a czy Twoja babcia jest WYJĄTKOWA? :D - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-14, 14:12   #1
hathayoga
perfumove love

a czy Twoja babcia jest WYJĄTKOWA? :D

Czy macie babcie, które są zupełnie nieprzeciętne?

Moja np ma 91 lat, w domu do telefonu biegnie niczym gepard, farbuje włosy na rudo i uwielbia... strzelać z folii bąbelkowej Każe sobie kupować METRAMI tą folię, siedzi, ogląda seriale i strzela

Ktoś ma ciekawiej?

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 14:15   #2
Malutka466
BAN stały

GG do Malutka466
Dot.: a czy Twoja babcia jest WYJĄTKOWA? :D

Hmm, moja ma 75 lat.
Codziennie pokonuje z 20 kilometrów na rowerze, ja tyle nie jeżdżę.
Przez telefon gada wiecej niż ja. Naprawdę, gada i gada.
Zna sie na modzie lepiej niż ja. Az wstyd się przyznać.
Malutka466 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 14:15   #3
Angelika2005
Raczkowanie

Hehe moja babcia też to lubi a kiedy przychodzą do mnie koleżanki , pyta jaką mają kartę graficzną w komputerze
Angelika2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 14:15   #4
kuki9
Zakorzenienie

Moja babcia już nie zyje niestety
Ale była wyjątkowa bo posiadała taka pewną mądrość życiową.Wszystkiemu umiała zaradzić, problemy stawały się przy niej zupełnie proste.No i gotowała jak aniol.
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 14:19   #5
Momo
Zakorzenienie

Zazdroszczę Ci babciMoja niestety już nie żyje.
Moja babcia - góralka,lubiła czesać się w dwa warkocze.Do kościoła czasami nosiła rozpuszczone włosy - nie lubiła chustekPaliła jak smok i nie cierpiała gotować (mam to po niej)

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 14:24   #6
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Mi została jedna babcia, niestety ta ukochana, najwspanialsza na świecie nie żyje od 7 lat Bardzo mi jej brakuje. Kiedys wygrałyśmy konkurs na najbardziej zgraną babcię i wnuczkę, gotowała mi moją ulubioną zupę grzybową, opowiadała różne historie, jeździłyśmy sobie po Polsce. Jako młoda dziewczyna była tak piekna, że kiedy w czasie wojny Niemcy napadli na jej dom to jakiś dowódca uparł się,że ona musi jechać z nim i pomagać jego żonie. Pracowała dla nich jako pokojówka. Naprawde chciałabym byc chociaz w połowie tak piękna jak ona w moim wieku...
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 14:24   #7
kasiunia`18
Zadomowienie

GG do kasiunia`18

haha fajne macie babcie,moja babcia ma jakies 63 lata i tez jest super,ale moja nizyjaca juz prababcia (zmarła 2 lata temu)była tez swietna,znała wszystkie wiersze i piosenki z podstawówki,znaczy chodziła do szkoły tylko 4 lata,( II wojna swiatowa),ale pamietała bardzo dobrze wszystko,wszystkie wnuki i prawnuki uczyła,piła zawsze herbate w szklankach po nutelli i słodziła 5 łyzeczek,taki z niej słodziuch był...

Majusia 19.01.2012r **
kasiunia`18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 14:26   #8
amika79
Wtajemniczenie

Mam tylko jedną babcię. Czyta godzinami, a później w nocy spać nie może, bo tak przeżywa perypetie książkowych bohaterów.

Ta druga babcia, moja ukochana, nie żyje od prawie dziesięciu lat. Zmarła w wyniku powikłań po udarze mózgu. Bardzo ją kochałam (z wzajemnością z resztą ). Ze swoją śmiercią czekała aż ja i moja siostra odwiedzimy ją w szpitalu. Zaraz po tym zmarła .
Stary 2006-06-14, 14:31   #9
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez amika79
Mam tylko jedną babcię. Czyta godzinami, a później w nocy spać nie może, bo tak przeżywa perypetie książkowych bohaterów.
hehe moja druga babcia kiedyś zadzwoniła do moich rodziców o 3 w nocy, bo powiedziała, że nie może spać, bo się boi , bo Shila więzi kogoś tam w piwnicy (Moda na sukces)... ostatnioi mówię, że moja przyjaciółka urodziła córeczkę, a babcia na to: "A Amber urodziła martwe dziecko" Zupełny brak poczucia realizmu
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 14:34   #10
hathayoga
perfumove love

Cytat:
Napisane przez Impersona
hehe moja druga babcia kiedyś zadzwoniła do moich rodziców o 3 w nocy, bo powiedziała, że nie może spać, bo się boi , bo Shila więzi kogoś tam w piwnicy (Moda na sukces)... ostatnioi mówię, że moja przyjaciółka urodziła córeczkę, a babcia na to: "A Amber urodziła martwe dziecko" Zupełny brak poczucia realizmu
Hahahh Moja też strasznie przeżywa "Modę na sukces" - szczerze nie lubi kilku bohaterek i krzyczy w ich stronę (kiedy nikogo w pobliżu nie ma, oczywiscie) "ty małpo wredna tyyyy, jak mogaś jej to zrobić..."
I ogląda tylko filmy, gdzie grają ŁADNI aktorzy i aktorki. Film szary, bury, z brzydkimi ludźmi = nuda i nic ciekawego

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 14:35   #11
amika79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Impersona

Bardzo rozczula mnie takie zachowanie . Mimo wszystko mam nadzieję, że ja taką oderwaną od rzeczywistości babcią nie będę.
Stary 2006-06-14, 14:46   #12
ania*aneczka
Wtajemniczenie

Moje babcie są wyjątkowe..tak jak zreszta kazde babcie

ale jedna jest bardziej "wyjątkowa"-komórą się obsługuje lepiej niz ja,a majac 78 lat widzi cyferki i literki na nim bez okularow! poza tym tez fascynuje sie "Moda na sukces" i (mimo,ze ja tego nie ogladam) zawsze mi tłumaczy,ze ta Brook to jest taka a taka, a ten zdradził tamta, a tamtej nie kocha itd..
No i kiedys, jak ogladała "Klan" i Władzio zaniemógł, to sama tez mało co nie dostała zawału-tak sie Władziem przejęła!

aha- i za kazdym razem jak do niej przyjede to mowi :"ALE TY ZMIZERNIAŁAŚ.."
ania*aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 14:49   #13
Jula
Zakorzenienie

Moja prababcia ma 102 lata i mieszka ze swoją córką (moją babcią) w domku na wsi. Ma niesamowite poczucie humoru, obie często się kłócą i nawzajem sobie dokuczają. Prababcia często uważa, że babcia ją oszukuje w jakiejś kwestii (np czy dobrze wygląda ) i mówi, że przyłoży jej lagą. Czasem, gdy rozmawiamy na poważnie, wypytuje o mojego TŻ i czy mam jaką dobrą koleżankę (to bardzo istotna dla niej kwestia) i mruga do mnie porozumiewawczo, robiąc minę znawcy Ogólnie ma się wrażenie, że siedzi się z niesfornymi dziećmi a nie z dwoma kobietami - jedną wiekową staruszką, i drugą, 70paroletnią

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 14:53   #14
Dzoli
Rozeznanie

GG do Dzoli

A ja myslałam, że moja babcia jest wyjatkowa...a tu cała masa takich fajnych

Wracając do mojej...to ciagle nazeka że ją nogi bolą jak z kimś idzie ale jak sama to juz zasuwa tak, że jej dogonić nie można. Pali tyle papierosów, że dziwie się, że ma jeszcze płuca. A dy, któreś z wnuków się umawia z chłopakiem/dziewczyną to mówi "pamiętaj lepiej w domu niż w karzakach". Czesto pyta tez kiedy zrobimy impreze bo dawno nie było...a poźniej wymaga, żeby dac jej coś dobrego albo ubiec kiełbaske jesli to grill w zamian za to że nie będzie nas kontrolowac co chwile
Stary 2006-06-14, 15:12   #15
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Moje dwie babcie nie są dla mnie aż tak bliskie jak moja prababcia.
Ma 89 lat i klnie jak szewc.
Mi i mojemu bratu urozmaicała oglądanie zeszytu z heftami w bardzo ciekawy sposób .
Baba z jajem.
Bardzo życiowa,uwielbia podróże,ciągle ma nam coś ciekawego do opowiedzenia ,opowiada o utopkach,o tym jak się kludziły itd.
Zwiedziła chyba całą Polskę i opowiada nam ciągle gdzie i jak było.
Ciekawie prawi

Niestety teraz choruję
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 15:12   #16
czuczenka
Zakorzenienie

Mam 2 babcie Jedna taka zywiolowa kokietka, druga starsza nieco, troszke schorowana Tą pierwsza cenie za to ze jest taka jak nastolatka,luxne podejscie do spraw sexu i wogole heh brakuje ejszcze tego zeby ze mna na dyski chodzila dziwne bo to jest wlasnie zupelen przeciwiensto mojej mamy, ktora jest jej własnie córka ehh hehe... a drugą babcie bardzo cenie za to ze mnie wychowala i opiekowala sie mna jak bylam malutka,jest bardzo spokojna,opanowana, chodzilismy na lody razem i wogole super bylo Obie babcie kocham za to jakie sa chociaz sie bardzo roznia

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 15:14   #17
elly2
Wtajemniczenie

Jest wyjatkowa i kocham ja ponad wszystko. Niestety jest bardzo chorowita...dzisiaj sie dowiedzialam, ze w nocy bylo u niej pogotowie - wymiotowala cala noc - niestety zdarza sie jej to bardzo czesto Pomimo tego jest dosyc zywotna. Duzo wycierpiala w zyciu i dlatego do zycia ma takie a nie inne podejscie...kazdego dnia boje sie o nia i nie wyobrazam sobie zycia bez mojej babci A moja babcia czesto powtarza, ze jedynym ratunkiem dl aniej jest smierc - juz nawet wspolnie z dziadkiem wykupili sobie grobowiec

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 15:19   #18
Audacieux
Wtajemniczenie

Tak, moja babcia też jest wyątkowa.Zdecydowanie.
Moja babcia po kłótni z moja mamą ... wymeldowala mnie od siebie. Poza tym, nie pamięta nigdy o mich urodzinach, nigdy nie dostałam od niej żadnego prezentu. I nigdy też mnie nie przytulila.
No cóż, to wszystko tylko dlatego, że nie znosi mojego ojca

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 15:27   #19
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Oczywiście, moja Babcia jest dla mnie wyjątkowa Chociaż nie ma w niej nic nieprzeciętnego to MOJA BABCIA tylko jedna mi już została
Wspaniale gotuje, piecze pyszne ciasta, dobrze mi się z nią rozmawia

ciekawa_świata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 15:45   #20
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Moja jest po 70siątce. Co 2 miesiace albo czesciej kursuje trasą niemcy polska, czasami nawet pociągiem z kilkoma przesiadkami. Ciagle w rozjazdach. Teraz siedzi w Bułgari. Zwiedziala pol swiata całą europe, pol Azji egipt itd. Lubi grac w karty i nawet czasem daje sie ograć
ma milion planów na minute, potrafi przez 4 godziny gadac przez telefon, typowa biznes babcia. Robienie na drutach to nie jej świat
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 16:29   #21
cattt
Mrs Mrau

Babcia Anielka to w porządku kobita

ahh uwielbiam ją

ps. na grill mówi dryl,no i w całej rodzinie już się przyjęło,że "robimy drylla"
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 16:45   #22
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

Ja mam dwie babcie, jedna żywiołowa z kupa koleżanek , po ukończeniu 70 lat jest juz 3 raz w USA , druga, najukochansza babcia jaką można sobie wyobrazić, kiedy była mała, przed wojną mieszkała na Ukrainie. Czesto ogladamy zdjęcia z jej pięknego dworku w którym mieszkała jako małe dziecko albo czytamy listy mojej prabaci, która pisała językiem polskim przemieszanym z rosyjskim. Ponad to babcia umie smażyć najprawdziwsze bliny i gotować pyszna zupę z dyni Do tego robi najpiękniejsze swetry, czapki i szaliki jakie można sobie tylko wymarzyć Właśnei zaraz do niej idę
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
dora_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 16:48   #23
lain
Zakorzenienie

moje obie babcie niestety juz nie zyja, ale obie wspominam bardzi cieplo, bo byly wyjatkowymi kobietami
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-14, 16:53   #24
ewa.nea
Zakorzenienie

Moja babcia jest po prostu fajna sama w sobie Ciepła, serdeczna, zawsze poczęstuje obiadem Mieszkałam z nią pół życia, więc jestem do niej przywiązana.
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 16:53   #25
Puny
Raczkowanie

Mam jeszcze dwie kochane babcie, które są bardzo wyjątkowe, ale chciałam teraz napisać o mojej kochanej prababci, która zmarła kilka lat temu w wieku 99,5 lat. Do końca prawie co dzień jadła tłustą kiełbasę lub bigos zapijając to czerwonym winkiem Nie dowierzała żadnym zdobyczom techniki, a kiedy mój ojciec nakręcił ją swoją kamerą i zaraz potem puścił jej filmik na telewizorze, to babcia popłakałą sie z wrażenia, bo była przekonana, ze pokazuja ją w telewizji i ogląda ją całą Polska Nie rozumiała, że to tylko my ją widzimy.
Babcia była niesłychanie silną kobietą, przeżyła obie wojny sama opiekując sie dziećmi, których miała 7 (dwoje zmarło w dzieciństwie). Mąż opuścił ją dla młodszej i rok później zmarł z nią w łóżku (babcia do końca życia uważała że to kara boska ). Była niezwykła kobietą i na pewno moja córeczka kiedyś otrzyma jej imię...
Puny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 17:02   #26
prowokacja17
Zadomowienie

GG do prowokacja17

Moja babcia ma 76 lat i jest niezwykle żywotną staruszką...Ma manie czystości cały czas chodz i sprząta,uwielbia patrzeć w okno i obserwować co robia sąsiedzi..Bardzo dobrze gotuję i mimo iz czasem jest bardzo upierdliwa to bardzo ją kocham
Stary 2006-06-14, 17:14   #27
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

To ja napiszę o mojej babci, która dla mnie jest najwspanialszą przyjaciółką. Drugiej babci nigdy nie znałam, gdyż zmarła, gdy mój tato miał kilka lat. Babcia Janka to mama mojej mamy i w czasie gdy z siostra byłyśmy małe, opiekowała sie nami i przyjeżdżała często by nam pomagać. Niestety moja mama choruje na schizforenię, wiec bywało naprawdę ciezko. Wtedy babcia zawsze była na miejscu. Praktycznie to ona mnie wychowała, ona wytłumaczyła mi cały świat. Do dzisiaj rozmawiam z nią o wszystkim i proszę o radę.

Moja babcia i ja mamy wspólna miłosć i sentyment do Prudnika i do naszego domu, w którym obie sędziłyśmy dziecinstwo. Właśnie niedługo babcia jedzie tam żeby odwiedzic koleżanki, a ja strasznie chciałabym sie też zabrać.

Babcia wspaniale gotuje i uwielbia karmic ludzi. Zawsze jak ktos do mnie przychodził to nie mógł wyjsć nie zjadłszy czegos. Na dodatek zawsze jak jem to babcia mnie upomina "tylko gryź dobrze". Ciagle sie wzrusza na filmach i gdy wspomina swoja mamę, od której czerpie swą mądrość życiową.

Kiedy mam jakis kłopot ona mi zawsze pomoże. Na dodatek trzyma cała rodzine razem.

Bardzo ją kocham

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 17:21   #28
witch_18
Zakorzenienie

Moja Babcia jest wyjątkowa w tym jak klnie,jest 'lepsza' niż niejedna młoda osoba Pozatym jest schorowana także nie jest tak żywiołowa jak Babcie niektórych z Wizażanek ale i tak Ją bardzo kocham
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 19:33   #29
muszka66
Rozeznanie

ja moja babcie kocham najbardziej na swiecie. i nie wuyobrazam sobie jak mi jej zabraknie. kocham ja tak bardzo i dziadka bo sa poprostu cudownymi osobami!!!!!!!!!
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 19:57   #30
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Moja babuni jest najcudowniejsza na swiecie
w sobote miła swoje 70 urodzinki
Kochana z niej osóbka mieszka po drugiej stronie ulicy co ja codziennie kupuje mi cos słodkiego poczka ciasteczka batonik wafelka itd.
Uwielbia robic w ogródku i ma w nim przesliczne kwiatuszki nikt niema takich
Nawet moje kotki bardzo kochaja babunie zawsze jak ja widza ze idzie ze sklepu a umnie nikogo w domu niema to ida do baci na jedzonko i pospac

kochana babunia

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości