|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() wszystko co wiemy o diecie nisko weglowodanowej -zbior naszych informacji i produktow
znana w Ameryce dieta ( LOW CARB DIET ) do ktorej stosuje sie wiele slawnych osob .
![]() ![]() Edytowane przez marietta17 Czas edycji: 2007-06-27 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: chcesz schudnac ? wejdz tutaj ! Naprawde dziela i nie ma efektu jojo!zapraszam
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: chcesz schudnac ? wejdz tutaj ! Naprawde dziela i nie ma efektu jojo!zapraszam
Proponuję uczynić z tego wątku temat zbiorczy o low carb diet. Marietta skoro sama stosowałaś i wiesz o co chodzi może napisz jakie są zasady? Bardzo się przyda na początek. Zmieniałm także temat, by był bardziej czytelny.
Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a mi to coś podpada
![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Zobaczymy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
chcesz schudnac ? wejdz tutaj ! Naprawde dziela i nie ma efektu jojo!zapraszam
dziekij
Edytowane przez marietta17 Czas edycji: 2007-06-27 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja zmieniłam na taki tytuł... jest teraz bardziej czytelny.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dot.: Low Carb Diet
aaa haha . okay dziekij . jestem tu nowa wiec niewiem jak sie tu obslugiwac zabardzo hehe ! mozana zmieniac tytuly innych osob ? stosowalas kiedys diete nisko weglowodanowa ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Marietta napisz cos wiecej.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Na diecie bylam przez 4 -5 tygodni . wtedy wazylam 62-63 kg , pierwszego i drugiego dnia odzucilam czekolade i wszystkie slodycze a takze cukier - w formie sypkiej . ograniczylam spozywanie chleba ,ziemniakow ,ryzu , makarono w pierwszym tygodni . wazne jest zeby spozywac produkty pelno zborzowe a takze pic zielona cherbate . codziennie na sniadanie jadlam chleb pelno zbozowy z jakims warzywem na kanapce - i cos do tego . np - jajecznice , parowki a takrze popijalam zielona cherbata . jezeli trudno jest ci przestac jest produkty takie jak ryz lub makaron , mozez sobie to zastapic ryzem basmati albo makaronem przemielonym lub pelnoziarnistym ale wtedy bedziesz musiala na efekty czekac dlurzej. unikaj wszystkiego co zrobione jest z maki, a sztuczene cukry zastap naturalnymi takimi jak owoce . ta dieta niejest niebezpieczna i naprawde dziala bez efektu jojo . po 5 tygodniach zaczelam jesc normalnie i jesc slodzycze az byla to wielkanoc a na wadze nieprzytylam wiecej niz 1 kg przez dlugi czas . Teraz waze 58 kg wiec schudlam 4 -5 kg a to jest po przytyciu 2 kg . moja waga niepodskoczyla nad 60 kg od marca . jesli checesz wiedziec wiecej to pisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
to nie jet dieta low-carb
a dlaczego nie mozesz na forum napisać konkretów????
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Low-carb jest wtedy, gdy węgle są na poziomie ok. 10-15%, a tłuszcze pokrywają zapotrzebowanie na energię. Są różne odmiany: ketogeniczna, CKD, TKD, SKD itd. W niektórych odmianach występuje coś takiego jak "ładowanie węglami". W dni "nie ładowania" węgle nie przekraczają nigdy 100g, oczywiście różne odmiany = różne założenia i inne ograniczenia. To tak w skrócie... to rozległy temat
![]() Dobrze myślę ![]() I czy takie diety są w ogóle polecane dla kogoś kto nie trenuje siłowo? Zapaliłam się na ketogeniczną, ale... po przeczytaniu, że jest to dieta dla osób ze stażem minimum rocznym zrezygnowałam. Moderator swojego działu może ![]()
Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2007-06-28 o 19:44 Powód: Literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dziwczyny mozecie napisac cos wiecej o tej diecie, bo chciałabym ją zastosowac, chodze na siłownie 3 razy w tygodniu, a pozostałe dni carido. Moze jakies wskazówki ale jadłospisik przykladowy bardzo prosze
![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.