|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Grudniowe mamusie 06!!
Witajcie ponownie!!!
Poniewaz na moim poprzednim poscie (Jestem w ciazy!! Moje pierwsze objawy) zaproponowano nam zalozenie nowego tematu: Grudniowe mamy, postanowilam to zrobic Musze przyznac, ze bardzo ciesze sie, ze moje dziecko bedzie grudniowe. Glownie dlatego, ze tremin wypada na okolice Bozego Narodzenia, wiec dla mnie bedzie to chyba najlepszy prezent gwiazdkowy. A sadze, ze i dla dziecka bedzie to abrdzo przyjemne! Kochane grudniowe mamusie pozdrawiam Was serdecznie i uwazajcie na siebie, bo na tym etapie to bardzo wazne!! Zycze wszystkiego najlepszego dla Was i Waszych maluszkow (sobie tez zycze wszystkiego naj) i czekam na Wasze wpisy!!
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 06!!
Gratulując jeszcze raz wszystkim grudniówkom
pragnę zaznaczyć, że to juz druga edycja grudniowa tu na forum, normalnie nam powstają na wizażu nowe pokolenia ![]() Wielki
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() buziaki
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Termin mam na samego Sylwestra więc jesli się postaram to będę grudniową mamusią. Chyba, że dzidzia będzie leniwa i zawita w nowym roku. Póki co wg terminu przyłączam się do grona GRUNIOWYCH MAMUŚ.
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Witam grudniowe mamuśki!
Bardzo się cieszę, że powstał ten wątek, bo to moja pierwsza ciąża i mam pełno pytań i wątpliwości. Jestem pewna, że cztając ten wątek będę mogła większość moich problemów rozwiązać. Ja mam termin na 10 grudnia. Trzymam kciuki za Was i za siebie |
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie wszystkie przyszłe grudniowe mamusie
Ja też jestem grudniową mamusią ale 2005 Termin miałam na 24 grudnia na samą Wigilię i według om i na każdym USG tak wychodziło.Córeczka urodziła się 17 grudnia ![]() Wiec ten wątek jest mi z tego względu bliski, bede wam towarzyszyć i moze na coś się przydam, jeśli macie jakieś pytania czy wątpliwości to moze bede mogła wam doradzić, no i bede was wspierać przez cały czas. Trzymajcie się cieplutko
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
z internetowych kalkulatorow poród wychodzi mi na 6, 13, 20 grudnia
![]() Cieszę się że w grudniu, ale nie dlatego że będzie to prezent na gwiazdkę, a dlatego że nie będę się z domu ruszać do sztywne święta do teściów no i jeszcze mam jeden powód do radości, ale to związany juz z macierzyńskim.... poprostu lepiej wstrzelic sie nie mogłam
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Moj termin z kalkulatorow internetowych wychodzi na 18, 19, 20 i 21szy grudzien!!
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
a tu jestescie!!! a ja pisalam na drugim watku.
oczywiscie tez sie dolanczam. dzisiaj gin mi wyliczyl wstepny termin na 17 grudnia pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamusie
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja też się dopisuje do grudniowych mam.Ja ide w środe do gina i wtedy napewno dostane juz dokładny termin tzn. dzień. Dużo zdrówka wszystkim grudniówka.
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
To jak na razie chyba ja mam najwcześniejszy termin bo na 7-10 grudnia. Podaję dwa terminy, bo ten pierwszy to z terminu ostatniego okresu a drugi po ostatnim badaniu usg.
Dziewczyny a jak Wy się czujecie? Bo mnie męczą straszne nudności przez cały dzień i ciągle jestem głodna. Kicia - Nasza fasolka też powstała w Egipcie Pozdrawiam |
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
schatzsi i jak tam twoj termin?
Ela super! rowno idziemy astrzyk tez mnie straszne muli! prawie kazdy zapach mnie drazni, wlasciwie na nic nie mam ochoty! ale fajnie z tym egiptem widze, ze sluzy! polecamy starajacym sie
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Ja prawdopodobnie będe miała najwcześniejszy termin bo na 1,2 grudnia tak wychodzi z liczników internetowych ale zobaczymy co powie lekarz. Ja czuję się cały czas fatalnie,jestem zmęczona, nie mam wcale apetytu i cały czas męczą mnie mdłości i wymoituje.Już schudłam 4 kg.Jak tak dalej będzie to będe jak szczypior .A jak wy się czujecie???Duzo zdrówka dla was i waszych maleństw.
