|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
góralska chata
opowiadacie na tym forum o dalekich podróżach, pięknych egzotycznych krajach, basenach termalnych, trasach narciarskich w Alpach. a ja marzę o kilku dniach w jakiejś góralskiej chacie z prawdziwego zdarzenia, wiecie:
podłoga z desek, łózko z haftowanymi poduchami, baranie skóry na kuchennych ławach, koronkowe firanki w oknach, malowane obrazy na ścianach, krosno w kącie, gospodyni rozśpiewana w góralskiej spódnicy, na stole gęsta zupa zabielana tłustą smietaną, w kubku glinianym kozie mleko, za oknem połacie śniegu, w zagrodzie kozy, owce.... itp itd... czy gdzieś można spędzić wolny czas w takich warunkach? najlepiej na podbeskidziu albo na kaszubach....
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: góralska chata
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
oj,mi tez się zawsze marzyła taka chata...chociaz na 2/3 dni, wiecej nie wymagam...
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam kilkakrotnie na sylwestra w gorach, musze powiedziec ze na takim odludziu nie male znaczenie ma towarzystwo, wlasciwie clue programu to ludzie z ktorymi sie jedzie.
Raczej jestem z tych co by sie nie zdecydowali na mieszkanie w górach na stałe, to trudne warunki mieszkaniowe, co innego pojechac od czasu do czasu. |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
na mieszkanie na stale gdzies na górskim odludziu tez bym się nie zdecydowala, ale kilka dni w takim miejscu...czemu nie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

Pozdrowionka