Kamieñ nazêbny, a pasta - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejd¼ i zobacz jak mo¿esz podnie¶æ jako¶æ swojego ¿ycia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-04-13, 15:59   #1
limonka1983
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 255
GG do limonka1983

Kamieñ nazêbny, a pasta

Od jakiego¶ czasu noszê sta³y aparat ortodontyczny i od tego czasu ma straszny problem z kamieniem nazêbnym. Zawsze go mia³am, ale jak wiadomo, aparat nie u³atwia tej sprawy, a wrêcz pogarsza. I tu moje pytanie. Wiem, ¿e na rynku jest mnóstwo past do zêbów na wszelkie mozliwe "dolegliwo¶ci", ale ja chcia³abym, by¶cie poleci³y mi tak±, która na serio dzia³a (na owy kamieñ), a nie tylko jest reklamowana i zachwalana. Wiem, ze ¿adna pasta ca³kowicie nie usunie kamienia, ale w koñcu skoro istniej± pasty "antykamieniowe", to jaka¶ musi naprawdê utrudniaæ jego osadzanie siê lub delikatnie go usuwaæ. Co polecacie?
limonka1983 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-13, 17:30   #2
201604190949
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 274
Dot.: Kamieñ nazêbny, a pasta

Najpierw u¿ywa³am Blanx ale nie pamiêtam którego. Ale nie by³o idealnie. Teraz mam Elgydium Whitening i widzê, ¿e jest lepiej ale z najgorszym sobie jeszcze nie poradzi³am. Ale u¿ywam tej pasty dopiero od jaki¶ dwóch tygodni wiêc dam jej jeszcze czas

A nie my¶la³a¶ o wyczyszczeniu zêbów u dentysty a potem dopiero zastosowaniu odpowiedniej pasty? Na czystych zêbach ³atwiej z tym walczyæ i zapobiegaæ.
201604190949 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-13, 19:48   #3
ivoclar
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 588

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Poka¿ wiadomo¶æ
Od jakiego¶ czasu noszê sta³y aparat ortodontyczny i od tego czasu ma straszny problem z kamieniem nazêbnym. Zawsze go mia³am, ale jak wiadomo, aparat nie u³atwia tej sprawy, a wrêcz pogarsza. I tu moje pytanie. Wiem, ¿e na rynku jest mnóstwo past do zêbów na wszelkie mozliwe "dolegliwo¶ci", ale ja chcia³abym, by¶cie poleci³y mi tak±, która na serio dzia³a (na owy kamieñ), a nie tylko jest reklamowana i zachwalana. Wiem, ze ¿adna pasta ca³kowicie nie usunie kamienia, ale w koñcu skoro istniej± pasty "antykamieniowe", to jaka¶ musi naprawdê utrudniaæ jego osadzanie siê lub delikatnie go usuwaæ. Co polecacie?

pytanie kamieñ czy gruby osad?????

kamienia ¿adna pasta nie usuwa to tylko chwyt marketingowy(moze zmiejszyc jego odk³adanie ale nie usuwac go) ,kamieñ usun±æ mozna tylko mechanicznie(kamieñ profilaktycznie usuwa sie raz na pól roku ;u osob z tendencja do kamieñia i tzw osob paradontalnych nawet raz na 3 miesiace;no i oczywiscie jest kamieñ nad i poddzias³owy,ktorego go³ym okiem nie widaæ);natomiast osad usuwa wiekszosc past ale nawazniejsza w przypadku aparatu jest specjalna szczoteczka ktora na pewno masz tzw wyciorek i nastepna sprawa dentysta ogolny czy to orto )orto podejrzewan na pewno skoro masz aparat)powinien pokazac ci jak czyscic zêby ¿eby jak nawiecej usun±c osadu natomiast kamieñ trzeba usunac u dentysty recznie lub delikatnie(w przypadku aparatu ) ultradzwiekami
Stary 2010-04-13, 20:56   #4
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez ivoclar Poka¿ wiadomo¶æ
pytanie kamieñ czy gruby osad?????

