Potrzebny lek Spironol - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 08:37   #1
Seona
Zakorzenienie

Exclamation

Potrzebny lek Spironol

Słuchajcie Wizażanie
Na gwałt (a raczej na opuchliznę głodową) potrzebujemy leku Spironol.

Proszę, jeśli macie możliwość znalezienia jakoś tego leku, zróbcie to jak najszybciej!
Może np. ktoś z Waszej rodziny przestał już zażywać, to wyślijcie to niedokończone opakowanie.

Przesyłajcie od razu w kopercie bąbelkowej, (owińcie dodatkowo na wszelki wypadek w folię aluminiową) na adres:
St. Luke’s Mission Hospital
Mpanshya
P.O. Box 32 789 Lusaka
ZAMBIA – Centr. Afryka

Tutaj prośba naszej Siostry Józefy, która udziela się na naszym forum i została Wizażanką
Cytat:
Agnieszko,kończą się nam tabletki SPIRONOLACTONE tak bardzo potrzebne w przypadkach puchliny wodnej z ascities/gdy woda zbiera sie w brzuchu/.Czy można by powtórzyć prośbę o przesłanie tego leku tych Wszystkich,którzy maja a może już nie używają?
Lek ten jest b.drogi tutaj. Proszę, gdyby ktoś u siebie w domu znalazł choćby niedokończone opakowanie lub nawet parę tabletek proszę je pozbierać to się równa życie kilku osób tutaj. Czasami lekarz zmieni leczenie lub osoba umrze, a leki zostają.....może gdzieś w parafii można jakoś delikatnie to ogłosić.....już teraz b.dziękuję w imieniu naszych chorych z opuchlizną brzuszną."
pozdrawiam,
s.Józefa
Jeśli macie jakieś pytania to czekam Z góry dzięki!

Inne leki bez recepty np. Apap, Panadol, Cholinex, witamina C itp. oraz wszelkie artykuły opatrunkowe tj. gazy, bandaże, plastry, wata itp. także miło widziane

Jeśli coś wysłaliście, to tutaj na forum możecie sobie sprawdzić, czy Wasza przesyłka dotarła Nie zapomnijcie tylko na odwrocie koperty podać swoich danych lub inicjałów

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2010-02-10 o 12:06 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 10:02   #2
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Potrzebny lek Spironol

takie leki na recepte to mozna wysylac poczta?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 10:23   #3
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
takie leki na recepte to mozna wysylac poczta?
Nie ma innej możliwości, żeby dostarczyć
A ludzie umierają

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2010-02-10 o 10:32 Powód: dopisek
Stary 2010-02-10, 11:22   #4
ever-dream
Wtajemniczenie

A to jest legalne od tak wypisywać sobie recepty? Na kogo ona miałaby być wypisana?
Stary 2010-02-10, 12:05   #5
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
A to jest legalne od tak wypisywać sobie recepty? Na kogo ona miałaby być wypisana?
Może na siebie lub na kogoś z rodziny? To nie jest od tak, wypisanie leku dla zabawy czy na handel, tylko lek potrzebny dla ratowania życia.

Widzę że niepotrzebnie założyłam ten wątek miałam nadzieję, że ktoś się zlituje i pomoże W Afryce jest bardzo trudno o ten lek, a tutaj zdecydowanie taniej, myślałam że ktoś pomoże Zaraz wyedytuję pierwszy post.

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2010-02-10 o 12:05 Powód: dopisek
Stary 2010-02-10, 12:33   #6
_vixen_
Zakorzenienie

Jaki jest koszt przesyłki do Afryki?
Wprawdzie tego leku nie posiadam, ale tak orientacyjnie pytam.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 13:08   #7
Klarissa
Zakorzenienie

Post Dot.: Potrzebny lek Spironol

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Słuchajcie Wizażanie
Na gwałt (a raczej na opuchliznę głodową) potrzebujemy leku Spironol.

Proszę, jeśli macie możliwość znalezienia jakoś tego leku, zróbcie to jak najszybciej!
Może np. ktoś z Waszej rodziny przestał już zażywać, to wyślijcie to niedokończone opakowanie.

