![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Co Was doprowadza do szału w Waszych facetach?
Specjalnie zakładam wątek na forum 30+ bo nie chcę czytać odpowiedzi typu: nie odpisał na smsa albo nie chciało mu się odprowadzić mnie do domu.
Prawdziwe powody w prawdziwych związkach. Czy są takie cechy w Waszych partnerach, które doprowadzają Was do szału? Momentu w którym naprawdę go nienawidzicie? Czy to raczej oznaka niedobrania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co Was doprowadza do szału w Waszych facetach?
Od jakiegoś czasu - wszystko.
Bałaganiarstwo, brak ambicji, lenistwo, zle ustalone priorytety, wybuchowość (awanturę o byle co ma na wierzchu), nieumiejętność komunikacji, egoizm... Sam nic nie robi a oczekuje, że będę dla niego jak mamusia, która wszystko zrobi. Zamiast porozmawiać o swoich oczekiwaniach i odczuciach ZE MNĄ, jako żoną, idzie do teściowej (do MOJEJ mamy), która skręca kolejne awantury. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mnie do szału doprowadza takie drobne lenistwo i powolność. Bo ja robię wszystko od razu myk myk i zrobione. Np. mycie naczyń - dobija mnie jak leżą brudne gary (standardowo ja gotuję obiad - on zmywa). Ja bym je szybko umyła i miała z głowy. On zanim się zebierze, jak w końcu zacznie to musi przerwać na klopa (pół godz
![]() ![]() Druga rzecz - zamiłowanie do gadżetów. Lubi np majsterkować - do wszystkiego musi być osobne narzędzie. Albo i dwa... Czasami takie pierdy doprowadzają mnie do szału! No ale nietstety - związek to sztuka kompromisu. No i najważniejsze, żeby jednak zalety przeważały - mój ma jednak sporo zalet i staram się bagatelizować pierdoły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Denerwuje mnie jeszcze naprawianie czegoś w nieodpowiednim momencie. Wyobraźcie sobie, że od tygodni ględzicie facetowi o półce, którą trzeba przywiercić, ale bez echa. Aż tu nagle, piątek wieczór, za 20 minut przyjdą goście, a on wyjmuje wiertarkę, bo ma akurat wolną chwilkę.. ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() Zapisz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mnie najbardziej wnerwia chyba sposób opowiadania.
Nic nie może być opowiedziane zwięźle i w 2-3 zdaniach. Wszytko musi być od samego początku, czyli tak gdzieś od Adama i Ewy z uwzględnieniem wszelkich wątków pobocznych i ich wpływu na wszechświat. Z omówieniem. W 1/3 na ogół już nie pamiętam o czym opowiada i po co. NAJGORSZE!!!! że ten sposób opowiadania przejęły po tatusiu nasze dzieci. Kiedyś ich otruję jakąś zupką grzybową, albo czymś. ![]()
![]() |
#9 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To u mnie zupełnie odwrotnie, to ja dużo nawijam, opowiadam, mam milion dygresji zanim przejdę do meritum, a mój mąż wszystko w jednym zdaniu i koniec ![]() Zapisz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ech, chyba ten wątek nie wyjdzie nam na dobre, bo na początku twierdziłąm, że mój mąż niemal bez wad a okazuje się że jest odwrotnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój tak mnie potrafi wyprowadzić z równowagi, że cały dzień go ignoruję, myśląc w pokoju obok jak go wykończyć, tylko tak żeby nie było na mnie. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Rzecz, która mnie najbardziej irytuje: NIE SŁUCHA. A może słucha ale nie zapamiętuje. Pierwszy przykład z brzegu: proszę by wyciągał ładowarkę z kontaktu, jak naładuje telefon. ZAWSZE zostawia ją w kontakcie. ZAWSZE. Mogę powtarzać milion razy, nic to nie daje. Podobnie z innymi rzeczami. Jak myślicie, dlaczego? I niech ktoś poda mi jakiś sensowny powód bo następnym razem uduszę go tym wiszącym kablem. Edytowane przez maiia Czas edycji: 2017-03-22 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Denerwuje mnie ,,potem". Umyj naczynia ,,potem", rozwieś pranie ,,potem". Ostatecznie k9nczy się to tym, że ja to robię, bo mnie irytuje jak coś tak leży-,-
Albo zostawianie skarpet, pantofli itp gdzue popadnie, mimo że proszę go ciągle żeby kładł na miejsce. Głośne picie wody, klepanie kapciem o pięte. Pospieszanie mnie na zakupach, pytanie kiedy obiad, a jak już podam i zawołam to ,,zaraz", które trwa 15 min i pytanie czemu obiad zimny. Wychodzi na to, że strasznie nerwowa jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Naczelna Nastolatka
|
Wiele rzeczy mnie irytuje ale na chwilę. Nic mnie nie doprowadza do furii czy myśli agresywnych.
wysłane telepatycznie
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tak, o 9 rano: 'co na obiad?' ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7214056 1]"to co waćpan ugotuje"
![]() Mniej więcej tak oduczyłam. tyle że nakazem wymyślenia cóż na ten obiad będzie i upierdliwym dopytywaniem się o pomysł. ![]() Bo o 9 rano to mało że nie wiadomo co będzie na obiad, to tak samo nie wiadomo kto go będzie gotował. Wcale niewykluczone że on, albo ze kupimy. Pytanie z tych z d. wziętych, w ogóle nie wiem po co zadawane? Kogo obchodzi zaraz po śniadaniu i przed 2 śniadaniem, co na obiad będzie jadł ![]() Kolejny hit: sobota/niedziela/wczasy/święto/inne wolne, 8-9 rano i pytanie z d.: co planujesz dziś robić? I ja od razu mam padakę i zepsuty humor. Nienawidzę mieć planów, a już szczególnie rankiem w dzień wolny. ![]()
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
A te ich miny i zachowanie na zakupach? Mój w markecie zachowuje się jakby właśnie dożywał swoich ostatnich chwil. Blady, powłóczy nogami, ze wzrokiem utkwionym wszędzie tylko nie na półkach z produktami. Gdyby nie to, że tylko on ma prawo jazdy nigdy nie wstąpiłabym z nim do żadnego sklepu. Nawet po paczkę gum.
