|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Pytanie w sprawie konkretnych pędzli do powiek
Tak jak w temacie watku. Niestety nie znam sie tak do konca na pedzlach do makijazu, dlatego bardzo prosze o porade. Chcialam zakupic sobie jeden pedzelek do nanoszenia cieni do powiek, zastanawiam sie nad kilkoma z firmy Inglot. Na zdjeciu zaznaczyłam pedzle, nad ktorymi sie zastanawiam, chcialabym wiedziec jaki efekt moge uzyskac po kazdym z nich, pedzle sa dosyc drogie dlatego chcialabym na poczatek kupic jeden, ktory na pewno mi sie przyda. Dziekuje za wszelkie porady.
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie w sprawie konkretnych pędzli do powiek
najbardziej uniwersalny bedzie 16PP
a z jakiego wlosia sa te pedzelki? fota mala wiec mozna sie wypowiadac tylko (mniej wiecej) o ksztalcie, a wlosie tez w sumie ma znaczenie czy synetetyk czy naturalne na przyklad |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkie pedzelki sa wykonane z wlosia naturalnego, 7FS - wiewiorka, 80HP - mix, 9S i 11S to sobol, 20P - kucyk, 16PP - mix.
Bardzo prosze o porade bo panie w Inglocie nie sa w stanie mi doradzic i powiedziec konkretnie do czego moze sluzyc kazdy z tych pedzelkow, wiem, ze sa one do cieni, ale nie wiem czy sluża one np. do cieniowania czy moze jakis konkretnych linii itd. itd.
![]() |
#4 |
Żandarm na emeryturze
|
Gdybym miała kupić tylko jeden, wybrałabym 9S - koci języczek z sobola - jest jednym z 2 najlepszych z całego kompletu i najbardziej wszechstronnym. Chociaż uważam, że powinnaś dokupić sobie też 11S - do "prac precyzyjnych"
![]() 20P tak naprawdę chyba nie ma w ofercie, jest tylko w ulotkach. Edit: Ale jeśli jednak zdecydowanie chcesz kupić tylko jeden pędzelek, to przyjrzyj się wnikliwie wspomnianemu przeze mnie małemu kociemu języczkowi (11S) i sama zdecyduj, czy będziesz miała cierpliwość i czy będzie Ci wygodnie nakladać nim cień na całą powiekę i jeśli stwierdzisz, że tak, to może ten byłby lepszy, bo wydaje mi się, że trudniej tym większym (on ma aż 8 mm szerokości włosia w skuwce) będzie precyzyjnie cieniować kąciki i rozcierać cienie/kreski, niż tym mniejszym (ten ma 6 mm szerokości) nakładać bazowy cień na całą powiekę. Ale osobiście uważam, że warto jednak zainwestować w oba.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2007-01-15 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hmm ja na przyklad cien na cala powieke wole nakladac wiekszym pedzlem
wiec dlatego zaproponowalam 16tke ale po namysle jesli pozostale sa z wlosia tez stawiam na 9S ![]() wszelkie mniejsze pedzelki dobre sa do akcji precyzyjnych no i male kocie jezyczki super spelniaja swoja role przy rozcieraniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.