|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
podwijanie nogawek
witam czy podwinięte nogawki to obciach ? Mam 170 cm wzrostu 31 w pasie i prawie wszystkie spodnie dla mnie mają za długie nogawki czy trzeba je skrócić? Czy "modni" faceci chodzą z podwiniętymi nogawkami ? Pozdrawiam Rafał przepraszam za tak banalne dla niektórych pytania ale na modzie się niestety nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: podwijanie nogawek
wg.mnie to nie jest obciach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jaki tak obciach
![]() ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Moim zdaniem nie jest to obciach, ale osobiście mi się to nie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
to nie obciach, ale wygląda beznadziejnie. lepiej zanieść spodnie do krawca i skrócić niż podwijać
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mnie osobiście podobają się podwinięte spodnie u facetów
![]() Często spodnie są już podwinięte fabrycznie. Spokojnie możesz podwijać spodnie, obciachem to na pewno nie będzie.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
osobiście u facetów mi to nie przeszkadza ani sie podoba, zalezy od typu spodni, ja lubie gdy sa lekko pomarszczone i opieraja sie na butach
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to podwinięte nogawki u facetów nie pasują. W ogóle nawet u kobiet mi sie nie podoba, bo to strasznie skraca nogi. No, ewentualnie widziałabym takie pdowinięte do japonek (chodzi o meskie).
Koszt obcięcia spodni u krawcowej to max. 10-12 złotych, chyba lepiej zainwestować w takie profesjonalne skrócenie. Poza tym w dużej ilości dżinsów męskich wprowadzono długości, tak jak dla kobiet - 30, 32, 34 (nawet 36). Mój chłopak ma natomiast inny problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Skrócone spodnie często tracą fason. Ja wolę podwijać bo prawie zawsze są za długie. Chyba że męskie spodnie nie "zniekształcają" się po skróceniu, bo są proste (ja noszę lekko rozszerzane i potem się nie nadają).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja kocham podwiniete nogawki, sama mam 168 i podwijam każde spodnie,a u faceta....wręcz dodaje uroku
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
czasem takie podwinięte spodnie jeansy daja dużo na +
![]() chociaż warto mieć w szafie i takie które sa skrócone do odpowieniej długości
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze sama podwijam, albo skracam, mam 158, spodnie albo tracą fason, albo zostają mi dziury bo szoruje nogawkami po ziemi
![]() Wole chyba skracać..
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zgadzam się w 100 % Natomiast nie lubie podwinietych spodni u kobiet ... no ewentualnie do jakiegos bardziej luznego / sportowego zestawu. I jestem pzreciwniczka skracania dżinsów... Nie znosze tego wykonczenia nogawki po skracaniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
Sama nie mam na tyle wzrostu by były na mnie dobre spodnie dzinswoe w wieklszosci sklepów chocby ZARA Ale ZAWSZE jakos staram sie kupowac tylko te ktore maja idealna długość ... czasami NANPORAWDE sie to udaje chociaz wiem ze jest ciezko, i dlatetgo nie lubie kupowac spodni ![]() Teraz aukrtat nosze rurki wpuszczone w saszki, wiec długośc ich nie ma znaczenia bo i tak nie widac ![]() Nie lubie chodzic w skracanych sponiach, bo razi mnie to w jaki sposob sa oe wykonczone ... nie jest to wykonczenie "fabryczne" natomiast "mam to gdzies" (przepraszam za wyrazenie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Zależy jaka krawcowa skraca. Ja mam taką, która zachowuje oryginalne wykończenie i tak jakby wszywa w nogawkę. Czyli w sumie obcina koniec, przycina do odpowiednie długości i ten oryginalny wszywa spowrotem. Nie są już modne duże dzwony, więc szerokość oryginału z przycieciem się zgadza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Zalezy od sytuacji i rodzaju spodni. Jeśli chodzi o dzinsy to czasem podwijanie jest dopuszczalne, zwłaszcza latem. W pozostałe pory roku odpada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.