Przesyłajcie od razu w kopercie bąbelkowej, (owińcie dodatkowo na wszelki wypadek w folię aluminiową) na adres:
St. Luke’s Mission Hospital
Mpanshya
P.O. Box 32 789 Lusaka
ZAMBIA – Centr. Afryka

Tutaj prośba naszej Siostry Józefy, która udziela się na naszym forum i została Wizażanką
Jeśli macie jakieś pytania to czekam Z góry dzięki!

Inne leki bez recepty np. Apap, Panadol, Cholinex, witamina C itp. oraz wszelkie artykuły opatrunkowe tj. gazy, bandaże, plastry, wata itp. także miło widziane

Jeśli coś wysłaliście, to tutaj na forum możecie sobie sprawdzić, czy Wasza przesyłka dotarła Nie zapomnijcie tylko na odwrocie koperty podać swoich danych lub inicjałów
Mam kilka pytań: jak dokładnie nazywa się ten lek i jaka ma być jego dawka (potrzebuję wiedzieć konkretnie co należy napisać na recepcie aby móc go kupić). Jak wysłać ten list - jest jakiś priorytet do Afryki czy coś takiego?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 13:14   #8
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Jaki jest koszt przesyłki do Afryki?
Wprawdzie tego leku nie posiadam, ale tak orientacyjnie pytam.
Wysyłając Pocztą Polską, jako przesyłka listowa ekonomiczna - czyli koperta bąbelkowa: (priorytet nie opłaca się, bo kosztuje drożej a wcale szybciej nie dochodzi):
- 50-100 gram - 3 zł
- 100-350 gram - 7,10 zł
- 350-500 gram - 11 zł
- 500 - 1 kg - 21,30 zł

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Mam kilka pytań: jak dokładnie nazywa się ten lek i jaka ma być jego dawka (potrzebuję wiedzieć konkretnie co należy napisać na recepcie aby móc go kupić). Jak wysłać ten list - jest jakiś priorytet do Afryki czy coś takiego?
Wysyła się w kopercie bąbelkowej na adres podany w pierwszym poście. Zwykłym listem ekonomicznym (priorytet nie dochodzi szybciej , a tylko drożej kosztuje).

Polska nazwa leku to Spironol. Chodzi o ten lek: http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2012

Są silniejsze i mocniejsze: 1 tbl - 25 ml lub 100 ml

Nieważne jaka dawka, najważniejszy jest lek, a już Siostra dostosuje dawkowanie

Ślub
Pati
Lili
Stary 2010-02-10, 13:15   #9
Klarissa
Zakorzenienie

Wygooglałam i lek jest w kilku dawkach - czy obojętne jest jaka dawka ma być? Być może będę w stanie załatwić receptę i kupić kilka opakowań, bo z tego co widziałam to lek jest niedrogi, ale potrzebuję dokładnie wiedzieć jaki to ma być lek i co ma być na recepcie.

edit: Dzięki, nie widziałam twojej odpowiedzi jak zaczynałam pisać ten post
Stary 2010-02-10, 14:01   #10
paula78
Zakorzenienie

A czy nie ma innego sposobu aby przekazac lek ?

jakos tak z obawy przed listem zwyklym zapytuje .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 14:42   #11
gosiakk7
Rozeznanie

Niestety, wysłanie go listem jest chyba jedyną opcją w tej sytuacji.
Jasne, że w innych przypadkach bardziej opłacalna jest wpłata na konto Zgromadzenia Sióstr, jednak ten lek w Zambii jest dużo droższy.

Jeśli znajdzie się kilka osób w Polsce, które mogą wysłać ten lek można złożyć się na przesyłkę. Lek jest lekki, więc sporo opakowań zmieści się w kopercie bąbelkowej, której wysłanie kosztuje ok. 40zł.
Myślę, że jest to najbardziej ekonomiczne i najlepsze rozwiązanie.
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 16:37   #12
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość

Fundacja Redemptoris Missio załatwiła nam kilkanaście opakowań, ale one też będą szły pocztą, więc innej opcji chyba nie ma. No prócz jakiego misjonarza, który może wziąć coś ze sobą do samolotu, ale na razie nikt od nas tam nie leci.

