![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kto waży więcej niż ja :((????
potrzebuje silnej motywacji czuje ze powoli moja psychika juz tego nie wytrzymuje, podejmowałam próby odchudzania z takim efektem ze waże 88 kilk i mam 23 lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kto waży więcej niż ja :((????
hm... polecam wejsc na www.dieta.pl i tam wejśc w załącznik XXl i tam mnóstwo osób się jest którzy waża o wiele więcej od ciebie i wiele osób dąży do wagi takiej jak ty
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witaj, nie załamuj sie.
jak miałam 17 lat wazyłam 93 kg przy wzroscie 1,74 cm. Teraz mam 20 i waże 65 i chce jeszcze zrzucić te 5. Na pewno mi sie uda. Tobie tez - znjadz tylko motywacje nie a tydzin ale na całe zycie. Ja zmieniam wszytsko - jedzenie i ilosc ruchu. Pomogło.Ale bez zmiay styu zycia szybko wrociłabym do swojej wagi. POWODZENIA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
NIe wiedziałam ze wraz z kilogramami pogarsza sie stan psychiczny
;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja majac 16 lat wazylam 80 kg przy wzroscie 162 cm ... mialam bardzo \duza nadwage,ale na szczescie udalo mi sie z tym uporac.wiem,ze nie jest latwo,ale uwazam,ze naprawde warto powalczyc.i wierze w
Ciebie ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
oj pogorsza sie,niestety ... maleje nasza pewnosc siebie a tym samym i nasze samopoczucie
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Frelinko, chętnie Ci pomożemy wirtualnym wsparciem psychicznym
![]() ![]() Napisz jednak, jak masz zamiar zacząć - tzn. co, jak i kiedy chcesz robić, bo taka decyzję musisz podjąć sama, my za Ciebie nie zdecydujemy. Chodzi mi o to, że dieta i trening muszą w jakimś stopniu dobrane być do Twojego trybu życia i możliwości technicznych. Masz tylko 23 lata; nadwagę (ile masz wzrostu??) w tym wieku, jeśli Twój ogólny stan zdrowia pozwala na uprawianie sportu, można dość łatwo zrzucić, potrzeba tylko cierpliwości, konsekwencji i silnej woli - ale to jest jak najbardziej realne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wygląda ma ogromne znaczenie dla psychiki, szczególnie kobiety. Ja jak byłam szczuplejsza 9 kg, byłam pełna życia, umiałam połączyc imprezy i nauke(wyniki miałam dobre). Odkad zaczęłam tyć, przestałam sie spotykac z przyjaciółmi, kontakt z innymi ograniczam do minimum, bo czuje sie przy nich wielka, brzydka i gruba. Wole jeść w kącie pizza (sama) i dalej tyc... błędne koło. Wspiera mnie jedynie mój były chłopak, który jest jedyna osobą ,z którą lubie spędzać czas. On przy mnie przytył równiez 8 kg... Obecnie szkoła jest dla mnie udręką, nie cierpie tam chodzic bo widze szczupłe dziewczyny, które sa zadowolone z zycia i ciągle sie smieją. Znajomi patrza na mnie jak na jakąś obcą, bo w porównaniu do tego co było 2 lata temu, zmieniłam sie o 180 stopni, kiedys przebojowa, odważna, towarzyska, teraz szara myszka, zamknięta w sobie, uciekająca przed wszystkimi. To zrobily ze mna moje kg... pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No to chyba czas wziąć się do roboty i je zrzucić
Powodzenia ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
jako motywacje moge wkleic CI swoje zdjecia :
1.przed schudnieciem 2. po ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
andzya róznica powalająca .. gratuluje
![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ale samo to do mnie nie przyszlo ... ciezko na to pracowalam.i jestem naprawde dobrym przykladem,ze chciec to znaczy moc ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja też kiedyś byłam dużo grubsza niż teraz, ale ze względu na zdrowie wzięłam się za siebie, i schudłam ok. 15 kg, 5 wróciło, i właśnie podejmuję walkę, wypowiadam wojnę tym kilogramom, bo w końcu kiedyś mogłam, to czemu nie teraz...
