|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() poszukiwanie
Trafiłam przez jakiś przypadek na stronę internetową, gdzie była przecudna bluzeczka wydaje mi się, ze robiona na szydełku. Kopertowa, wzór w taką dziurkowaną krateczkę, przepasana paskiem , ściągacz przy rękawkach i w pasie, kolor złoty. Nie mogę jej odnależć. Może któraś z Was wie o co mi chodzi i już ją namierzyła? Jakby co, prosze o pomoc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: poszukiwanie
Hej dziewczyny! jednak cuda się zdarzają! Znalazłam tę przepiękną bluzkę, o którą mi chodziło. wkleję ją poniżej. Czy któras ma schemat? Potrzebuję dokładnego opisu jak ją zrobić- baardzo dokładnego i po polsku. Ile mam kupić włóczki, jakie szydełko? Czy nie bedzie problemu ze złotą włóczką? Jak mam zrobic bluzkę tak żeby był mój rozmiar? ( 38-40).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Fajna. Prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
WOW, ale sliczna !!
![]() ![]() ![]() niestety nigdzie sie nie natknelam na schemat ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zielona żabo wydaje mi się, ze przy zdjeciu jest jakiś schemacik,ale czy ktoś wie o czym mówi ten tekst rosyjski i mógłby go przetłumaczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Aha i może wiecie gdzie można kupić dokładnie taki kolor włóczki? Przekopałam trochę stron internetowych gdzie sprzedają włóczki, ale nie było takiej. Czy to na pewno jest na szydełko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
wydaje mi sie ze to jest na szydelko bo na dole po prawej jest schemat wzoru siatkowego...moze mala modyfikacja tej techniki jest zrobiona ta bluzka
![]() wydaje mi sie ze to cudo jest zrobione z grubszego, zlotego kordonka...a po rosyjsku-niestety nie umiem :| http://kolorowymotek.pl/product_info...products_id=66 cos takiego? ale ten sie tak ladnie nie iskrzy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
jeszcze inne nici
http://www.wojtek.com.pl/wojtek/show...2=127&idt=1578 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
trochę słabo widać te bukwy -możesz wkleić większe zdjęcie? może wspólnymi siłami damy radę ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Niestety nie mam większego zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.