|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Czyraki - jak załatwic bakteriogram?
Od zeszłych wakacji co jakiś czas wyskakują mi na nosie i w jego okolicach czyraki. Stosowałam juz rózne maści, antybiotyki, oczywiscie poszłam do dermatologa, który jednak specjalnie sie tym nie przejął ("zdarza się") i zapisał mi doksycykline. Troche pomaga, ale czyraki nadal wyskakują, rzadziej. Jak tylko poczuję, że jakies paskudztwo mi się robi, to smaruję mupiroxem i po paru dniach znika. Wydaje mi się, że takie leczenie tylko usypia te bakterie, zmusza je do przeczekania, zamiast je po prostu powybijać. Jak tylko odstawiam antybiotyk, to znów wyskakuję mi paskudztwa
![]() Ale do rzeczy: wydaje mi sie, ze powinnam miec zrobiony bakteriogram. Jak to się robi? Czy to jest płatne? Mój dermatolog ma podpisany umowę z NFZ, więc mam leczenie za darmo. Czy muszę pozwolić rozwinąć się jakiemus czyrakowi, żeby była ropa? Wybiorę sie niedługo do dermatologa, ale chciałabym wiedzieć, czy do bakteriogramu muszę sobie 'hodować' jakieś ropnia :-/ Boje sie, ze jak tak zrobie, to zostaje mi blizna. A może możecie polecić mi jakiś dobrych dermatologów w Łodzi?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czyraki - jak załatwic bakteriogram?
up
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czy zna ktoś dobrego dermatologa w Łodzi?? bo ja już byłam u wielu dermatologów. wydałam mnóstwo pieniędzy ![]() ![]() walczę już z trądzikiem baaaardzo długo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
a więc mogę Ci polecić Dr Koniarek wiem ze przyjmuje w szpitalu na ul Kniaziewicza ja coprawda byłam u niej 2 razy i nie z trądzikiem ale 2 inni dermatolodzy mi nie pomogli dopiero ona coś pomyslała i powoli mnie leczy. pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
lecze sie u dr Gernand, w tym samym szpitalu (ul. Kniaziewicza), wiec natsepnym razem pójde do tej Koniarek
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.