|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Do mam na diecie eliminacyjnej
To pytanie w szczególności do dziewczyn, które karmiąc piersią wywaliły z diety cały nabiał i jajka. Ponieważ nie mogę już patrzeć na mleko sojowe, pomyślałam, że może mogłabym pić Bebilon Pepti i mleko kozie? Skoro piją je maluchy uczulone na mleko krowie, może ja też mogłbym go pić i nie zaszkodzić dziecku, które, niestety, po zjedzeniu przeze mnie kawalątka ciasta albo drożdżówki paskudnie ulewa i jest obsypane jak indycze jajo
![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do mam na diecie eliminacyjnej
Helena ja byłam przez 3 miesiące na totalnej diecie eliminacyjnej- z przetworów mlekopodobnych lekarz "pozwalał" pić jedynie...nutramigen
![]() Ale jeśli Kalina ma obniżoną tolerancję, a nie typową hiperalergię to w istocie możesz pic mleka o obniżonej zawartosci laktozy lub w tym skrajnym przypadku tzw hydrolizaty /Jest bebilon ph 5,7; jest też i niskolaktozowy i oczywiście bebilon pepti, picie fermentowanych przetworów mlecznych/. Co do mleka koziego- to niestety opinia jest nazbyt pochlebna. Tak samo uczula, jak krowie http://www.mp.pl/artykuly/index.php?...4D9B02D01019DA
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A musisz pić mleko?
Ja w czasie karmienia nie musiałam na szczęście takiej diety stosować,ale mleka wogóle nie piłam,bo go nie lubię ![]() A karmiłam 2 i pół roku ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
![]()
Bardzo lubię mleko, piłam go więcej niż herbaty. Piłam krowie, kozie, teraz tylko sojowe. W zasadzie już się przyzwyczaiłam.
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() że nie zwariowałam to cud. w kwestii mleka lekarka mi powiedziała, że koziego nie poleca, bo struktura białka jest podobna i u tak silnie uczulonego dziecka jak moje raczej i na to się uczuli. bebilonu pepti i tak bym nie piła, bo dla mnie jest obrzydliwy, ale i na niego mój alek był uczulony, więc problem odpadł. jeżeli przyzwyczaiłaś się do sojowego to i tak dobrze. niektórzy nie mogą go nawet powąchać. życzę żeby to paskudztwo z czasem minęło. pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.