2 lata temu była już na naszym wątku "Akcja Spironol", były artykuły w prasie itp. Tabletki przylatywały z całego świata Ale po dwóch latach zapas się skończył i teraz Siostra znowu prosi

Wczoraj w jednej z gazet był już apel Tutaj można sobie przeczytać

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Pierwsza "Akcja Spironol" zaczęła się tutaj Post 4961 i trwała aż do 3 części Szukali wszyscy i wszędzie, gdzie się dało tam każdy rozgłaszał

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2010-02-10 o 15:45 Powód: dopisek
Stary 2010-02-10, 16:51   #13
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

Na razie nikt tam nie jedzie, chociaż parę Wizażanek było już w Zambii w "naszej misji"

Trzeba wysyłać listem, w kopercie bąbelkowej, tak jak pisała Seona. Niestety czasem przesyłki giną, ale muszę powiedziec, ze są to rzadkie przypadki a my juz wiele paczek do Zambii posłaliśmy.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 22:06   #14
mtynai
Zakorzenienie

niestety tego leku nie mam raczej możliwości załatwić w żaden sposób.
ale w pierwszym poście doczytałam o vit C, cholinexach i róznych lekach przeciwbólowych.

to mogłabym wysłać.. i mam takie pytanie, jak zresztą też niektóre Wizażanki już zadały.

Czy taka przesyłka leków jest legalna? nikt nie prześwietla paczek? (przecież równie dobrze można byłoby wysyłać inne substancje, nie tylko ratujące życie i zdrowie )

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 08:20   #15
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
niestety tego leku nie mam raczej możliwości załatwić w żaden sposób.
ale w pierwszym poście doczytałam o vit C, cholinexach i róznych lekach przeciwbólowych.

to mogłabym wysłać.. i mam takie pytanie, jak zresztą też niektóre Wizażanki już zadały.

Czy taka przesyłka leków jest legalna? nikt nie prześwietla paczek? (przecież równie dobrze można byłoby wysyłać inne substancje, nie tylko ratujące życie i zdrowie )
Ad.1. Takie też można wysyłać, tam wszystkiego brakuje

Ad.2. Nawet nie podsuwaj takich pomysłów, że coś takiego można Odpukać do tej pory wszystko dochodziło, nie było żadnych problemów. Jak wysyłasz zwykłą kopertę bąbelkową to raczej nie wzbudza podejrzeń

Zdarzało się, nawet ostatnio u nas na forum Misja w Zambii, że celnicy rozkradli paczkę jednej Wizażanki, ale to była wielka paka 20 kg. Takie małe koperty bąbelkowe dochodzą w całości nie ruszone.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2010-02-11, 08:33   #16
gosiakk7
Rozeznanie

Seona, Luba - a jak to było poprzednio? Pisało się, że to dar dla misji, jak w przypadku innych, zwykłych paczek? Czy receptę się wkładało? Coś chyba robiliśmy, żeby nie zatrzymali przesyłek. Pamiętacie?
Stary 2010-02-11, 08:57   #17
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Seona, Luba - a jak to było poprzednio? Pisało się, że to dar dla misji, jak w przypadku innych, zwykłych paczek? Czy receptę się wkładało? Coś chyba robiliśmy, żeby nie zatrzymali przesyłek. Pamiętacie?
Z tego co ja pamiętam to nic nie pisałam na kopercie, dochodzą bez problemu, to z dużymi paczkami jest problem (własnie czekam czy moja 20 kilówka doszła)
Nie wysyłaliśmy recept, bo koszt tego leku jest w Zambii bardzo wysoki, wysyłalismy same leki.

---------------------------------

Muszą byc dobrze zapakowane (owiniętę w folię). I oczywiscie przydaje się wszytko, posyłaliśmy tez budynie, to ratuje dzieciom niedożywionym życie ale jest ciężkie i wiecej kosztuje. Bandaże, wata, witaminy, okulary słoneczne, jak ktos ma stare to bardzo proszę o wysłanie. Ciuszki dla niemowlaków. O cokolwiek nie zapytacie to sie tam przydaje, bo misja jest przy szpitalu. Raz czy nawet dwa razy poszedł transport podpasek

Ale chciałam zaznaczyc, że pomagamy przede wszytskim inaczej i widać, ze ta pomoc tych ludzi tam "stawia na nogi". Pomagamy sie im kształcić, nie ograniczamy się tylko do paczek, można powiedzieć, że te paczki to wręcz efekt uboczny, nastawieni jestesmy raczej na "dawanie wędki a nie ryby".

Nigdy nikt sie nie "przyczepił", bo takich przesyłek w "tamtą" stronę jest mnóstwo. Przecież nikt by sie nie bawił w wysyłanie "innych substancji" w kopercie, to raczej nie ta skala i nawet jeśli paczke ktos otworzy, to raczej po to, zeby cos sobie zabrać, niż po to żeby sprawdzać czy nie ma niedozwolonych substancji.
Nie ma żadnego prześwietlania ani takich cudów, oni zwyczajnie otwierają przesyłki i zabierają co im się podoba (czasami, oczywiście). To na miejscu, bo u nas to się poczta kompletnie nie interesuje takimi przesyłkami do Afryki.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2010-02-11 o 09:31 Powód: oddzieliłam, bo Gosia wie o co chodzi :D
Stary 2010-02-11, 09:26   #18
gosiakk7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Z tego co ja pamiętam to nic nie pisałam na kopercie, dochodzą bez problemu (...)
Nie wysyłaliśmy recept, bo koszt tego leku jest w Zambii bardzo wysoki, wysyłaliśmy same leki.
Dzięki za przypomnienie, choć z tą receptą to chodziło o to, czy przypadkiem nie była ona wkładana do koperty RAZEM z lekami, żeby było widać, że to legalne
Stary 2010-02-11, 09:30   #19
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za przypomnienie, choć z tą receptą to chodziło o to, czy przypadkiem nie była ona wkładana do koperty RAZEM z lekami, żeby było widać, że to legalne
Ale recepta zostaje w aptece, jak wykupujesz lek, musiałabyś mieć dwie. Kurczę, ja sobie nie przypominam czegos takiego. Ja zawsze pakowalam bez recept.
Seona?

Stary 2010-02-11, 11:00   #20
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Ale recepta zostaje w aptece, jak wykupujesz lek, musiałabyś mieć dwie. Kurczę, ja sobie nie przypominam czegos takiego. Ja zawsze pakowalam bez recept.
Seona?
Niekoniecznie ,u nas sa ksiazeczki rum i recepta zostaje w aptece ale ja mam kopię ,którą można ew. włożyć do opakowania lekow ,gdyby była taka potrzeba.

Listem zwyklym mozna wyslac wszytsko bez spisywania nadawcy na kopercie wiec nawet gdyby szukali nadawcy to marne szanse bo niby jak ?maja tylko miasto na stemplu.

Pal licho tlumaczenie sie z wysylania leków ,martwie się o zaginiecia listów :-/

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2010-02-11 o 11:02
Stary 2010-02-11, 11:18   #21
Klarissa
Zakorzenienie

Lepiej wysłać samodzielnie czy złożyć się w kilka osób? Mam w domu wiele leków, u których termin przydatności jest ok. 1 roku. To leki, które zażywał mój tż po operacji (a więc pewnie jakieś przeciwzapalne) oraz trochę leków "zwykłych". Jak wieść gminna niesie jestem w ciąży, żadnych leków nie zużyję w najbliższym czasie - mogę wszystko przekazać, bo szkoda, żeby się zepsuło i poszło w kosz... Teraz pytanie - mam wysłać sama, czy może np. zrobimy z kimś zbiorczą paczkę, dołożymy jeszcze innych rzeczy i poślemy to wszystko razem?

Pytam, bo jak nikt nie będzie chętny na zrzutkę to po prostu zapakuję co uważam za potrzebne i wyślę sama.
Stary 2010-02-11, 11:22   #22
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Niekoniecznie ,u nas sa ksiazeczki rum i recepta zostaje w aptece ale ja mam kopię ,którą można ew. włożyć do opakowania lekow ,gdyby była taka potrzeba.

Listem zwyklym mozna wyslac wszytsko bez spisywania nadawcy na kopercie wiec nawet gdyby szukali nadawcy to marne szanse bo niby jak ?maja tylko miasto na stemplu.

Pal licho tlumaczenie sie z wysylania leków ,martwie się o zaginiecia listów :-/
Wiesz, jak amsz się lepiej poczuc, to włóż tę kopię i już. Tak myślę. może kto madrzejszy sie jeszcze wypowie

A z tym "ginięciem" przesyłek, to nawet nie mów, ja wysyłałam paczkę do mojego podopiecznego i taka mnie cholera trzaska, bo do tej pory nie doszła. Żeby chociaż coś sobie zabrali a resztę puścili...
Bo tam, to przeważnie cos sobie musza zabrać, wiesz, taki dodatkowy bonus pracy na poczcie...

Tylko zaznaczam, że najczęściej giną i są rozgrzebywane większe paczki, te w kopertach "dmuchanych" dochodzą i to czasem nad podziw szybko.

Klarisso, zważ te leki, zobacz w cenniku ile to będzie kosztowało i sprbuj czy się zmieści do koperty bąbelkowej. Jesli się zmieści do koperty to lepiej posyłac samemu.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2010-02-11 o 11:24
Stary 2010-02-11, 11:23   #23
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Lepiej wysłać samodzielnie czy złożyć się w kilka osób? Mam w domu wiele leków, u których termin przydatności jest ok. 1 roku. To leki, które zażywał mój tż po operacji (a więc pewnie jakieś przeciwzapalne) oraz trochę leków "zwykłych". Jak wieść gminna niesie jestem w ciąży, żadnych leków nie zużyję w najbliższym czasie - mogę wszystko przekazać, bo szkoda, żeby się zepsuło i poszło w kosz... Teraz pytanie - mam wysłać sama, czy może np. zrobimy z kimś zbiorczą paczkę, dołożymy jeszcze innych rzeczy i poślemy to wszystko razem?

Pytam, bo jak nikt nie będzie chętny na zrzutkę to po prostu zapakuję co uważam za potrzebne i wyślę sama.
lepiej samemu wysłac , dziewczyny wspominają że małe przesyłki dochodzą bez problemu, to właśnie większe paczki giną.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 11:28   #24
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, jak amsz się lepiej poczuc, to włóż tę kopię i już. .
wkladanie recepty nie wplynie na moje samopoczucie ale jesli jest potrzeba to nie ma problemu

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
lepiej samemu wysłac , dziewczyny wspominają że małe przesyłki dochodzą bez problemu, to właśnie większe paczki giną.
dokladnie ,wielka paczka może wzbudzić niezdrowa ciekawość i zniknąć a z malych zawsze cos doleci.

Stary 2010-02-11, 11:41   #25
little.b.blue
Zakorzenienie

mam jedno opakowanie Spironolu 25mg, 100 tabletek więc mogłabym wysłać

jesli się przyda to moge też wysłac lek Kalipoz, Piramil, Furosemidum, MagneB6, Laremid, jakiś magnez w szaszetach, potas...

tylko proszę o napisanie, czy któreś z wyżej wymienionych też się przydadzą, bo wysłałabym to jeszcze dziś.

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2010-02-11 o 11:45
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 12:56   #26
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość

jesli się przyda to moge też wysłac lek Kalipoz, Piramil, Furosemidum, MagneB6, Laremid, jakiś magnez w szaszetach, potas...

tylko proszę o napisanie, czy któreś z wyżej wymienionych też się przydadzą, bo wysłałabym to jeszcze dziś.
Jeśli jeszcze w miarę długo będą "przydatne do spożycia" (no tak gdzies pare miesięcy) to wysyłać oczywiście.
Najlepiej byłoby jeszcze wysłać każdy lek z ulotką, czy wydrukowac ulotkę i dołączyc. Siostra podejrzewam nie zna wszytskich polskich leków na pamięć

BARDZO CI DZIĘKUJĘ!

I DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY ODPOWIEDZĄ NA APEL

Stary 2010-02-11, 13:03   #27
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli jeszcze w miarę długo będą "przydatne do spożycia" (no tak gdzies pare miesięcy) to wysyłać oczywiście.
Najlepiej byłoby jeszcze wysłać każdy lek z ulotką, czy wydrukowac ulotkę i dołączyc. Siostra podejrzewam nie zna wszytskich polskich leków na pamięć

BARDZO CI DZIĘKUJĘ!

I DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY ODPOWIEDZĄ NA APEL
Luba każdy z tych leków jest praktycznie nietknięty (babcia ma zapasy leków więc wyślę te nietknięte), w opakowaniu, ma ulotkę i datę spożycia co najmniej 11.2011r.
w takim razie postaram się wysłać jeszcze dziś, dziękuję

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2010-02-11 o 13:21
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 14:42   #28
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja o niczym takim nie pamiętam? To było tak, że Mukashana wypisywała recepty, a my zrzucaliśmy się na wykup leków i przesyłkę Mogła wypisać sporo recept, bo ona jest lekarzem weterynarzem i niby na psy wypisywała
Cytat:
Seona?
Ja też wysyłałam wiele razy różne leki i nigdy nie wkładałam recepty, tylko ulotkę obowiązkowo.
Cytat:
Ale koperty bąbelkowe dochodzą na 90 % bez sprawdzania i rozkradania, gorzej z wielkimi pakami
Cytat:

Zważ ile tego masz i możesz wysłać sama w kopercie bąbelkowej. Jeśli wyjdzie Ci kilka kg tych leków i nie byłabyś sama w stanie opłacić przesyłki, to na pewno zrzucimy się na przesyłkę

Ale jest większa pewność że dojdzie jak wyślesz np. (zależy ile masz tych leków) 3 koperty bąbelkowe po 500 gram. Możesz włożyć do środka kartkę i napisać, że to leki, które Twój (może nie TŻ, bo Siostra może nie zrozumieć o kogo chodzi) Mąż zażywał po operacji i dołączyć ulotki jeśli masz.

Byłoby wspaniałe gdyby się udało!!
Cytat:
A z tym "ginięciem" przesyłek, to nawet nie mów, ja wysyłałam paczkę do mojego podopiecznego i taka mnie cholera trzaska, bo do tej pory nie doszła. Żeby chociaż coś sobie zabrali a resztę puścili...

Klarisso, zważ te leki, zobacz w cenniku ile to będzie kosztowało i sprbuj czy się zmieści do koperty bąbelkowej. Jesli się zmieści do koperty to lepiej posyłac samemu.
Ad.1. Luba a nie dostałaś żadnego "Thank You letter" gdzie miałabyś podziękowanie za tą paczkę? Bo czasem Siostra ominie w spisywaniu, a później rodzic dostaje list, że bardzo dziękują za paczkę.

Ad.2. Dokładnie tak, zważ te leki, zobacz w cenniku ile to będzie kosztowało i sprbuj czy się zmieści do koperty bąbelkowej. Jesli się zmieści do koperty to lepiej posyłac samemu.

Cytat:

Oczywiście, że się przydadzą!!!! Przeciwbiegunkowe to koniecznie!!! Tam dzieci umierają na biegunkę. Tylko dołącz ulotkę do tych leków.

Cytat:
w takim razie postaram się wysłać jeszcze dziś, dziękuję
Napisz swoje dane na odwrocie koperty, żeby jakoś można było Cię powiadomić że Twoja paczka doszła.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2010-02-11, 14:48   #29
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ad.1. Luba a nie dostałaś żadnego "Thank You letter" gdzie miałabyś podziękowanie za tą paczkę? Bo czasem Siostra ominie w spisywaniu, a później rodzic dostaje list, że bardzo dziękują za paczkę.
Seona, ja juz dawno żadnego listu nie dostałam. Ostatnio tylko ten oficjalny od s. Vianeji (nie pamiętam czy tak sie nazywa )
Poprzednie paczki dochodziły, prócz jednej.

Stary 2010-02-11, 14:52   #30
Lili99
Zadomowienie

Spironolu niestety nie jestem w stanie zdobyć (popytam się jeszcze na uczelni, może ktoś akurat będzie miał), ale w następnym tygodniu postaram się wysłać leki przeciwbólowe, gazy, bandaże, plastry i witaminy, bo tego mam pod dostatkiem
edit: Dorzucę też budynie skoro mogą się przydać.

Edytowane przez Lili99
Czas edycji: 2010-02-11 o 14:54
Lili99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości