|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() odchudzanie obsesja...czy tez zdrowy rozsądek..??
Witam wszystkie kobietki
![]() Dziewczyny błagam was opanujcie sie z tymi dietami i głodówkami!!Sama jestem chodzacym przykładem tego rodzaju pułapki.Byłam załamana zakompleksiona przy wzroście 168cm wayłam 55kg to niby na swój wzrost powinnam wazyc 59kg ale jak sie patrezy na te wszyskie pokrecone anorektyczki to czlowiek deprechy dostaje.Tak było w wakacje potem z nadchodzacymi świetami i zimą dostałam kotecka świruska pod presją idzie zima co idzie za tym dodatkowe kilogramy no tragedia.Więc zaczełam sie odchudza co prerdodziło sie w obsesje starałam sie odzwyczaic jesc tak przez 3 tygodznie jakies herbatki odchudzajace piłam ocet z woda i jadlam tylko jabłka zmiany w organizmie były bardzo wyczuwalne hustawki nastroju zawroty glowy itp i tak sobie schudłam do 48 kg cieszyłam sie z tego to było bmi 17.3 a normalnie powinno byc minimum 20 i chcialam chudnac jeszcze nogi jak patyki kosci ![]() Teraz waze 51 kg juz jest ok. Jesli chcecie przejsc na diety to nie popełnijcie mojego błewdu dieta to nie tyakie hop siup pamietajcie ze 1 kg to 7000 kalorii wiec troszke to potrwa trzeba zabrac sie do tego własciwie. A oto kilka moich rad: -przedewszystkim insuilna jest naszym przeciwnikiem bo to ona wyttwarzana powoduje chec jedzenia(czyli że trzeba unikac albo ograniczyc zjadanie pokarmów białych np.makaron maka ryze itp te produkty sa bogate takze w weglowodany) -błonnik pomaga i to w sposób naturalny -weglowodany no tu trzeba je ograniczyc a przedewszystkim slodycze -na poczatku trzeba oczyscic organizm pic duzo wody -zamiast późnych przekasek przegryśc jabłko.No jesli zdecydujesz sie ze przez pierwsze dni jesz np tylko jabłka i to w małych ilosciach to pamietaj o tym by dostarczyc organizmowi porcje witamin np lykaj je JESLI ZDECYDUJESZ SIE NA GŁOWÓWKE TO PAMIETAJ ZE ORGANIZM BEZ JEDZENIA zachowuje sie jak czlowiek na syberi jak mu zimno to chwyta sie wszystkiego by sie rozgrzac.Jesli jezt dostarczanych malao weglowodznow to zaczyna spalac bialka a to matreiał budulcowy czyli no miesnie i stad efekt jojo Po paru dniach oczyszczenia naszego organizmu nie musisz nic nie jesc tylko wazne jest zebys jadla male porcje np co tak 3 godziny a miedzy czasie jak czujesz glód to pij duzo.I wcale nie mususz myslec przechodzac w sklepei koło półki z czekolada "ty mala tykajaca bombo kaloryczna to zaczeło sie wszystko przez ciebie.....no ale jestes taka kuszczaca,że samej cie tu nie moge zostawic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: odchudzanie obsesja...czy tez zdrowy rozsądek..??
Kto by nie chciał być panem własnego losu?
Kto by nie chciał dokonywać własnych wyborów? Kto by nie chciał odczuwać przyjemności? Kto by nie chciał, chociaż przez chwilę zapomnieć o problemach? Bo najwazniejsze jest zyc w zgodzie z samym soba cieszyc sie z tego co sie ma umiec wyjsc na przeciwko problemowi stwic mu czoło rozsadnie Acha a wiecie że teraz włoscy projektanci wykluczaja mode na rozmiar 34 i zamieniaja go na 44!!Chodzi o to że kobieta za chuda anorektyczna wyglada nie zdrowo ![]() A tu macie kilka propozycji diet wsumie sporo tego dla kazdego cos dobrego ![]() ![]() i pamietajcie wszystko zalezy od nas samych czy chcemy sie okaleczyc czy działac precyzyjnie i z wieksza moca a jesli chodzi o jedzenie czego najlepiej unikac to: -same wiecie bo jesli czytacie to,to z pewnoscia przegladalyscie juz stronki na temat odchudzania i jestescie obeznane w temacie. Ja moge tylko doradzic ze mi pomogla duzo herbatka figura 1 bo poprawia przemiane materii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: odchudzanie obsesja...czy tez zdrowy rozsądek..??
Wszystko dobrze,a tu nagle figura1
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.