|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() SILESIA / tak czy nie?
Witam Was!
Chciałabym poznać Wasze opinie na temat utworzenia największego miasta w Polsce mianowicie SILESI. Czytałam wiadomości z tym tematem związane i troszke sie zdziwiłam. Wiem że Śląsk i Zagłębie to dwie inne kultury że tak powiem ale nie rozumiem do końca tej nienawiści. Osobiście jestem za utworzeniem Silesi bo bedziemy mieli większe szanse rozwoju, i tu już nie chodzi o nasze różnice, o gware, ale to co będzie później. A Wam jak sie wydaje to dobry pomysł czy może jesteście całkowicie przeciwne połączeniu Śląska i Zagłębia?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: SILESIA / tak czy nie?
hops
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tu nie chodzi o utworzenie miasta tylko nadanie jednej nazwy regionowi/obszarowi metropolitarnemu
![]() osobiście mnie to nie dotyczy mimo tego że mieszkam zaledwie 3kilometry od "przyszłej granicy" silesi ( ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
no tylko ze mi dokladniej chodzi co myslicie o tych roznicach miedzy zaglebiem a slaskiem, bo jak dla mnie to przeszlosc a nie rozumiem terazniejszej mlodziezy ktora sie tak zachowuje bo ona nie byla jak to sie dzialo jak tworzyla sie ta historia o tym podziale, dlatego mamy teraz inne czasy i powinnismy byc jak najbardziej za bo to dla naszego dobra
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie jestem ze slaska ale jestem na nie
![]() Moja rodzina i jeden dobry kolega jest z zagłebia,jednak nie znam szczegółow niby konfliktu ale mysle ,ze jesli juz to ślązacy "dyskryminują" tych z zagłebia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.