|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejd¼ i zobacz jak mo¿esz podnie¶æ jako¶æ swojego ¿ycia. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kamieñ nazêbny, a pasta
Od jakiego¶ czasu noszê sta³y aparat ortodontyczny i od tego czasu ma straszny problem z kamieniem nazêbnym. Zawsze go mia³am, ale jak wiadomo, aparat nie u³atwia tej sprawy, a wrêcz pogarsza. I tu moje pytanie. Wiem, ¿e na rynku jest mnóstwo past do zêbów na wszelkie mozliwe "dolegliwo¶ci", ale ja chcia³abym, by¶cie poleci³y mi tak±, która na serio dzia³a (na owy kamieñ), a nie tylko jest reklamowana i zachwalana. Wiem, ze ¿adna pasta ca³kowicie nie usunie kamienia, ale w koñcu skoro istniej± pasty "antykamieniowe", to jaka¶ musi naprawdê utrudniaæ jego osadzanie siê lub delikatnie go usuwaæ. Co polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 274
|
Dot.: Kamieñ nazêbny, a pasta
Najpierw u¿ywa³am Blanx ale nie pamiêtam którego. Ale nie by³o idealnie. Teraz mam Elgydium Whitening i widzê, ¿e jest lepiej ale z najgorszym sobie jeszcze nie poradzi³am. Ale u¿ywam tej pasty dopiero od jaki¶ dwóch tygodni wiêc dam jej jeszcze czas
![]() A nie my¶la³a¶ o wyczyszczeniu zêbów u dentysty a potem dopiero zastosowaniu odpowiedniej pasty? Na czystych zêbach ³atwiej z tym walczyæ i zapobiegaæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 588
|
Cytat:
pytanie kamieñ czy gruby osad????? kamienia ¿adna pasta nie usuwa to tylko chwyt marketingowy(moze zmiejszyc jego odk³adanie ale nie usuwac go) ,kamieñ usun±æ mozna tylko mechanicznie(kamieñ profilaktycznie usuwa sie raz na pól roku ;u osob z tendencja do kamieñia i tzw osob paradontalnych nawet raz na 3 miesiace;no i oczywiscie jest kamieñ nad i poddzias³owy,ktorego go³ym okiem nie widaæ);natomiast osad usuwa wiekszosc past ale nawazniejsza w przypadku aparatu jest specjalna szczoteczka ktora na pewno masz tzw wyciorek i nastepna sprawa dentysta ogolny czy to orto )orto podejrzewan na pewno skoro masz aparat)powinien pokazac ci jak czyscic zêby ¿eby jak nawiecej usun±c osadu natomiast kamieñ trzeba usunac u dentysty recznie lub delikatnie(w przypadku aparatu ) ultradzwiekami
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 274
|
No w³a¶nie tak podejrzewa³am, ¿e chodzi o osad.
Ja u¿ywa³am Blanx Anty-osad w³a¶nie. A wyciorki moim zdaniem gie daj± je¶li chodzi o osad. S± za miêkkie (w³osie, bo je¶li chodzi o sam drut to mo¿na ró¿e spotkaæ), za delikatne do tego. Mi pomaga te¿ szczoteczka elektryczna. No i u¿ywa³am szczoteczki dla dzieci, niby delikatna jest ale ma mniejsz± g³ówkê, która lepiej dociera do ró¿nych miejsc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Up!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.