Mój ostatni eks uwielbiał zakupy. Promocje, wyprzedaże! Ech... Ile my się nachodziliśmy po sklepach to wiemy tylko my i nasze karty płatnicze. Cóż, nie był nawet w połowie tak przystojny i tak dobry w łóżku jak obecny. Coś za coś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Nic mnie nie doprowadza do szału, ale od czasu, gdy zamieszkalismy razem 3 lata temu, okazało się, że jednak parę rzeczy mnie denerwuje. Wcześniej, ponieważ długo dość trwało, zanim udało nam się razem zamieszkać i już bardzo tego chciałam, myślałam, że to będzie czyste szczęście. Ale. ..on robi wszystko dużo wolniej niż ja i musze sobie powtarzać, że przecież w końcu zrobi, żeby się nie wk. ..ić. Na przykład odkurzanie i mycie podłogi tuż przed przyjściem gości.
No i, często się spóźniaż, czego bardzo nie lubię. Ale nad tym pracujemy. Stara się. Edytowane przez mariamalaria Czas edycji: 2017-03-25 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Hmm, a gdyby przy okazji odwrócic pytanie o 180 stopni - co Waszych facetów doprowadza do szału w Was?
![]() Edytowane przez 3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 Czas edycji: 2017-03-25 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Dot.: Co Was prowadza do szału w Waszych facetach?
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7223790 1]Hmm, a gdyby przy okazji odwrócic pytanie o 180 stopni - co Waszych facetów doprowadza do szału w Was?
![]() Jak"pokrzykuję"czyli podnoszę głos. Co dla mnie jest naturalnym wyrazem emocji. Ale też się staram. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7223790 1]Hmm, a gdyby przy okazji odwrócic pytanie o 180 stopni - co Waszych facetów doprowadza do szału w Was?
![]() Mój krzyk na niego ![]() Jak koleżanka wcześniej.. mnie też do szału doprowadza mina cierpiętnika na zakupach i ostentacyjne pokazywanie jak mu źle i niedobrze, poprzez chodzenie wolnym krokiem ciągnącym za sobą nogi, wzdychanie, pytanie ileż można...😤😤😤 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam zakupy przez olx itp. Nie interesują mnie łatwe zakupy w sklepie, tylko perełki za grosze. Niestety nie jezdzę sama autem, więc wykorzystuję męża. Czasem sam mi cos odbiera, albo sprzedaje
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Ja też krzyczę. Mam to po Mamie. Próbuje się oduczyć niestety zawsze przypomnę sobie o tym po fakcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Mnie w moim wkurza niesłowność co do czasu spotkania/powrotu do domu/powrotu z zakupow. Jak sie go po cos wysle, to zawsze ktos do niego zadzwoni i stoi gdzies pod klatka i gada, albo spotka sasiada, albo jeszcze cos innego, a ja czekam. Umawiamy sie ze bedzie po mnie o tej i o tej. Okazuje sie ze jest 15min po czasie a ja sie gdzies spiesze i mam czas wyliczony, w koncu wkurzona i przez niego spozniona jade taksowka np. Jest jakies wazne wyjscie. Prosze zeby byl wczesniej zeby na spokojnie sie wyszykowac, oczywiscie wpada na ostatni moment. Pytam o ktorej przyjada z corka na obiad. On podaje godzine, ja wstawiam ziemniaki tak zeby bylo cieple i swieze (sama nie cierpie takich odstanych, zimnych) a on przyjeżdza 40 min po czasie. On wie, ze ja wpadam w amok jesli chodzi o umawianie sie na godzine, ze naleze do tych co szanuja czas innych i tego tez wymagam a i tak kilka razy w tygodniu powyzsze akcje maja miejsce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Dzik
|
Ja teraz sama, ale od zawsze do chęci przegryzania tętniczek doprowadzało mnie słowo "zaraz" z odległym terminem wykonania
![]() Sent fra min HUAWEI GRA-L09 via Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
![]() Moja niecierpliwość - jak coś chcę musze mieć tu i teraz. Naczynia ma umyć od razu po obiedzie, on standardowo myje po 2-3 godz a ja się cała gotuję... I jeszcze jedno - wkurza go moja niska samoocena i niepeność siebie. Ale nad tym staram się pracować. Wyjście jest jedno - nie brać go na zakupy. Ja jak chcę dłużej połazić idę sama. Jak idziemy razem to zazwyczaj wejdę do 2-3 sklepów (takich, gdzie jest też dział męski). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
A jak jest z czułością u Waszych facetów? Bo dla mojego kontakt fizyczny, który nie prowadzi do zbliżenia, nie istnieje.
Edytowane przez maiia Czas edycji: 2017-03-28 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.