Najlepszy balsam ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-06-29, 10:49   #1
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

Najlepszy balsam ?

Tak sobie pomyślałam, że zapytam się Was jakich balsamów używacie. Ja poszukuje balsamu, który nie tyle nawilży moją skóre, wygładzi ją czy tym podobne (bo problemów se skórą nie mam), lecz który będzie naprawde ślicznie i intensywnie pachniał. Dotąd stosowałam Dove (ten z złotymi brokacikami), ładnie pachniał, ale nie do końca intensywnie. Dzisiaj po raz pierwszy użyłam Johnson's Naturally Soft Body Lotion Migdałowy i pachnie prześlicznie, ale .... może stosujecie jakieś które równie, albo jeszcze ładniej i dłużej pachną ? Moja koleżanka kiedyś używała kokosowego balsamu, miał wręcz za☠☠☠isty zapach i czuć bo było w całym mieszkaniu, ale nie wiem jaka to była firma ;( Możecie mi powiedzieć czego Wy używacie ?
kasialb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-29, 10:57   #2
kasiulka
Zakorzenienie

Re: Najlepszy balsam ?

ten temacik już był
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1084793469

ale jak juz jestesmy w temacie to ja się własnie niedawno zachwyciłam balsamem Fruttini - kokosowo-bananowym. Pachnie tak cudnie, że ma się ochote go zjeść, a zapach jest bardzo intensywny, jak dla mnie nawet za bardzo by używac go na dzien z perfumami. Za to jak się posmaruję wieczorkiem to rano jeszcze go czuję. Polecam, mniam mniam

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-29, 11:06   #3
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

A mogłabyś mi powiedzieć jakiej on jest firmy ? Bo jak wpisuje w wyszukiwarke 'balsam Fruttini kokosowo-bananowy' to nic mi nie znajduje ;(
Stary 2004-06-29, 11:06   #4
Rossie
Raczkowanie

Ja też ostatnio jestem zachwyocona balsamem Fruttini kokosowo - bananowym. Zamierzam jeszcze sobie kupić inne wersje zapachowe (wiśniowo - waniliowa i miodowo - mleczna) mniam mniam
Rossie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-29, 11:15   #5
kasiulka
Zakorzenienie

hehe, ale mi zabiłaś klina, firma nazywa się Fruttini, tzn. tak mi się wydaje . Niestety nie mam go teraz pod ręką żeby sprawdzić. Najlepiej jak sama wybierzesz się do jakiegoś wiekszego supermarketu, albo Rossmana bo tam na pewno są. Ja kupowałam w Auchanie, były jeszcze inne "smaki" - np. wisnia, migdały, ale ten kokosek jest najsmakowitszy

Oliwka
Stary 2004-06-29, 11:21   #6
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

Sorx za takie głupie pytanie :P Poprostu nigdy wcześniej nie słyszałam o firmie 'Fruttini" ale już cośtam znalazłam na necie
Stary 2004-06-29, 11:33   #7
margolci@
Zadomowienie

kasialb napisał(a):
> A mogłabyś mi powiedzieć jakiej on jest firmy ? Bo jak wpisuje w wyszukiwarke 'balsam Fruttini kokosowo-bananowy' to nic mi nie znajduje ;(

Wyszukiwarka działa lepiej (czyt: masz większe szanse na znalezienie czegoś) jak wpiszesz bardziej ogólne hasło . Oto co wyskakuje po wpisaniu "Fruttini":

http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...words=Fruttini

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-06-30, 20:14   #8
aniulek
Raczkowanie

Re: Najlepszy balsam ?/nowy zapach fruttini-ktoś używał?

A używałyście może tego zielonego? Nazywa się chyba Frozen Pepper. Widziałam go ostatnio tylko w Douglasie.
aniulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-30, 20:56   #9
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Dla mnie najlepszym balsamem jest nutrilift loreala.Wspaniale wygładza i nawilża skórę, a przy tym pachnie bajecznie. Tyle że na lato jest chyba za ciężki, tzn. za bardzo natłuszcza.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-30, 22:26   #10
youare
Zadomowienie

Koko – nie wiem czy wiesz, ale ostatnio ten balsam występuje w dużych opakowaniach – 150 ml gratis (A! Mailik do Ciebie się pisze )

Ja poznałam go kilka dni temu i już zdążyłam się z nim zaprzyjaźnić – na pewno będzie moim wiernym towarzyszem w lecie. Trochę natłuszcza, ale nieznacznie, według mnie to nawet dobrze. Poza tym przypomina mi trochę Dove...Też macie podobne odczucia?

