|
|||||||
| Notka |
|
| Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
złota farba
Czy mozna kupić złotą akrylową farbe do decoup.? Spotkałyscie się z taką? I najlepiej jakaś mała pojemnośc a nie litr.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: złota farba
widziałam
w małych tubkach w sklepach plastycznych tez mozna kupic ja kupilam sobie 250 ml
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
a to musi być akrylowa? a złotol?
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
zlotol nadaje się jedynie do przetarcia brzegów, nie zamalujesz nim powierzchni, ja mam złotol w proszku do wypełniania spękań.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
nie wiem co to ten złotol i czy sie nadaje...? Chiałam zrobić zloty podkład, żeby poźniej spękania były złote, A na dniczce złote brzegi, takie przecierane.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
złotol to chyba ta farna do butow i innych, nie polecam, strasznie śmierdzi
Ja mam złota farbę decorfin, na sloiczku nie napisali że to akrylowa więc już nie wiem, ale nadaje sie do wszystkich powierzchni. spękań niestety nie robil;am więc nie wiem czy się będzie nadawała pod kraka
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
zlota farba a na to zlote spekania? a to bedzie widac?
chyba ze masz na mysli jednoskladnikowego kracka |
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
jasne ze nie będzie widać.
Ja chce zrobic zloty podkład, nałozyć kraka, nalozyc białą farbę. TU http://www.creativehobby.pl/product_...products_id=64 mają złotą farbę, ale buteleczka kosztuje tyle samo co przesyłka... nierentowny rakup |
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
no tak czyli jednoskladnikowy
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Ela... mały pojemnik złotej farby kupisz w najbliższym plastyku. Szkoda wydaać na przesyłki. Pozdrawiam
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
ja malowałam ramkę złotolem całą, połozyłam kraka i pomalowałam żółta farbą. dało się pomalować i weidać było i z krakiem też sie nie pogryzło. a że smierdzi... no cóż, nie bardziej niż poliuretan.
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
kupiłam dzis w castoramie złotol, zabieram sie za pierwsze złocenie
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
no wiec... zlotol nie nadaje się na podkład, połozyłam na nim kraka, a jak zaczęłam malować farbą powierznie wszystko sie tak jakby ześlizgiwało, ściągało pod pędzlem. Musiałam szczotką zmyc farbę.
Złotol wykorzystałam tylko do końcowych zdobień brzegów doniczek. Tak to wyszło: |
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda że nie mam kraka, bo zrobiłabym eksperyment z moja farba na bombce
pomalowanej w tamtym roku na złoto. ale te doniczki wygladają całkiem fajnie, bedziesz jeszcze jakieś cieniowania robić??? |
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
nie, już nie. Tej z lisciem już wystarczy ozdób, a ta w rózyczki.... może czegos jej brakuje, ale nie chcę przedobrzyć. myślałam jeszcze o doczepieniu białej, cienkiej wstążeczki u góry...
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Elu z tego co pamiętam to z Łodzi jesteś, ja kupiła swoją złota farbę w sklepie dla plastyków za Zachodniej (koło Capitolu) i za spory słoiczek zapłaciłam ok 10 zł z tego co pamiętam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

w małych tubkach w sklepach plastycznych tez mozna kupic
Ja mam złota farbę decorfin, na sloiczku nie napisali że to akrylowa więc już nie wiem, ale nadaje sie do wszystkich powierzchni. spękań niestety nie robil;am więc nie wiem czy się będzie nadawała pod kraka