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka dołączam sie do grudniowych mamusi coprawda termin mam na 27listopada -tak wyliczył gin ale ja wiem ze to będzie dziecinka z grudnia. Buziaki i trzymajcie się dzieuszki. Ja narazie czuję się dobrze i jest wszsytko w porządku po bardzo trudnych poczatkach:/
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Nita6 witaj.Fajnie coraz więcej nas
Dużo zdrówka Pozdrawiam wszystkie grudniówki |
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie te mdłości i wymioty już męczą,ale pocieszm się faktem że podobno wkrótce miną.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was wszystkie....Ja tez juz miałam pisać na poprzednim wątku a tu prosze taka niespodzianka - mamy nowy wątek. Ja mam termin na 16 grudnia. No i niestety czuje sie tak sobie. Nie mam energii na nic i zaczęło mi być wszystko jedno tzn. wszystko co związane z ciążą jest mega ważne a wszystko inne...No i mdli mnie namiętnie i wszystko mi smierdzi
No i moge spać i spaćPozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja byłam już u lekarza i mam termin najwcześniej z grudniówek, bo na 1
Moja fasolka ma się dobrze ma 3cm. To niesamowite było zobaczyć jak w brzuchu bije drugie serducho No i nareszcie samopoczucie jakby zaczeło mi sie poprawiac,nie wymiotuje już i mdłości jakby mniejsze.Ale cicho bo jeszcze się zapeszy. Pozdrawiam wszystkie oczekujące mamusie i dużo zdrówka nam i naszym fasolką |
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
schatzsi super! to Twoja fasolka juz duza jest
!! 3cm wow!ja tam u was dziewczyny dolegliwosci przechodza? ja samopoczucie? czy ktoras z was ma w planach lub robila test pappa? ja bym chciala ten test sobie zrobic, tylko jak gdzies dzwonie i pytam cy wykonuja takie badaie to nikt nie wie o co chodzi na stronach internetowych jest napisane ze nalezy go zrobic miedzy 10 a 14 tyg.
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
a co to za test?
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
juz sie wszystko dowiedzialam! znalazlam klinike we wroclawiu, ktora wykonuje te badania
. a to nie bylo proste!!trzeba miec usg genetyczne. malo kto to robi, mialam duzy problem zeby znalesc odpowiednia instytucje! w poniedzialek bede dzwonic i umowie sie z pania doktor na konkretny termin! a tu info o tescie http://www.badaniaprenatalne.pl/test_PAPPA.html pozdrawiam |
|
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
a jaki koszt?
|
|
|
|
#25 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co czytałam w necie kiedys to cena tego testu ok 600 zł,ale nie jestem na 100% pewna. Ja już się cieszyłam że dolegliwości mijają, a tu od dziś znowu kiepsko .Pozdrowienia dla was i fasolek |
|
|
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
yhy, no ja nie mam nikogo z wadą w rodzinie, ale zapytam lekarza
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Już prawię 7 tydzień a ja w porównaniu do poprzedniej ciąży czuję się bardzo dobrze! Na razie żadnych nudności(odpukać!!!) które na tym etapie ciąży poprzednio ostro mi już dokuczały z efektem zwrotnym.Czuję tylko dziwny "kamień" na żołądku jakby mi tam okropnie ciężko było. Mam ciężkie jak sto kilo piersi, większe już o rozmiar i wrażliwe nawet na strumienie prysznica(w poprzedniej ciąży urosły mi dopiero po porodzie!). No i brzuszek -poprzednio pojawił się pod koniec 5 m-ca a ja już na tym etapie nie mogę go wciągnąć - po prostu JUŻ TROCHE JEST!!!Do lekarza umówiłam się na 12 maja i wtedy dowiem się jak tam moja fasolka ( a może fasolki bo ten brzuszek i cycusie coś za duże!!!)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

no i jeszcze mam jeden powód do radości, ale to związany juz z macierzyńskim.... poprostu lepiej wstrzelic sie nie mogłam 

.A jak wy się czujecie???Duzo zdrówka dla was i waszych maleństw.