|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to możliwe?
Hej!
Może zacznę od początku. Mam przetłuszczające się włosy i od roku myję je codziennie. I właśnie mniej więcej wtedy zaczęłam mieć problemy z ich rozczesywaniem. Po każdym myciu na mojej głowie był jeden wielki kołtun ![]() Ojej, rozpisałam się trochę ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy to możliwe?
Moja rada:
albo zmień szampon na delikatniejszy i może 2w1 albo zacznij stosować jakieś odżywki koniecznie bo szkoda włosów. A jak końcówki włosów są rozdwojone? jeśli tak to zastosuj serum do włosów. z tańszych polecam radical. Ja ostatnio stosuję avon serum na zniszczone końcówki. W dobrych cenach na allegro. A na łupież polecam DENOREX bardzo dobry szampon. Mój TŻ miał okropny łupież i nizoral mu nie pomagał. Wyleczył go właśnie denorexem. Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mialam kiedys podobnie jak Ty. Myłam włosy codziennie bo strasznie mi sie przetłuszczały. Uzywalam szamponow do wlosow prztluszczajacych sie i po jakims czasie zauwazylam wlasnie ze moje wlosy tak od polowy wygladaja strasznie - zniszczone, suche, porowate...
![]() Zaczełam wiec stosowac szampony do wlosow suchych i zniszczonych (skora glowy tez sie przesuszyla) ale nie codziennie juz i na zmiane ze szamponami do wlosow normalnych i co zauwazylam??? ze moje wlosy wygladaja o niebo lepiej... Tobie tez radze zmienic szampon na Timotei np do wlosow normalnych, albo Schaume, co juz tam chcesz tylko nie to tlustych.... Mozesz tez uzywac odezywek w sprayu i spryskiwac wlosu od polowy zeby szybko sie nie prztluszczaly.... Pewnie troche to potrwa nim Twoje wlosy unormuja sie do tego...ale mam nadzieje ze jestes wytrwala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
kiedy nie nałożę odżwki ze spłukiwaniem nie wygladam najlepiej, włosy trudno sie rozczesuja (fakt ze nieczesto to robie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Myslę, że w tu moga pomoc odzywki. Ja bez jakiejkolwiek odzywki tez mialabym problem z rozczesaniem wlosow. Wybierz odzywke silnie nawilzajaca i ulatwiajaca rozczesywanie wlosow, np. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6447
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie za odpowiedzi
![]() ![]() Rozdwojone końcówki? Do niedawna miałam, dosłownie kilka dni temu podcięłam trochę włosy, właśnie końcówki, ale po to, żeby włosy szybciej rosły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Kup sobie szampon do częstego stosowania lub do włosów przetłuszczających zamiast przeciwłupież.
Szczerze mówiąc nie wiem co to za dermatolog który na przetłuszczanie daje szampon przeciwłupieżowy? A o końcówki radzę zadbać już teraz bo z doświadczenia wiem że podcinanie daje rezultat na krótki czas. Sama mam z tym problem. Jeśli chcesz dłużej mieć ładne końcówki to radzę stosować jakieś serum na rozdwojone końcówki. Lepiej zapobiegać niż leczyć. ![]() Sama mam fioła na punkcie swoich włosów i stosuje do niech więcej kosmetyków niż do reszty ciała. ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.