|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Za gęsty BEBILON??
Witajcie,
nie wiem czy podobne wątki już gdzieś tu są, na tyle ile szukałam nie znalazłam a trochę zależy mi na czasie więc zakładam swój. Otóż przed ok 20 minutami nakarmiłam swoją córeczkę ( 8tygodni) Bebilonem. Zawsze niezmiernie ostrożnie i dokładnie przygotowuję mieszankę. Tym razem pomagała mi moja mama, która zresztą też jest bardzo dokładna w tej kwestii. W czasie gdy mała końćzyła już jedzenie coś mnie tknęło czy aby tej wody nie było 60ml zamiast 90( a mieszanka przygotowana była z 3 miarek). W sumie to wiem, ze pprosiłam mamę o 90 i nawet sprawdzałam, ale byłam jakaś rozkojarzona-stąd te wątpliwości. Tknęlo mnie tez dlatego że Natalka wypiła to dośc szybko jak na swoje możliwosi (choć piła szybko bo była głodna). nie daje mi to teraz spokoju...a z pediatra dopiero jutro moge rozmawiac.dlatego powiedzcie czym grozi ewentualne spozycie zageszczonego mleka?biegunka czy wrecz dwrotnie? czy jakies dopojenie sama woda "na wszelki wypadek" co da? martwie sie... ech ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za gęsty BEBILON??
Nie wiem czy cos grozi, niestety nie znam sie
![]() http://wiadomosci.wp.pl/wid,8614785,...l?ticaid=12ee0
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
O tym słyszałam...
My póki co jesteśmy na Bebilonie1 ... dokarmiam córeczkę nim 1-2 razy na dobę... Nie przypuszczałam, że dopadną m nie kiedyś takie wątpliwości.... No nic, czekam na jakieś informacje...niecierpliwi e.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Kamiks ja myslę, że nie masz się czym martwić. Jak dobrze zrozumiałam to zdarzyło się to tylko jeden raz, że mleko przygotowane dla córeczki było 60 ml i 3 miarki mleka Bebilon i dokarmiasz tylko tym mlekiem a karmisz piersią. Wiec myslę, ze wszystko jest ok
![]() Jesli córeczka byłaby na samym mleku sztucznym to musiałabyś ją dopajac wodą codziennie a w twoim przypadku to córeczka zarówno najada się jak i gasi pragnienie mleczkiem z piersi. Na opakowaniu powinno pisać co moze powodować podanie gęstszego (np. zaparcia) czy zadszego mleka(np. brak odpowiedniej ilości niezbędnych składników), ale gdy taka sytuacja zdarzyła się jednorazowo to nic nie powinno się stać. Wiec nie martw się juz ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Podpisuję się pod postem Alien, jednorazowe podanie zagęszczonego mleka nie powinno niczym groźnym się zakończyć- ewentualnie zatwardzeniem
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi- faktycznie nic złego się nie wydarzyło, kupka dziś była, tak jak zwykle a więc wszystko w porządku.
![]() Rzeczywiście mocno przejęłam się tym że (być może ) za dużo mleka wsypałam i nie wiedziałam co może się po czymś takim wydarzyć- na opakowaniu jest jedynie napisane ze dla zdrowia dziecka ważne jest aby mleko było przygotowane zgodnie ze wskazówkami, i że trzeba wsypać "dokładną" ilość proszku.... Zdaję sobie sprawę że producenci towarów wszelakich poniekąd zabezpieczają się-tak samo nie wiem jak bardzo dokłądnie należy trzymać się zaleceniu by mleko spożyć w ciągu 3 tygodni po otwarciu-ale tak robię i koniec... Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.