux , prezent sprzed wielu lat. Nabytą "na wyczucie" za grosze na Allegro , interesujacą , suchą , wode toaletową Liagora - Albina du Roy, Ukochany Buduar -Wivenne Westwood oraz letnią, świeżą jaśminową wodę First Eau de toilette pour l`Ete i Eau de Gucci concentrii w wersji "do trebki". Uwielbiana Machorę sprzedałam kiedyś z potrzeby finansowej i nie mogę teraz znaleźć . ![]()
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Hmm svenjo- ja mam dokladnie te same odczucia..
![]() ciekawa jestem , czy znajdzie sie osoba ktora bedzie go nosic jako dzienny zapach? Moze zimą? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam już takich skarbów, jak niektóre z Was, chociaż miewałam przeróżne z wymienionych perełek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Do mojej perełkowej kolekcji własnie dołączyła Montana Just Me
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A ja - dzięki kochanej Hybris, która pognała przez Warszawę i przemiłej Elve, która dała "cynk" - będę miała Belle de Minuit
![]() ![]() Wieeeeelkie, ogromniaste dzięki ![]() Czekajcie jak wpadnie tu Geonia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ooo, E- jak super,cieszę się Twoim szcześciem.
![]() Ale co my będziemy biedne robiły, jak zrealizujemy wszystkie marzenia? To chyba tylko jedna Smoczyca wie, jak to jest. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Belle de Minuit było z serii marzeń, których prawdopodobieństwo spełnienia było tak minimalne, że prawie zerowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.