![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Najlepszy balsam ?
Tak sobie pomyślałam, że zapytam się Was jakich balsamów używacie. Ja poszukuje balsamu, który nie tyle nawilży moją skóre, wygładzi ją czy tym podobne (bo problemów se skórą nie mam), lecz który będzie naprawde ślicznie i intensywnie pachniał. Dotąd stosowałam Dove (ten z złotymi brokacikami), ładnie pachniał, ale nie do końca intensywnie. Dzisiaj po raz pierwszy użyłam Johnson's Naturally Soft Body Lotion Migdałowy i pachnie prześlicznie, ale .... może stosujecie jakieś które równie, albo jeszcze ładniej i dłużej pachną ? Moja koleżanka kiedyś używała kokosowego balsamu, miał wręcz za☠☠☠isty zapach i czuć bo było w całym mieszkaniu, ale nie wiem jaka to była firma ;( Możecie mi powiedzieć czego Wy używacie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Najlepszy balsam ?
ten temacik już był
![]() http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1084793469 ale jak juz jestesmy w temacie to ja się własnie niedawno zachwyciłam balsamem Fruttini - kokosowo-bananowym. Pachnie tak cudnie, że ma się ochote go zjeść, a zapach jest bardzo intensywny, jak dla mnie nawet za bardzo by używac go na dzien z perfumami. Za to jak się posmaruję wieczorkiem to rano jeszcze go czuję. Polecam, mniam mniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A mogłabyś mi powiedzieć jakiej on jest firmy ? Bo jak wpisuje w wyszukiwarke 'balsam Fruttini kokosowo-bananowy' to nic mi nie znajduje ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja też ostatnio jestem zachwyocona balsamem Fruttini kokosowo - bananowym. Zamierzam jeszcze sobie kupić inne wersje zapachowe (wiśniowo - waniliowa i miodowo - mleczna) mniam mniam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
hehe, ale mi zabiłaś klina, firma nazywa się Fruttini, tzn. tak mi się wydaje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Sorx za takie głupie pytanie :P Poprostu nigdy wcześniej nie słyszałam o firmie 'Fruttini"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
kasialb napisał(a):
> A mogłabyś mi powiedzieć jakiej on jest firmy ? Bo jak wpisuje w wyszukiwarke 'balsam Fruttini kokosowo-bananowy' to nic mi nie znajduje ;( Wyszukiwarka działa lepiej (czyt: masz większe szanse na znalezienie czegoś) jak wpiszesz bardziej ogólne hasło ![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...words=Fruttini
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Re: Najlepszy balsam ?/nowy zapach fruttini-ktoś używał?
A używałyście może tego zielonego? Nazywa się chyba Frozen Pepper. Widziałam go ostatnio tylko w Douglasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie najlepszym balsamem jest nutrilift loreala.Wspaniale wygładza i nawilża skórę, a przy tym pachnie bajecznie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Koko – nie wiem czy wiesz, ale ostatnio ten balsam występuje w dużych opakowaniach – 150 ml gratis
![]() ![]() ![]() Ja poznałam go kilka dni temu i już zdążyłam się z nim zaprzyjaźnić – na pewno będzie moim wiernym towarzyszem w lecie. Trochę natłuszcza, ale nieznacznie, według mnie to nawet dobrze. Poza tym przypomina mi trochę Dove...Też macie podobne odczucia? ![]() Poza tym autorce wątku polecam smakowite balsamy Yves Rocher – występują w duzych, ekonomicznych butlach, nie kosztują wiele (ok. 20 zł), a pachną naprawdę realistycznie, no i co najważniejsze – nawilżają. Dla mnie pod tym względem kremy Fruttini okazały się niewypałem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Re: Najlepszy balsam ?/nowy zapach fruttini-ktoś używał?
