![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Grudniowe mamusie 06!!
Witajcie ponownie!!!
Poniewaz na moim poprzednim poscie (Jestem w ciazy!! Moje pierwsze objawy) zaproponowano nam zalozenie nowego tematu: Grudniowe mamy, postanowilam to zrobic ![]() Musze przyznac, ze bardzo ciesze sie, ze moje dziecko bedzie grudniowe. Glownie dlatego, ze tremin wypada na okolice Bozego Narodzenia, wiec dla mnie bedzie to chyba najlepszy prezent gwiazdkowy. A sadze, ze i dla dziecka bedzie to abrdzo przyjemne! ![]() Kochane grudniowe mamusie pozdrawiam Was serdecznie i uwazajcie na siebie, bo na tym etapie to bardzo wazne!! Zycze wszystkiego najlepszego dla Was i Waszych maluszkow (sobie tez zycze wszystkiego naj) i czekam na Wasze wpisy!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 06!!
Gratulując jeszcze raz wszystkim grudniówkom
![]() ![]() Wielki ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Termin mam na samego Sylwestra więc jesli się postaram to będę grudniową mamusią. Chyba, że dzidzia będzie leniwa i zawita w nowym roku. Póki co wg terminu przyłączam się do grona GRUNIOWYCH MAMUŚ.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witam grudniowe mamuśki!
Bardzo się cieszę, że powstał ten wątek, bo to moja pierwsza ciąża i mam pełno pytań i wątpliwości. Jestem pewna, że cztając ten wątek będę mogła większość moich problemów rozwiązać. Ja mam termin na 10 grudnia. Trzymam kciuki za Was i za siebie |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie wszystkie przyszłe grudniowe mamusie
![]() Ja też jestem grudniową mamusią ale 2005 ![]() Termin miałam na 24 grudnia na samą Wigilię ![]() Córeczka urodziła się 17 grudnia ![]() Wiec ten wątek jest mi z tego względu bliski, bede wam towarzyszyć i moze na coś się przydam, jeśli macie jakieś pytania czy wątpliwości to moze bede mogła wam doradzić, no i bede was wspierać przez cały czas. Trzymajcie się cieplutko ![]()
#7 |
Konto usunięte
|
z internetowych kalkulatorow poród wychodzi mi na 6, 13, 20 grudnia
![]() Cieszę się że w grudniu, ale nie dlatego że będzie to prezent na gwiazdkę, a dlatego że nie będę się z domu ruszać do sztywne święta do teściów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Moj termin z kalkulatorow internetowych wychodzi na 18, 19, 20 i 21szy grudzien!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a tu jestescie!!! a ja pisalam na drugim watku.
oczywiscie tez sie dolanczam. dzisiaj gin mi wyliczyl wstepny termin na 17 grudnia ![]() pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
No ja też się dopisuje do grudniowych mam.Ja ide w środe do gina i wtedy napewno dostane juz dokładny termin tzn. dzień. Dużo zdrówka wszystkim grudniówka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
To jak na razie chyba ja mam najwcześniejszy termin bo na 7-10 grudnia. Podaję dwa terminy, bo ten pierwszy to z terminu ostatniego okresu a drugi po ostatnim badaniu usg.
Dziewczyny a jak Wy się czujecie? Bo mnie męczą straszne nudności przez cały dzień i ciągle jestem głodna. Kicia - Nasza fasolka też powstała w Egipcie ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
schatzsi i jak tam twoj termin?
Ela super! rowno idziemy ![]() astrzyk tez mnie straszne muli! prawie kazdy zapach mnie drazni, wlasciwie na nic nie mam ochoty! ale fajnie z tym egiptem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja prawdopodobnie będe miała najwcześniejszy termin bo na 1,2 grudnia tak wychodzi z liczników internetowych ale zobaczymy co powie lekarz. Ja czuję się cały czas fatalnie,jestem zmęczona, nie mam wcale apetytu i cały czas męczą mnie mdłości i wymoituje.Już schudłam 4 kg.Jak tak dalej będzie to będe jak szczypior ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Hejka dołączam sie do grudniowych mamusi coprawda termin mam na 27listopada -tak wyliczył gin ale ja wiem ze to będzie dziecinka z grudnia. Buziaki i trzymajcie się dzieuszki. Ja narazie czuję się dobrze i jest wszsytko w porządku po bardzo trudnych poczatkach:/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Nita6 witaj.Fajnie coraz więcej nas
![]() Dużo zdrówka ![]() Pozdrawiam wszystkie grudniówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie te mdłości i wymioty już męczą,ale pocieszm się faktem że podobno wkrótce miną. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Witam Was wszystkie....Ja tez juz miałam pisać na poprzednim wątku a tu prosze taka niespodzianka - mamy nowy wątek. Ja mam termin na 16 grudnia. No i niestety czuje sie tak sobie. Nie mam energii na nic i zaczęło mi być wszystko jedno tzn. wszystko co związane z ciążą jest mega ważne a wszystko inne...No i mdli mnie namiętnie i wszystko mi smierdzi
![]() Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
A ja byłam już u lekarza i mam termin najwcześniej z grudniówek, bo na 1
![]() Moja fasolka ma się dobrze ma 3cm. To niesamowite było zobaczyć jak w brzuchu bije drugie serducho ![]() No i nareszcie samopoczucie jakby zaczeło mi sie poprawiac,nie wymiotuje już i mdłości jakby mniejsze.Ale cicho bo jeszcze się zapeszy. Pozdrawiam wszystkie oczekujące mamusie i dużo zdrówka nam i naszym fasolką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
schatzsi super! to Twoja fasolka juz duza jest
![]() ja tam u was dziewczyny dolegliwosci przechodza? ja samopoczucie? czy ktoras z was ma w planach lub robila test pappa? ja bym chciala ten test sobie zrobic, tylko jak gdzies dzwonie i pytam cy wykonuja takie badaie to nikt nie wie o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
a co to za test?
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
juz sie wszystko dowiedzialam! znalazlam klinike we wroclawiu, ktora wykonuje te badania
![]() trzeba miec usg genetyczne. malo kto to robi, mialam duzy problem zeby znalesc odpowiednia instytucje! w poniedzialek bede dzwonic i umowie sie z pania doktor na konkretny termin! a tu info o tescie http://www.badaniaprenatalne.pl/test_PAPPA.html pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
a jaki koszt?
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co czytałam w necie kiedys to cena tego testu ok 600 zł,ale nie jestem na 100% pewna. Ja już się cieszyłam że dolegliwości mijają, a tu od dziś znowu kiepsko ![]() Pozdrowienia dla was i fasolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
yhy, no ja nie mam nikogo z wadą w rodzinie, ale zapytam lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Już prawię 7 tydzień a ja w porównaniu do poprzedniej ciąży czuję się bardzo dobrze! Na razie żadnych nudności(odpukać!!!) które na tym etapie ciąży poprzednio ostro mi już dokuczały z efektem zwrotnym.Czuję tylko dziwny "kamień" na żołądku jakby mi tam okropnie ciężko było. Mam ciężkie jak sto kilo piersi, większe już o rozmiar i wrażliwe nawet na strumienie prysznica(w poprzedniej ciąży urosły mi dopiero po porodzie!). No i brzuszek -poprzednio pojawił się pod koniec 5 m-ca a ja już na tym etapie nie mogę go wciągnąć - po prostu JUŻ TROCHE JEST!!!Do lekarza umówiłam się na 12 maja i wtedy dowiem się jak tam moja fasolka ( a może fasolki bo ten brzuszek i cycusie coś za duże!!!)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.