|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Burdel na głowie - Khadi?
Sprawa z moimi włosami wygląda tak:
Przez rok intensywnie farbowałam je na czerwono (2 lata temu) i chcąc z tego zrezygnować zafarbowałam je na mój naturalny kolor (brązowy). Po jakimś czasie farba zaczęła się spłukiwać, ukazując ohydny rudy odcień W niektórych miejscach spłukało się bardziej, w innych mniej, przez co mam okropieństwo na głowie: chyba wszystkie kolory: od blondu po prawie czarny! Wygląda to okropnie, zwłaszcza, że zaczyna się dopiero od połowy głowy (naturalne włosy odrastają). Nie chcę farbować ich ponownie farbami chemicznymi (moje włosy baardzo źle to znoszą), tym bardziej że staram się je zapuścić - są na razie długości do połowy pleców. Przeczytałam ostatnio o farbach firmy Khadi, podobno w 100% sa naturalne i nie niszczą włosów. Moje główne pytanie brzmi: Czy jeśli potraktuję nią moje włosy, kolor chwyci w miarę równomiernie? Oraz, czy jak w przypadku farby chemicznej, nie spłuka się, odsłaniając znów poprzednie kolory? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi! |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Burdel na głowie - Khadi?
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Zerknij w link powyżej.
Od siebie dodam tylko, że też mam hennowane, henna to naturalna odżywka, więc jeśli widzisz, że odcień sięspukał, hennuj ponownie. Włosy stracą rudość dopiero, gdy nowe odrosną. Nie ma jak inaczej, bo ona oblepia włókno włosa (dzięki temu wydają się grubsze) i nie dopuszcza farb chemicznych, kooru też się nie ściągnie. Hennuji rób płukanki przyciemniające (np. z orzecha włoskiego), może troche pomoże. |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie, choć podany link nie odpowiedział całkiem na moje pytanie
![]() Doczytałam się, że na różnych kolorach henna koloruje inaczej, jako, że mam przeróżne odcienie na głowie, po hennie będę miała niejednolity kolor? smellsliketeenspirit, napisałaś, że do włosa nie docierają wówczas chemiczne farby. A jak rzecz ma się z odżywkami czy też olejowaniem? Chciałabym nie tylko mieć jednolity kolor, ale też zdrowe i odżywione włosy. |
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ja farbowałam ciemnym brązem Khadi, u mnie kolor nie złapał zbyt dobrze, ale podobno czysta henna Khadi pięknie odżywia i farbuje włosy. Może zajrzyj na wątek o Khadi
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post24984553
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

W niektórych miejscach spłukało się bardziej, w innych mniej, przez co mam okropieństwo na głowie: chyba wszystkie kolory: od blondu po prawie czarny! Wygląda to okropnie, zwłaszcza, że zaczyna się dopiero od połowy głowy (naturalne włosy odrastają).