Ja też dodam swoje trzy grosze- z Fruttini miałam żel pod prysznic czekolodowo-jakis tam (Choco Chips w każdym badz razie). Nienajgorszy byl i zapach niezly. Mam tez mgileke do ciala z tej firmy (własciewie woda orzeźwiajaca- Power Shake- mandarynkowo-figowa) i ;adnie pachnie i troszke natluszcza skore. Tyle, ze ma alkohol i to sie nawet czuje. Z kolei kremow do ciala z tej firmy nigdy nie mialam- za to kolezanka miala balsam wisniowy (pomijajac fakt, ze zapch wisni jest chyba najgorszy), który wogole nie nawilzal. A co YR to jesli sie ma sucha skore to te balsamy nie nawilzaja (tyle, ze mnie np Dove tez nie nawilza :/) Jedno, co moge polecic to takie kremy w opakowaniach- sloikach- jak Fruttini. Sa rozne- kokosowe, waniliowe, truskawkowe. Pachna ladnie i intensywnie. Marka to Village- mozna je kupic w Douglasie w kraku- pewnie w innych miast tez, no i tez wiem gdzie sa w rzeszowie. pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Czesc,
Jesli chodzi balsam, ktory ładnie pachnie (kokosowo) nie nawilza zbytnio skóry (ale na tym Ci nie zależy) i jeszcze do tego lekko brązuje skórę (naprawde delikatny i ladny efekt - uzywalam) to... balsam lekko brązujący kolastyna. Jego dodatkową zaletą jest to, że jest rzeczywiście niedrogi. Naprawdę polecam. Jeśli chodzi o balsamy o innych zapachach to polecam the healing garden, mnie najbardziej podoba się seria rumiankowa. A poza tym skoro Ci zależy głównie na zapachu to czy nie myślałaś o lekkich sprayach do całego ciała?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Niestety u autorki w miescie nie ma produktow Yves Rocher ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Tzn mi nie tyle chodzi tylko o to aby pachnialo, tylko o by to wlasnie byl balsam ktory bedzie ladnie i dlugo pachnial
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
kasialb napisał(a):
> Niestety u autorki w miescie nie ma produktow Yves Rocher ;( Kasiu, w wątku wyżej podałam Ci namiary na YR w Poznaniu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Sorki że zapytam, ale czemu akurat balsam?
![]() Może poszukaj wobec tego jakiś balsamów perfumowanych, przeznaczonych do wzmocnienia zapachów konkretnych perfum bądź nawet ich zastąpienia, np. J'adore Diora, Gabriela Sabatini itd. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Szukac bede napewno i mam nadzieje ze znajde bo mam chrapke na balsamik i perfumik w kremie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Kochane! Ja znowu z pytaniem
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Powiem Ci szczerze ze nie wiem czemu balsam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
kasialb napisał(a):
> Powiem Ci szczerze ze nie wiem czemu balsam ![]() 400 ml ![]() Aha, jeśli wolisz gęstsze konsystencje to wybierz kokos, wydaje mi się, że on jest najgęstszy ze wszystkich, choć i tak ciągle leisty... ![]() ![]() P.S. Możesz zdradzić ile masz lat? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Mam 18 latek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja widziałam w Poznaniu wczoraj, ale nie wiem czy Ci to coś da, bo to troszki daleko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Mam te perfumy ale już końcówkę. Wiem że są jeszcze w spray'u ale jak ostatnio testowałam w sklepie to przez pierwsze 10 minut było czuć jedynie alkohol. Niestety te perfumy w kremie mają jedną dużą wadę - jak je wsmarowuję to skóra przez jakiś czas strasznie się świeci
![]() ![]() ![]() Ach tak na marginesie. Czy już któraś z Was używała nowej serii Rossmanna Wellness&Beauty by Sandro Lorenzo. Dziś kupiłam mleczko do ciała z wanillią i rumiankiem. Pachnie naprawdę ślicznie ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Jeżeli szukacie kokosowego balsamu to wyszedł taki nowy, pięknie słodko, cieplutko pachnie. Nie czułam jeszcze nigdy tak pięknie pachnacego kokosowego kosmetyku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
YYY dziewczyny o jakich perfumkach w kremie mowa????
a co do postu Rossie to sie podklejam, bo ja mam taka odzywke do wlosow i pieknie pachnnie, mocno i naturalnie!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Rossie ma zdecydowaną rację
![]() ![]() Yves Rocher i Fruttini również posiadają balsamy o zapachu kokosowym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
O waniliowych perfumkach Yves Rocher z serii Plaisirs Nature. http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3974 to jest wersja w spray'u ale jest jescze wersja w kremie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
A ostatnio zakladalam nowy temat, czy ktos uczywal tych kosmetykow i co o nich mysli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
A ile placilyscie za te waniliowe w kremie ? Bo slyszalam ze 10zl kosztuja, to prawda ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.