kamienia ¿adna pasta nie usuwa to tylko chwyt marketingowy(moze zmiejszyc jego odk³adanie ale nie usuwac go) ,kamieñ usun±æ mozna tylko mechanicznie(kamieñ profilaktycznie usuwa sie raz na pól roku ;u osob z tendencja do kamieñia i tzw osob paradontalnych nawet raz na 3 miesiace;no i oczywiscie jest kamieñ nad i poddzias³owy,ktorego go³ym okiem nie widaæ);natomiast osad usuwa wiekszosc past ale nawazniejsza w przypadku aparatu jest specjalna szczoteczka ktora na pewno masz tzw wyciorek i nastepna sprawa dentysta ogolny czy to orto )orto podejrzewan na pewno skoro masz aparat)powinien pokazac ci jak czyscic zêby ¿eby jak nawiecej usun±c osadu natomiast kamieñ trzeba usunac u dentysty recznie lub delikatnie(w przypadku aparatu ) ultradzwiekami
Tu¿ przed aparatem (jaki¶ tydzieñ) mia³am usuwany kamieñ i robion± fluoryzacjê ()... Szorujê zêbiska po ka¿dym posi³ku, ale widzê, ze pojawiaj± siê takie ¿ó³te osady tuz przy dzi±s³ach. Co jaki¶ czase bedê usuwa³a kamie (lub to co¶ ¿ó³tego) u dentysty, ale chcia³am zakupiæ pastê, które na serio pomo¿e w profilaktyce, b±d¼ nawet usunie te pocz±tkowe stadium kamienia (bo my¶lê, ¿e tak powstaje kamieñ - wpierw jest ¿ó³ty osad). Spróbujê tego Blanxa (nigdy nie s³ysza³am), chyba, ¿e kto¶ mi poleci co¶ z bardziej znanych past. Obecnie mam BLEND A MEDA 7, czy co¶ takiego, ale nie zauwa¿y³am ¿adnych rewelacji.
Stary 2010-04-13, 22:05   #5
201604190949
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 274

No w³a¶nie tak podejrzewa³am, ¿e chodzi o osad.
Ja u¿ywa³am Blanx Anty-osad w³a¶nie.

A wyciorki moim zdaniem gie daj± je¶li chodzi o osad. S± za miêkkie (w³osie, bo je¶li chodzi o sam drut to mo¿na ró¿e spotkaæ), za delikatne do tego.
Mi pomaga te¿ szczoteczka elektryczna. No i u¿ywa³am szczoteczki dla dzieci, niby delikatna jest ale ma mniejsz± g³ówkê, która lepiej dociera do ró¿nych miejsc.
201604190949 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-14, 11:17   #6
diwa82
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 262
GG do diwa82

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Poka¿ wiadomo¶æ
Tu¿ przed aparatem (jaki¶ tydzieñ) mia³am usuwany kamieñ i robion± fluoryzacjê ()... Szorujê zêbiska po ka¿dym posi³ku, ale widzê, ze pojawiaj± siê takie ¿ó³te osady tuz przy dzi±s³ach. Co jaki¶ czase bedê usuwa³a kamie (lub to co¶ ¿ó³tego) u dentysty, ale chcia³am zakupiæ pastê, które na serio pomo¿e w profilaktyce, b±d¼ nawet usunie te pocz±tkowe stadium kamienia (bo my¶lê, ¿e tak powstaje kamieñ - wpierw jest ¿ó³ty osad). Spróbujê tego Blanxa (nigdy nie s³ysza³am), chyba, ¿e kto¶ mi poleci co¶ z bardziej znanych past. Obecnie mam BLEND A MEDA 7, czy co¶ takiego, ale nie zauwa¿y³am ¿adnych rewelacji.
Je¶li chodzi o te ¿ó³te przebarwienia na zêbach, to polecam Ci pastê Ajona. Sama j± stosujê ju¿ jaki¶ czas i naprawdê pomaga. A przy tym dzia³a leczniczo na dzi±s³a i wyg³adza zêby.
diwa82 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-15, 10:05   #7
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Up!
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Medycyna estetyczna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.