Poza tym autorce wątku polecam smakowite balsamy Yves Rocher – występują w duzych, ekonomicznych butlach, nie kosztują wiele (ok. 20 zł), a pachną naprawdę realistycznie, no i co najważniejsze – nawilżają. Dla mnie pod tym względem kremy Fruttini okazały się niewypałem

youare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-01, 07:51   #11
kasiulka
Zakorzenienie

Ja używałam żelu pod prysznic frozen Pepper - fajny b. świeży, super na lato

Oliwka
Stary 2004-07-01, 11:48   #12
liv
Raczkowanie

Ja też dodam swoje trzy grosze- z Fruttini miałam żel pod prysznic czekolodowo-jakis tam (Choco Chips w każdym badz razie). Nienajgorszy byl i zapach niezly. Mam tez mgileke do ciala z tej firmy (własciewie woda orzeźwiajaca- Power Shake- mandarynkowo-figowa) i ;adnie pachnie i troszke natluszcza skore. Tyle, ze ma alkohol i to sie nawet czuje. Z kolei kremow do ciala z tej firmy nigdy nie mialam- za to kolezanka miala balsam wisniowy (pomijajac fakt, ze zapch wisni jest chyba najgorszy), który wogole nie nawilzal. A co YR to jesli sie ma sucha skore to te balsamy nie nawilzaja (tyle, ze mnie np Dove tez nie nawilza :/) Jedno, co moge polecic to takie kremy w opakowaniach- sloikach- jak Fruttini. Sa rozne- kokosowe, waniliowe, truskawkowe. Pachna ladnie i intensywnie. Marka to Village- mozna je kupic w Douglasie w kraku- pewnie w innych miast tez, no i tez wiem gdzie sa w rzeszowie. pozdrawiam
liv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-01, 14:08   #13
Rena
Zakorzenienie

Czesc,
Jesli chodzi balsam, ktory ładnie pachnie (kokosowo) nie nawilza zbytnio skóry (ale na tym Ci nie zależy) i jeszcze do tego lekko brązuje skórę (naprawde delikatny i ladny efekt - uzywalam) to... balsam lekko brązujący kolastyna. Jego dodatkową zaletą jest to, że jest rzeczywiście niedrogi. Naprawdę polecam.
Jeśli chodzi o balsamy o innych zapachach to polecam the healing garden, mnie najbardziej podoba się seria rumiankowa. A poza tym skoro Ci zależy głównie na zapachu to czy nie myślałaś o lekkich sprayach do całego ciała??
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-01, 17:19   #14
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

Niestety u autorki w miescie nie ma produktow Yves Rocher ;(
Stary 2004-07-01, 17:23   #15
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

Tzn mi nie tyle chodzi tylko o to aby pachnialo, tylko o by to wlasnie byl balsam ktory bedzie ladnie i dlugo pachnial
Stary 2004-07-01, 17:30   #16
youare
Zadomowienie

kasialb napisał(a):
> Niestety u autorki w miescie nie ma produktow Yves Rocher ;(

Kasiu, w wątku wyżej podałam Ci namiary na YR w Poznaniu Warto tam zajrzeć, bo mają naprawdę fajne, smakowite kosmetyki Ja wybieram się do nich jutro

Stary 2004-07-01, 17:33   #17
youare
Zadomowienie

Sorki że zapytam, ale czemu akurat balsam? Nie lepiej kupić jakąś wodę odświeżającą/perfumy? Balsamy z reguły pachną ładnie, ale rzadko ta woń jest trwała, przynajmniej jeśli chodzi o balsamy nawilżające, w których zapach ma jedynie uprzyjemniać stosowanie.

Może poszukaj wobec tego jakiś balsamów perfumowanych, przeznaczonych do wzmocnienia zapachów konkretnych perfum bądź nawet ich zastąpienia, np. J'adore Diora, Gabriela Sabatini itd.