Dam Ci jedną radę - nie odkładaj wszystkiego "na jak schudnę', nic nie stoi na przeszkodzie być już teraz stała się śliczną, zadbaną kobietką, a że z nadwagą? co z tego, przecież walczysz! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wage masz w normie i nie musisz chudnąć.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Felinko, całkowicie Cię rozumiem, niestety też nie radzę sobie ze swoją wagą, a w zasadzie z nadwagą. Oczywiście mówię sobie, że od 1 stycznia biorę się za siebie. Tyle, że u mnie w domu już się pytają - którego roku?
Mam 26 lat, 160 cm wzrostu i ważę teraz 68 kg. A pamiętam jak ważyłam 60 kg i odchudzałam się, bo przy ok. 50 kg czuję się najlepiej. Ale kiedy to było? Dziwię się, że im więcej się odchudzam tym więcej ważę. Teraz to weszłam w takie błędne koło, o którym mówi miniaa28. Nie chcę nigdzie wychodzić, bo nie mam co ubrać. Wszystkie ciuchy w szafie są za małe. Jestem w szoku, że można doprowadzić się do takiego stanu. Jestem załamana i wiem, że jak czegoś z tym nie zrobię, to zmarnuję sobie życie. Ostatnimi czasy przestałam się już nawet udzielać na tym forum, bo było mi wstyd, że miałam schudnąć, a przytyłam. Ale Twój post sprawił, że postanowiłam się wziąć za siebie. Muszę tylko się zastanowić jak to rozsądnie zrobić. Chciałabym to czerwca schudnąć jak najwięcej, bo idę na wesele kuzynki i nie chcę być najgrubsza ze wszystkich tam obecnych. Myślę że przez pół roku da się już coś zrzucić. Oby się tylko nie skończyło na noworocznych postanowieniach. Życzę CI powodzenia w zrzucaniu kilogramów i jeżeli Ci to pomoże, to możemy się wspierać w tej walce. Obrać jakiś plan działania i mierzyć efekty. Może dołączą do nas jeszcze jakieś dziewczyny. Pozdrawiam
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
No więc ja się do Was dołanczam, bo od nowego roku też biore sie ostro za siebie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
a potem piękne jojo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Więc od początku.... Też mam 173cm i do niedawna ważyłam 66kg i wyglądałam STRASZNIE mimo że ludzie twierdzili że jest OK (ale co mieli mówić??) teraz po 4 miesiącach ważę 58 kg i czuję się o niebo lepiej!! Przez cały czas nie jadłam po 18 i NIE MAM EFEKTU JOJO a wręcz przeciwnie!! Niewiem kto tu się wypowiada ale swój sposób odżywiania skonsultowałam z lekarką i ona stwierdziła (a jest przecież spesjalistką!!) że to dobry sposób na zrzucenie zbędnych kg a takowe POSIADAŁAm więc jeśli ty ważysz 70 kg TO NAPEWNO masz ich nieco zadużo i gadanie że jeseś W NORMIE to sorry... Życzę powodzenia i trzymam kciuki
![]() ps. w czasie świąt jadłam bez opamiętania jak szlaona nawet wieczorem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
dotta a co to znaczy, że nie masz jojo a wręcz przeciwnie - bo ten zwrot "wręcz przeciwnie" mnie bardzo intryguje
Poza tym normy medyczne co do wagi są takie jakie sa, 70 kg przy wzroście 173 cm to waga w normie, dużo też zalezy od budowy oraz skladu ciała. Dietetyka to nauka, w której są różne szkoły, ale moim zdaniem ostatni czysto białkowy posiłek powinno się zjeść na 1-2h przed snem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
a ja ważę 66kg przy wzroście 1,75m
gdzieś obliczyłam ,że to waga idealna dla mojego wzrostu ale ja się z nią wcale dobrze nie czuję... pamiętam czasy kiedy ważyłam 58kg przy tym wzroście i narzekałam...ehhh dlatego już od 2 dni zmieniłam swój styl życia tzn. ograniczam niezdrowe podjadanie między posiłkami (słodycze, fast-foody) i zaczęłam cwiczyc...zauważyłam już pierwsze efekty ![]() i mam nadzieję,że motywacji mi wystarczy bo marzę o powrocie do 58kg ![]() trzymam za was kciuki dziewczyny, damy radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Mam dopiero 14 lat i pewnie malo do powiedzenia w tej sprawie.Mam176cm i waze 47kg ale wierz mi ze wolala bym ważyc tyle co ty!!jestem chuda jak patyk ,a jemm bardzo dużo chciala bym przytyc ale nie potrafie ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.