Stary 2004-07-01, 17:59   #18
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

Szukac bede napewno i mam nadzieje ze znajde bo mam chrapke na balsamik i perfumik w kremie
Stary 2004-07-01, 18:46   #19
aniulek
Raczkowanie

Kochane! Ja znowu z pytaniem Czy u Was w mieście spotkałyście się może z kremem do ciała Fruttini czekoladowo-kokosowym (Choco-chips bodajże)? Tutaj w trójmieście niestety nigdzie go niema a ja choruję na ten zapach. Miałam już kiedyś płyn do kąpieli i żel pod prysznic, a kremu niestety ani widu ani słuchu
Pozdrawiam
Stary 2004-07-01, 18:52   #20
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

Powiem Ci szczerze ze nie wiem czemu balsam Tak jakos mnie wzielo, moze i masz racje ze lepiej jakas wode. Ale kurcz,ze mysle ze (jak mowici) balsam 500ml mozna kupic za niecale 20zl to musze skozystac, bo w moim Słupsku nie dostane takiego duzego za tak tanio A co do perfum to wlasnie poszukuje Yves Rocher, ale w kremie, waniliowe Moja kolezanka ma i slicznie pachna i strasznie mocno i dlugo
Stary 2004-07-01, 19:05   #21
youare
Zadomowienie

kasialb napisał(a):
> Powiem Ci szczerze ze nie wiem czemu balsam Tak jakos mnie wzielo, moze i masz racje ze lepiej jakas wode. Ale kurcz,ze mysle ze (jak mowici) balsam 500ml

400 ml

Aha, jeśli wolisz gęstsze konsystencje to wybierz kokos, wydaje mi się, że on jest najgęstszy ze wszystkich, choć i tak ciągle leisty...

P.S. Możesz zdradzić ile masz lat? Kurczę, intryguje mnie to ostatnio...Ale jeśli nie zechcesz to się nie obrażę, trudno
Stary 2004-07-01, 19:41   #22
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

Mam 18 latek A co do balsamu, to własnie kokosu szukam, bo się zakochałam w tym zapachu
Stary 2004-07-01, 19:44   #23
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

Ja widziałam w Poznaniu wczoraj, ale nie wiem czy Ci to coś da, bo to troszki daleko Poszukaj w Yves Roche w Gdyni, może tam będzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2004-07-01, 20:36   #24
aniulek
Raczkowanie

Mam te perfumy ale już końcówkę. Wiem że są jeszcze w spray'u ale jak ostatnio testowałam w sklepie to przez pierwsze 10 minut było czuć jedynie alkohol. Niestety te perfumy w kremie mają jedną dużą wadę - jak je wsmarowuję to skóra przez jakiś czas strasznie się świeci Ale ja i tak je uwielbiam Jutro po pracy idę do Yves Rocher poszukiwać waniliowych perfumków i pysznych balsamów.

Ach tak na marginesie. Czy już któraś z Was używała nowej serii Rossmanna Wellness&Beauty by Sandro Lorenzo. Dziś kupiłam mleczko do ciała z wanillią i rumiankiem. Pachnie naprawdę ślicznie
Pozdrawiam
Stary 2004-07-01, 20:37   #25
Rossie
Raczkowanie

Jeżeli szukacie kokosowego balsamu to wyszedł taki nowy, pięknie słodko, cieplutko pachnie. Nie czułam jeszcze nigdy tak pięknie pachnacego kokosowego kosmetyku Ja go widziałam w Galerii Centrum w Galerii Łódzkiej (tlyko, że tam jest straszny narzut, nieraz po 6 zł )i na esentii. http://www.esentia.pl/servlet/SNFPro...556dd1b81b7da1
Rossie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-01, 20:41   #26
liv
Raczkowanie

YYY dziewczyny o jakich perfumkach w kremie mowa????
a co do postu Rossie to sie podklejam, bo ja mam taka odzywke do wlosow i pieknie pachnnie, mocno i naturalnie!!
liv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-01, 20:46   #27
aniulek
Raczkowanie

Rossie ma zdecydowaną rację też ostatnio widziałam ten balsam w Douglasie ( a może to była Galeria Centrum ) . Wydaję mi się że jest zresztą cała seria włącznie z odżywką do włosów. Pewna jednak nie jestem.
Yves Rocher i Fruttini również posiadają balsamy o zapachu kokosowym.
Stary 2004-07-01, 20:52   #28
aniulek
Raczkowanie

O waniliowych perfumkach Yves Rocher z serii Plaisirs Nature. http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3974 to jest wersja w spray'u ale jest jescze wersja w kremie.
Stary 2004-07-01, 21:11   #29
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

A ostatnio zakladalam nowy temat, czy ktos uczywal tych kosmetykow i co o nich mysli
Stary 2004-07-01, 21:13   #30
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

A ile placilyscie za te waniliowe w kremie ? Bo slyszalam ze 10zl kosztuja, to prawda ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości